Язе си апвам сланина,сочна, вкусна, убава, ама баш как си требва, и 50гр.Мастика.Ич не ме фаща короната👑
Паприкована, със селски хляП и зелен чесън... И малко червено винце и странджанско дядо за подправка...
Ако е от домашно прасе ям по малко. От ветеринари съм чул, че в купената има повече видове антибиотици от аптеката в селото.
До СвинаряИ по 200-300гр съм изяждал с кило вино,ама преди да започна да вдигам кръвно от други работи(ядове).Все пак повече от 100гр не е препоръчително,де.
Със сигурност натуралната сланина е по-малко вредна от всички колбаси под 12-13лева....Обаче има една малка подробност при съхранението-ВИНАГИ трябва да е покрита със саламурата,тоест да няма достъп на въздух.Щото гранясва като всяка една мазнина.
Ти 50 гр. сланина знаеш ли какво парче е? Ще ти стане лошо ако го изядеш на веднъж :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Консумирам 1-2 пъти в седмицата по около 50 гр, на тъъъъънко , натрита с чесън и поръсена с червен пипер. С хляб , чаша вино и това ми е обяда.
За какво е полезна сланината?