46

Анонимен

преди 5 години

Гледам тука мозъчните тръстове защитават частната собственост на имоти върху, които се строи. Обаче какво ще кажете, когато строителите нарушават и разрушават друга частна собственост по време на строежа ? Тогава частната собственост става обща, нали ? Примери в ново време колкото искаш. Хората не протестират срещу строителството, а срещу безразборното строене ! Има доста голяма разлика, но явно нивото ви пречи да я разберете !

45

Младост

преди 5 години

В Младост се случи опасен прецедент:1. Една жена направи пробив в системата на Българската ГербоКомунистическа Партия;2. За първи (и вероятно единствен) път тя започна да изпълнява предизборните си обещания.Този прецедент беше твърде опасен за БгКП.След като г-жа Иванчева беше грубо елиминарана от мафията, строителството в Младост избухна.Честито на всички!

44

Анонимен

преди 5 години

Събирате пари, изкупувате имота от собствениците и си стройте площадки, паркинги или каквото ви хрумне.

43

Анонимен

преди 5 години

Всеки закупил бетонна кутийка с претенции. Ами ако някой при вас на село предяви претенции към двора ви, че му харесвал като зелена площ ще се изпоколяте. Има частна собственост и е неприкосновена!

42

От ГЕЙБ

преди 5 години

Иванчева е виновна...

41

Анонимен

преди 5 години

В повечето от големите градове е така.Всички собственици на къщи в апетитни райони стават жертва на предприемачите.Идват дебеловратите батки и първо с добро,а после с други силови методи,собствениците на къщата биват убеждавани да се простят с имота си срещу апартамент в нова кооперация.Бъдещият дом е най-често на първия етаж и това е в по-добрия вариант,защото може да е разположен на нивото на улицата между гаражите и се води партерен апартамент.Така започва презастрояването.

40

Анонимен

преди 5 години

До botoСтига да имаш пари по вашите думи всичко е позволено.Законите са така направени,че с добри адвокати мухата излиза слон а слонът муха.Добре,атомни бомби е незаконно да се гърмят но е законно да се складират радиоактивни отпадъци.Ето ти идеално място.Котловина ,не е земетръсна зона.Ама тва че някакви там живеещи протестирали-какво значение има.Нали има инвеститори.Защо София трябва да прилича на фавела или азиатски коптор?Заради инвеститорите?Ми те са частни.Кинтите ще инвестират в бентли.

39

Анонимен

преди 5 години

Нали кмета на Обеля не са го хванали с подкуп....... всичко е точно. Абе да питам - в Младост как е?

38

Владислав

преди 5 години

Всички софиянци мислят че като останат само те и ние се изнесем от София ще живеят живот. Каква огромна заблуда, не се притеснявайте, други ще заемат нашето място ама не българи. Да ви видим тогава.

37

Анонимен

преди 5 години

Хубаво е, когато има закони, но когато законите облагодетелстват индивиди спрямо по-голяма група от индивиди, трябва да се провери защо законите са направени така, не мислите ли ? Когато се разрешава строеж, защо не се проверява, дали инвеститора е предвидил паркоместа и места за отдих на новодомците, а просто се разрешава на килограм ? Ролята на държавата е да регулира такива строителни планове и да ги връща за преправяне !!!

36

избирател

преди 5 години

Ами много столичани бре,какво се сърдите?И тук във Варна така прииждат,ама...............

35

Анонимен

преди 5 години

В Люлин е същата история. Близо до нашия блок имаше празно петно, съответно нямаме в близост, нито парк, нито площадка. Предложихме на общината да направи детска площадка, защото петното беше общинска собственост. Сещате се какво реши общината ? Вече има два огромни блока, които са направени без подземни гаражи и сега ми е много интересно къде точно ще паркират всичките новодомци и къде ще играят техните деца, освен нашите ? Все още чакам отговор.

34

Анонимен

преди 5 години

Каруцата се обърна отдавна...София върви по стъпките на Истамбул, жалко. Няма да има спиране.То не може всички да се утремят от цяла България към София, и да е приятно. сори.

33

boto

преди 5 години

До АнонименПо закон разрешено ли е да тестваш атомни бомби? Май не.По закон разрешено ли е да строиш на твое място с необходимите отстояния и т.н. - Май да. Еми за какво говорим. И мене не ми харесва София, но има закони и трябва да се спазват. Ако не Ви/Ни харесват се борим за промяната им не забавяме строежи, не псуваме инвеститори.

32

Анонимен

преди 5 години

Трябва да забранят строителството в София.Да правят нови квартали.Нека там строят.

31

boto

преди 5 години

До АнонименНе бе има закон. Закона не забравяна да строят където строят. Това е края..... Не ме разбирайте грешно и на мен не ми харесва.... Ама Вие какво очаквате??? В кой нормален световен град е по-различно?Не е много честно хора купили си преди 3-5-8 години апартаменти в София (****и) отново някъде да реве сега, че до него се застроява. А неговия блок като се строеше тоя въпрос не стоеше ли за съседите. Не просто го нямаше Facebook и 100 зелени организации.

30

boto

преди 5 години

Ама какви рушвети какви 5 лева. Отваряш кадастъра. Виждаш частните места. Там всеки да си прави каквото си иска. Отстояние от съседи, височина и т.н. по закон и майната им на другите. Ако е общинско вече там рушвети може и да има там не споря. Както казах ако искате зелено извате в покрайнините след околовръстното. Купувате си 20 декара турате една къща у следата и се забавлявате. Ако искате у София (Всеки по-голям град) това е положението.

29

Анонимен

преди 5 години

До botoми ти по твойта логика ако има желаещи да си тестват атомните бомби върху София да го направят нали имат пари.Идеално място е.

28

sofeto

преди 5 години

От десетилетия този град сборище на селяци и простотия съм го отсвирил а това което чета и слушам, положението за живеене става все по трагично и жалко!

27

boto

преди 5 години

Ама я чакайте малко.... това място частно ли е? Най-вероятно да. Тва, че на него някой е турил 2 пейки, изсипал 3 кубика пясък не го прави детска площадка. Предполагам така е и със паркоместата. Тея дето реват па що не са извадили пари да го купят, да си го заградят и да си паркират и играят деца. А що да но го върнат на хората? Предполагам 80% от пишещите си пишат от апартаменти, дето земята не е била на дедо им ама те нали са си взели другите да умират. Ако не Ви харесва март у гората.