106

Анонимен

преди 5 години

До стаматНе всичко е гориво. Тая кола се амортизира а и струва пари плюс радио и най големия е заплатата на шофьора. Нали не си мислиш че някой е там за благотворителност. Стига с това гориво. Айде ела ти с твоята чисто нова е класа и аз ше ти платя от софия до бургас само горивото. Колко е там 300-400км по 20ст. За 60лв ше ме закараш ли до бургас а?

105

QponeC

преди 5 години

Е тва ти е проблема че гледаш в на ората ръцете и тва че някой е извадил X сума пари и се поръчал не означава автоматично че е баровец които трябва да ти дава бакшиш по презюмция:) Това къде го описа е услугата която се предлага и си има ОБЯВЕНА ЦЕНА ти да се сърдиш че не си получил пари над обявената и заплатена цена е грешно тъй като в крайна сметка ти работиш за заплата и трябва да се отнасяш еднакво добре към всички и почвай да бегаш бате

104

Анонимен

преди 5 години

Тоя , където изчисляа , че разхода е бил 20 стотинки на километър , да кара 100 километра в София на светофари и задръстване , да изплаща лизинг на такси , които от 400 лева на месец при вносителите е 1000 лева на месец при таксиметровите компании , поне да си плати здравните осигуровки и тогава , да говори . Явно не се е качвал на такси , когато шофьора на таксито ми каза , че вече кара над 18 часа , за да компенсира два дни в които , не е работил , тогава разбираш , колко е "доходна" тая работ

103

Къде си бе японец

преди 5 години

Ошокуро ти в Япония ли живееш? Някой ти носи храна преди малко сготвена на маста или вкъщи докато си лежиш на диванчето и ще се правиш на големия тарикат, който брои стотинките. И следващия път като си поръчаш и започваш да чакаш бате.

102

2143

преди 5 години

Защото пичага няма аз да гадая колко било преимливо да се остави бакшиш или да си направя сметката и после да излиза че трябва да извадя още за ТАКА НАРЕЧЕНИЯ това е измислено от чорбаджията да ти плаща малко и после да се сърдиш на хората че не ти дават подаяния и и да ги цакаш Е ЩО ЗА УСЛУГА Е ТОВА

101

Анонимен

преди 5 години

И на Запад , работата на празнични дни е двойно заплащане . Някой ако иска , да празнува цяла нощ , а друг да събира пияниците по улиците , по-добре да не се заблуждава , а да прибере пеша .

100

Анонимен

преди 5 години

Ти или си провокатор и нарочно ме провокираш или си просяк? защото това с бакшишите си е чиста просия а в твоя случай и изнудване не случайно споменах японците позаитересуваж се как е там

99

Разносвача

преди 5 години

Ако не оставиш бакшиш другия път бая ще почакаш.

98

19639

преди 5 години

По същата логика разносвача или сервитьора умишлено ти бавят поръчката понеже не даваш бакшиш въпреки че взимат заплата да обслужват всеки еднакво добре. Но си е тръпка всеки ден не знаеш кога от кой какво ще изпадне малко като казино а тези които не дават са последни на опашката. Ето така се РАЗВАЛЯ УСЛУГА !!! !!! ама ние нямаме никакво достойнство така или иначе затова просиме бакшиши :) ше ги стигнем японците някога... сигурно

97

Стамат

преди 5 години

При разход 10/100 в града и цена на бензина 2лв, излиза че за 10 километра разхода е 2 лева, а за километър е 20 сотинки. Всички таксита карат на газ или метан и разхода им е около 10 стотинки/км). Как ще се се обясни цената която е в момента - надценка над 8 пъти или 800% надценка, дори искат още повече?????? Нормално е да има 30-50% за да има печалба, но такава надценка в никои бранш няма, а искат още да се увеличи?

96

До 91

преди 5 години

До 91 Стамат.Няма кой да ти го обясни. Нали не очакваш от *** да си намалят цените? Сега са много тарикати. Ако ги попиташ как едно и също разстояние, по един и същи маршрут, с едно и също време на престой излиза +2лв на различни коли, също ще гледат тъпо и ще се въртят. Махнаха Uber, защото кретенчетата не могат да предоставят същото качевство каквото може да прдостави, човек, който го работи като допълнителна работа.

95

Анонимен

преди 5 години

*** като сте толква нагли най-малкото което можете да направите е да обявите предварително цени и да сте сигурни че качващия се е запознал & съгласил с тях. Понеже няма да ми приятно да се кача на такси в новогод. нощ или на които и да е празник и да изпитвам нервно напрежение понеже все още нямам яснота колко ще реши да ме одруса шофьора или как ще се надлъгваме аджеба.

94

Ретро бияч

преди 5 години

Кифльочите и изнежените мъжкари, като не искат да плащат двойно или на пазарлък, да им треперят гащите на студа в 5 сутринта. Ай сиктир от тука , майката и таковаха на тая държава.

93

инструктор

преди 5 години

като човек почнал да кара такси от първите по Указ 56 и 35 Постановление да кажа'-- Кога се качвате у таксито задължително питайте'--Колко ще ми вземеш до еди -къде си?...........ако каже ;Не занам!''........слизаите............

92

дедо Ташунко

преди 5 години

Пр.ост народ, високи цени на такситата. Хора, стойте си в къщи, или се приберете пеша до в къщи. Три до 10 км пеша в прохладната нощ е здравословно. Не пълнете гушите на бакшишите, те са безсрамни дерачи.

91

Анонимен

преди 5 години

До Шишо А "ИНТЕЛИГЕНТНИЯТ" европеец Бакшиша, почва селската да рови за стотинки и все нямал завалията. Просияяя до шия. Та Шишо- тва е положението, пич!

90

Стамат

преди 5 години

Може ли един (най интелигентния бакшиш) да ми обясни защо ценообразуват тарифите си на база цена на БЕНЗИН, а карат на МЕТАН или ГАЗ? Това не е ли измама?

89

Стамат

преди 5 години

Направо съм приятно изненадан, бакшишите умеели да пишат коментари :) Мислех че коефицента на интелигентност им е под нулата но явно клони към 1 (единица) :)

88

Шишо

преди 5 години

До 87Най яко е като започнат да обясняват как в Зап Европа карали с нови и луксозни коли а тук....Като му кажеш 5,20 сметка започва да се пули като клоун.Ганьовска работа.Работи за 30лв надник а иска да се вози в ес-класа:)))Ами не става

87

до 86

преди 5 години

Верно си Грую и на юбер толкова ще се возиш ,ами и тук да се изходиш---юбер няма да има държавата иска кинти и за да спреш с глупостите си дето като видиш тема за таксита все едно и също пишеш ,ще ти кажа ,че ,ако има юбер най лесно е на таксиджиите да минат в юбер ,ама няма !