52

СтуденоВреме

преди 5 години

Лятно време, 1 бира=5минути.Зимно (астрономическо) време, 1 бира=половин час.

51

Анонимен

преди 5 години

Какво ти пука, ядене и пиене да има и Неков згодна женица, и време ще се намери.

50

Анонимен

преди 5 години

В съвременния живот на хората,времето е пари!А в България в момента времето е пропиляно за нищо.

49

Жо

преди 5 години

ОСНОВНИЯТ въпрос на философията е пределно ***.Кое е първичното- материята или съзнанието.В статията, въпросът за Времето е разгледан от материалисти. Те са убедени, че Светът е познаваем, т.е. всичко могат да обяснят със своите ХИПОТЕЗИ.

48

Пак до точката

преди 5 години

Както писах по долу, ако няма време няма и скорост няма и ускорение. Съответно няма и земно притегляне. Значи всички можем да левитираме с мисъл. Вероятно ти можеш и поради това си уверен, че въпроса подлежи на дискусия. Аз, понеже не мога и за това пикая и забивам шамари на феминистки. Този въпрос подлежи на обсъждане след обед в кафето на мола от кифлести феминистки, защото такова им е разбирането за света - ако не им отърва го няма. За мен въпроса е безсмислен.

47

До Гледна Точка

преди 5 години

Ако някой може сериозно да погледне на въпроса:"Съществува ли реално времето или просто е продукт на нашето съзнание?"то или е жена, или е с интелект някъде около средния за България, от което следва, че този въпрос не го касае. Не за друго, а защото е извън компетенциите му. С обсъждането на този въпрос някои личности са се правели на интелигентни в средата на миналия век. Предполага се, от тогава средната интелигентност е нараснала с поне 40% и на такива въпроси се гледа с насмешка ;)-

46

Гледна точка

преди 5 години

Да забия шамар на феминисткаЕдиният му се пикаело, другият "забил" шамар на феминистка, ама вие верно ли с това обяснявате сериозни въпроси като същността и проявлението на времето??Ми тогава аз нямам работа повече в тази тема!

45

redordead

преди 5 години

В относителна степен, всички хора имат чувство за хумор, но при някои, като "Гледна точка", то липсва изцяло, или както се казва у Пеуник - пълно дръво:)Научи се да се забавляваш и да се радваш на живота и си извади емпириката от...Вселената!

44

Анонимен

преди 5 години

В интерес на истината, всичко е относително. Да забия шамар на феминистка за мен ще е справедливо възмездие и напълно в реда на нещата. Ще е като да поставя на мястото му насилник. А за нея това ще е насилие. Нормално феминистките живеят в паралелна реалност и е ясно, че аз ще съм правия, но все пак нейната гледна точка е друга ;)-

43

Гледна точка

преди 5 години

Не съм астрофизик ,но смятам ,че времето е променлива величина и скоростта му се променя в зависимост от промяната на скоростта на разширение на НАШАТА вселена.Абе хора нали всеки човек в живота си има и хубави и лоши моменти, но в продължение на цялостното си битие всичко се уравновесява. Не навлизайте в заблуда от вашите ограничени емпирични опити!

42

Гледна точка

преди 5 години

Времето е относително! Имам и доказателство, което всеки може да тества в къщи и в офиса.Да бе да относително, корабче минава ли?За много кратък период от време, може и да е относително, но по принцип е константа. Ако времето беше относително нямаше да съществува цикличността в космоса и нямаше да има никакъв ред и закони. Ти чувал ли си за Закон за равновесието в природата?

41

Waffen SS

преди 5 години

Не съм астрофизик ,но смятам ,че времето е променлива величина и скоростта му се променя в зависимост от промяната на скоростта на разширение на НАШАТА вселена.Според много хипотези, съществуват безброй вселени в други измерения ,при които времето,каквото е в нашата вселена не съществува като величина

40

Гледна точка

преди 5 години

В смисъл, като ти се пикае и чакаш пред вратата на тоалетната времето бързо ли минава или бавно?Като ти се пикае, значи си пил много бира. Бирата е полезна за бъбреците и сърцето. И чрез отделителната ти състема, при теб бирата не се губи, а а само се преобразува в ypина, която напира да излезе навън. :D

39

redordead

преди 5 години

Времето е относително! Имам и доказателство, което всеки може да тества в къщи и в офиса.Сутрин, в 6.55, когато много ви се спи, затворете очи за 5 минути - отворете ги и погледнете часовника - минали са поне 30 минути.В офиса, в 17 часа, направете същото упражнение, но затворете очи за 30 минути - отворете ги - минали са 5 минути...

38

До гледна точка

преди 5 години

Не разбирам. В смисъл, като ти се пикае и чакаш пред вратата на тоалетната времето бързо ли минава или бавно? Какво казва квантовата физика по въпроса? ;)-

37

Гледна точка

преди 5 години

Аз съм привърженик на идеите на квантовата физика. Та според нея всичко е енергия, включително и времето. Само че даденото проявление зависи от скоростта на трептене на частиците.Закона за запазване на енергията гласи: "Енергията може да се преобразува от една форма в друга, но не може да бъде създадена или унищожена"Тези две извлечения ми дават право да заключа, че времето е постоянна величина, но проектирана от нашето създаване в зависимост от събитието, което определя.

36

jj

преди 5 години

Доста глупава статия. Но за едно е права - времето е само концепция, с която означаваме брой събития - завъртания на земята, трептения на субатомни частити и т.н.

35

Бай Иван

преди 5 години

Аз знам за времето само едно!!Когато изляза отпуска и отида на почивка една седмица минава толко бързо а когато съм на работа и вечерта докато стане време си стъгна за вкъщи ми се струва цяла вечност!!

34

Анонимен

преди 5 години

Продължавате да изнамирате нови и нови начини да тролите читателите си, за да изкарате дневния оборот, въпреки неприкрития си дебилизъм, непрофесионализъм и липса на елементарна култура. Тази статия е вероятно най-долното, жалко и *** творение на сайта ви, ако не броим отразяването на политическата класа у нас, където гнусотията извира от самите цитати.

33

Анонимен

преди 5 години

...перфектната сфера.След големият взрив тя става хаотична но това е на пръв поглед.Всъщност всичко се подчинява на определени закони.Аз лично вярвам че това не е случайно.Господ си знае работата.Та,в един момент от съществуването на Вселената когато всички звезди изчерпат ядреното си гориво и се превърнат в джуджета,неутронни звезди или черни дупки това може би ще е след милиард милиарда години тогава отново ще се свият в перфектната сфера...Просто част от безкрайният цикъл на съществуването.