42

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен40 Всеки родител трябва да се погрижи за детето си ,навреме.

41

Анонимен

преди 5 години

Хората съвсем полудяха

40

Анонимен

преди 5 години

Решението е елементарно - за един час закъснение - 20лв глоба за родителя, и същите тези пари да се дадат на възпитателя който гледа децата на закъснелите родители. Като се съберат 4-5 закъснели , това прави 80-100 лева, и не вярвам ще има учител който ще откаже да поседи още един час отгоре за такава сума.

39

Анонимен

преди 5 години

То след 18 ч. детските заведения,училища,административно публични и др.минават на режим охрана на заведенията,така че по добре на МВР да му се възложи тази смяна по заведенията като задължение поето или наложено от ДАЗД с предмет на дейност защита конкретно на децата от престъпни лица с разни документи щом целта е това опазване на децата от несигурноста,покрай това някой други дейности от дейноста на МВР по териториална сигурност и защита на населението по общини при положение,че има тез отдели.

38

Анонимен

преди 5 години

Всеки срещу всеки! Разделяй и владей! Всичко е пари!Човек за човека е вълк...Кога се повредихме, оглупяхме и станахме безчувствени?Децата са бъдещето. Няма ли деца - няма бъдеще. Учителите също имат деца и семейство и отказват дори срещу пари да работят допълнително заради децата си.Работата ли е смисълът на живота ни? Знаем ли вече кое е важното?

37

Анонимен

преди 5 години

Който иска редовно да си забравя детето,нека да отиде в частна за нималня с разтеглено работно време.

36

Анонимен

преди 5 години

Учителите имат работно време и то трябва да се спазва. Мурморите, че нервничат, когато закъснеете да си вземете децата, но никой няма да им плати извънредното стоене и чакане на родител. Защо на никой не му идва даже на ум да иде в банка или друга институция след работно време и да иска да го обслужат. Прекалено много задължения на родителите се прехвърлят на училището. Като има родители, които работят до късно, разберете се в началото на учебната година да има дежурен учител всеки ден.

35

Анонимен

преди 5 години

ПРосто не получават извънредни и бързат да си ходят персонала но законово нямат право да оставят децата сами .Затова си търсят начин да не работят извънредно.Естествено родителите които работят извънредно създават неудопсва на персонала, Или родителите трябва да спрат също да работят извънредно или трябва да сменят занималнята с такава която персонала работи извънредно.Щом родителите работят инвъредно се приема че печелят добри пари, следователно са платежоспособни и вероятно ще има такава зан

34

Анонимен

преди 5 години

До ДА ВИ КАЖАИ това е решение.Но все пак е по-добре контактът между деца и родители да не се прекъсва от понеделник до петък. Когато и двамата родители работят има много трудности. Но нямаме избор.Повечето семейства не могат да се издържат само с една заплата и няма какво да хленчим.Народът е казал "Който има брада, да си търси бръснач!" Всеки да се научи да не се размотава, а да почва работа отрано и да създаде условия за отглеждане на деца. Държавата пък да не развъжда онези безотговорните

33

ДА ВИ КАЖА

преди 5 години

Соца е оплюван заради липсата на банани по 1 лев - и то защото имаше банани по 2.50 лева в специализирани магазини .Спомням си че имаше Седмични Детски Градини и Занимални - Родителите бяха ангажирани да изкарват пари с труд - оставяха децата в Понеделник и ги взимаха в Петък .

32

даскал Пандо

преди 5 години

Глоба !!! 25 лева на час закъснение !!! 2 часа = 50 лева ! И колегата доволен и родителчето ще се научи на ред !!!Не плати ли глобата -детенцето аут от детската градина !

31

До Дисципл. е важна

преди 5 години

Прав си, но нали знаеш, че някои училища се намират в райони със специфично население? Ако заплашат родителите, че ще им отнемат надбавките, ако децата им не са целодневно на училище и на занималня, тази категория родители с бой ще ги заставят да не напускат занималнята до края на работното време. Но няма да се трогнат да отидат и да си ги вземат навреме.Как ще го накараш да плаща, като се води социално слаби на помощи? Нали знаеш, че тези са със специални привилегии? Сега и МВР ще им слугува.

30

Хем сърби, хем боли

преди 5 години

На всекиго може да се случи да закъснее, но и дежурните даскали не са длъжни да остават след работно време.По-добре децата да са под надзор в РПУ, отколкото да скитат сами по улиците.Помня как навремето майка ми закъсня един единствен път да ме вземе от детската градина - около 30 мин. Бяха останали две учителки, нервничеха и вече ме разпитваха дали има двор там където живея, за да ме заведат и оставят там. В този момент мама дотича. Да си готов да оставиш 5-годишно самичко в двор?!

29

Анонимен

преди 5 години

Вече има мобилни телефони. Вместо да звъннат на родителите, да звънната на президента и на цацаров едновременно. И на ООН и на Европейската комисия.

28

Истината

преди 5 години

Това за постоянния надзор на децата до доста голяма възраст се прилага там, където мъжа работи, а жената си гледа децата и къщата. Няма как в България, където и двамата родители работят, децата да се взимат винаги навреме, просто е невъзможно - работното време на родители и на детските заведения и училищата горе-долу съвпадата, даже често родителите работят до по-късни часове.

27

Анонимен

преди 5 години

Ами в Канада например това нещо се регулира чрез различни програми за обучение. Нещо като нашата забавачка. Само, че това се заплаща допълнително и може да стигне до 50 долара на час. Пък ти ако искаш си го остави детето и до 12 през нощта.

26

Реалист

преди 5 години

Единственото решение на проблема, което вече започнахме да прилагане след 1989 година, е българите да нямаме деца. Няма деца, няма закъснения на родителите. Нали това искате.

25

Реалист

преди 5 години

Примерно МВР блокира движението на Орлов мост заради поредният футболен мач и настава ад за родителите как да отидат навреме и да приберат децата си. Виновни са ... родителите според умниците тук, и трябва да си платят за това, че МВР не знае как да си върши работата. Става авария в метрото - случва се повече от веднъж в годината. За аварията според умниците тук, трябва да плаща родителя, че не е успял навреме да си вземе детето и т.н. и т.н. случаи колкото искаш.

24

Анонимен

преди 5 години

"Гербавия режим преминава към твърд комунизъм, вече даже и не се прикриват"Хе-хе! Какъв комунизъм, бе човек?! Но добре е, че напомняш за едно време, когато майчинството, майките и децата бяха на почит. Давай в същия дух, това време, през теб, вечно ще живее.

23

МАЙКА

преди 5 години

Да кажат тези от 39-то, когато за първокласник искат 100 лв. "спонсорство" , къде точно ни отиват парите и от толкова деца в паралелка дали няма да останат за допълнително заплащане. И какви учители назначават в занималнята, които дори не знаят къде са децата и после им казват, че били безстопанствени...