56

АНТИ

преди 5 години

"България загива"-- Ренета ИнджоваИзмина четвърт век оттогава.Останалите - "политиците", за мен са същите като враговете на Бг.

55

Анонимен

преди 5 години

до70значи трябва да приемаме несправедливостите и да се примиряваме с тях,защото според теб някой е решил,че така трябва да бъде

54

Анонимен

преди 5 години

до 66а кой трябва да го решиНикой от хората не трябва да го решава, не се грижи да оправяш света и да решаваш. Вече е решил Който трябва, ако трябва друго ще реши, всичко може да реши.

53

До 65 Чочо

преди 5 години

Поне да беше изброил кои са хрантутниците на държавна ясла! най-много са учителите и лекарите. Казваш да ги разстреляме, за да не ги хрантутим. Има и други хрантутници на държавна ясла - работещите в държавните и общинските фирми, като ТЕЦ Марица Изток 2,. казваш и тях да разстреляме ли? Други за разстрел според теб са шофьорите на градския транспорт, където не са частни фирми. Браво, растреля голяма част от работещите българи.

52

Анонимен

преди 5 години

до 66а кой трябва да го реши

51

Чочо

преди 5 години

Работещите българи изхранват не само пенсионерите но и 30 % хрантутници на държавната ясла,в щатите са 16 %,в Япония само 3 % живи да ги оплачеш,та помислете си за какво трябва да се борим.

50

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 60В природата справедливост няма, там няма добро и лошо, там има целесъобразност. В човешкото общество обаче справедливост има. Основата на справедливостта е заложена в правото. Единствено то гарантира справедливост. Ако в България няма достатъчно справедливост значи че правото ни не е наред и трябва да се коригира. За да се коригира се иска воля, а воля няма. Богаташите не искат справедливост. Никакви вълци , никакви лисици. Правото е наука.

49

Анонимен

преди 5 години

до 60да ,светът е такова място,че и в природата и в икономиката слабите ги изяждат,но ние не сме животни все пак,нещо човешко трябва да има във всяка човешка икономическа система

48

Анонимен

преди 5 години

Тази година много хора ще станат по-бедни в сравнение с 2018 г. Неравенствата се задълбочават. Вървиме по пътя на Франция. Там хората искат смяна на системата. Преди два дни вестниците писаха - 12000 деца по-малко в сравнение с 2017 г. А през 2017 г. 5000 по-малко в сравнение с 2016 г. На всеки 3 дни банковата система регистрира нов милионен депозит. Единици тънат в охолство, а хиляди затъват. Поскъпна за пореден път водата.

47

Анонимен

преди 5 години

Не е проблем да има неравенство, но случаят в БГ е, че има едни 70-75% на екзистенц-минимума които все повече деградират, изпростяват, разболяват се и т.н. Ако има една стабилна средна класа не само в София със семеен доход 5-6к, на никой няма да са му трън в очите успели бизнесмени и богати хора.

46

Анонимен

преди 5 години

Пазарният принцип е като атомната енергия.Може да служи за правене на добри неща-ток,топла вода,храна и тн.Но може да служи и за правенето на оръжие.Защо в САЩ служители и работници купуват нов автомобил на шефът си в знак на благодарност?Щото шефът им се грижи за тях и те искат да покажат че са му благодарни.Е тва го няма в БГ началниците.Те се чувстват като господари,властелини и за тях работят роби.Робите трябва да се бият,псуват ругаят и убиват.Е тва трябва да се промени.

45

Анонимен

преди 5 години

до 55не мечтая за равенство,хората не са равни,мечтая за справедливост,да не може големия да унищожава малкия със своята икономическа сила,а да има място за всеки ,който може

44

АНТИ

преди 5 години

Голяма корупция + всесилна моФия = престъпност + бедност = фалирала държава + дългове

43

Анонимен

преди 5 години

до 43защото пазарният принцип създава неравенства и ги задълбочава,полезен е дотолкова ,доколкото създава разнообразие и конкуренция,но както казах,при наличието на монополи и едър бизнес ,няма нито конкуренция ,нито разнообразие,просто един и същи прибира парите.Тъй,че социална или регулираща роля,ако няма кой да изпълнява се стига до икономическа тирания и мафиотски структури

42

nekoj

преди 5 години

Определено - народа няма да забогатее! Обаче едни 240 хрантутници с цялата си рода и 'доближени' - ще забогатеят! А тия със значка 'герб' - ще забогатеят дори тройно!

41

Анонимен

преди 5 години

Обикновено получаващите МРЗ са ниско квалифирани и необразовани работещи,на които в определени моменти и тази заплата им е много! Така че не са за съжаление!

40

Анонимен

преди 5 години

Богатството на една държава не се мери в "заплати", а в неща като състоянието и развитието на инфраструктурата, адекватното функциониране на институциите, производствения капацитет на икономиката, състоянието на жилищния фонд. Ако тези неща не се подобряват, колкото и да вдигаш изкуствено заплатите, само се получава инфлация и оставаш в същото блато.

39

Анонимен

преди 5 години

Аз-не-съм, НЛО баламурник ....Българйя, ще- остане, без- горйва, ...Ако- ще, да- отнема, на- училище,...И, да- играе, хоро, ..На, чужди- президиуми ....

38

АНТИ

преди 5 години

Само китайския модел на развитие трябва,защото (скоро) няма да да имаме военен режим.

37

Анонимен

преди 5 години

Отново някакви *** ни учат тук колко малко пари трябва да се взимат и че едва ли не е нормално. Циркаджии, хванете се гръмнете с фалшивите си знания. Ако бяхте толкова кадърни и знаеши да ви бяха наели западноевропейски фирми, а не да стоите в България и да се правите на интересни. Не ви искаме акълите. ***.