33

Проф. Константинов

преди 5 години

Не ви изнася, господа патриоти. Продадените паспорти на македонците си вършат работата. Те хабер си нямат, че някой вместо тях гласува на изборите в България.

32

аз

преди 5 години

До Чичо ТониТова твое твърдение, за програмиста, е толкова вярно, колкото би било вярно, че счетоводителя, който пресмята заплатата ти за месеца, може да реши колко точно да ти плати! Иначе казано - НАГЛА ЛЪЖА е твоето твърдение. Ако беше вярно - нямаше въобще да има информационни системи! Да не говорим за банкови такива! Системата на договаряне, разработване и внедряване за всяка информационна система гарантира, че крайния резултат не зависи от програмиста! Особено за такава, елементарна!

31

аз

преди 5 години

До ГорВи дал ГорВи взелАбе не си ли противоречиш?! Не е ли липсата на електронно гласуване нещото, което опитваме/упражняваме вече 30 години?! Не е ли наистина време да пробваме нещо ново - например електронно гласуване?! Може пък да се оправим! Щото - като гледам до сега - без него не сме много-много цъфнали и вързали!

30

аз

преди 5 години

До дреме миВсъщност, най-голямата опасност при електронното гласуване идва от факта, че няма как да се подмени резултата! Друго си е секционната комисия, в която има най-много един човек, който знае къде какво трябва да се напише - да не говорим за самия процес на броене на хартиените бюлетини! Винаги можеш да драснеш една чертичка и да направиш гласа за опонента невалиден! А може и просто да не броиш - пишеш каквито числа са ти дали от партията и - готово!

29

дреме ми

преди 5 години

Разбира се, че е опасно защото разни доценти и темподобни менти с миризливи копита ще трябва да забравят за жълтите павета и безплатните апартаменти!

28

Анонимен

преди 5 години

Какъф ФАЩ бе ***? На всички избори през последните 10 години списъците са пълни с жители на гробищата и всичките гласуват за ПП ГРОБ. Каква външна намеса ви тресе?

27

Анонимен

преди 5 години

Никой не критикува твърдението че Русия е повлияла в изборите за президент на САЩ. Явно че това вече е общоприето.И аз вярвам, впрочем.

26

@ доц.Михов

преди 5 години

"Преди няколко години електронното гласуване беше много популярно, но днес, след това, което стана на последните избори в САЩ и намесата на Русия, тази идея вече звучи в друг контекст. Ще отворим прозореца за едни кибератаки", твърди доц.Михов. Плещиш глупости! Каква специалност си завършил? Не ще да е КСТ нито IT. И като ти гледа снимката човек: доста възрастен, а само доцент, не се отличаваш нито със знания, нито с ум. Кибератакуите кой ще ги прави: БиБи, Цвък или Цвета? Кой друг?кажи бре!

25

@ к.12

преди 5 години

До Анонимен: ***, много си ***! Да си чувал нещо за електронен подпис?! Той е специфичен за всеки гласуващ и не може да се копира. Плюс това 2 млн. електронни подписи не можеш да изкопираш. Да не говорим, че там прости и *** гербаджии не могат да се оправят. Пипето им е малко. И хората на Цвъко няма как да се намесят, защото са мноого ***, а гласуването не става в едно помещение, а от домашните ПС-та

24

До34

преди 5 години

Ако се иска отлично владеене на правопис ти не трябва да гласуваш.

23

Анонимен

преди 5 години

Ако се въведе електронното гласуване т.н.патриоти отичат в канала.

22

ГорВи дал ГорВи взел

преди 5 години

електронното гласуване е свързано с това дали искаме 2 млн българи зад граница да упражнят своя глас.по конституция имат това право.друг е въпроса искаме ли съдбата на България да се определя от хора в чужбина.политиците ги е страх от електронното гласуване, но може би това е единственият шанс държавата да тръгне в правилна посока.другото го пробваме вече близо 30 години.

21

Чичо Тони

преди 5 години

Този, който пише софтуера, той поръчва музиката (да се чете - изборите). Няма нужда от кебапчета, мъкнене на чували, "индийски нишки" и т.н. Програмиста многознайковци - програмиста! Това ще е все едно да дадеш на един единствен човек сам да оформи всички протоколи без да представя бюлетини. Няма материална следа - няма оспорване.

20

777

преди 5 години

ако ако ако

19

Всевишният Бог

преди 5 години

от чудесната светлина сме късно Реален не виртуален,паралелен е Господ,облечен с огън от кръста надолу и с огън от кръста нагоре,Всепояждащ огън и ние като Исус Христос от Библията

18

шепот

преди 5 години

Разбира се ,че е опасно,особено за тези които са изпълзяли от ***-комплекса със зъби и нокти.Как да севърнеш там.Сега са те турнали да ниоблъчиш като от помощното.Щомминат изборите,от Банкя ще кажат,следващият път ги въвеждаме.А ниечакаме прогрес от падението.

17

Анонимен

преди 5 години

Могат да направят гласуването изцяло механично с перфориране,така няма да има лъжа и измама.

16

Анонимен

преди 5 години

Прав е 100%,не само електронното,но и машинното гласуване може да се фалшифицира и манипулира,защото има софтуеар и не е механично.Навсякъде където има електроника може да се манипулира,дори и от растояние и дори да не е свързано с интернет.

15

Анонимен

преди 5 години

И какво като е опасно, то и кацането на Луната от янките е било опасно една малка грешка и се разбиват, който ни рискува ни пичели, както казваше един доктор .

14

АнонимеН

преди 5 години

ПРАВ Е!!!ГЕРБ ЩЕ ФАЛШИФИЦИРА ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ!