26

Анонимен

преди 5 години

Мийнуайл в немската банка тагесзац от 1000 Евро. Добре ли е в Кочинистан питам?

25

Анонимен

преди 5 години

Двуцифрено увеличение от 10% на МРЗ от 510 лв. е 5.10 лв., т. е. новата МРЗ ще е 515.10 лв., а трябваше да стане 560! Пак ни прецакаа .Вас все някой ви прецакаа, но щом допускате да ви прецакаа, ще сте прицакани! Аз макар и с ниска пенсия, не се чувствам прецакаа!

24

Мижаво увеличение

преди 5 години

Заглавието подвежда. Най много до 10% е увеличението. 7-8% които ще ги вземат в данъци. Ръст е пресилено. Бизнесът от една страна казва, че няма кадри, а от друга че наемала хора заради недостатъчната квалификация. Увеличение да макс. 10%. Това е истинското заглавие.

23

Анонимен

преди 5 години

Двуцифрено увеличение от 10% на МРЗ от 510 лв. е 5.10 лв., т. е. новата МРЗ ще е 515.10 лв., а трябваше да стане 560! Пак ни прецакаа ...

22

Средногорец

преди 5 години

До Анонимен 15От другата година минималната работна заплата се вдига с 10%. Това ще бъде увеличението.Само така ти се струва!Следи металургичния бранш да видиш, че ще прескочи 10%, а там 10% не са като 10 на минималната.Миналата година средно за страната увеличението беше 11%, 2019 ще е повече.Бизнеса ще вдигне заплатите повече от тези 10% само и само БСП да не дойде на власт за да им бърка работите.Спонсорите им като Ветко и Баневи ще го забълбукат и другите ще им вземат от пая.Е това е !

21

Анонимен

преди 5 години

на калпавата ракета космоса и пречи, че и на нашите пишман бизнесмени/бивши директори по Татово време/ все змията в кесията им пречи. Да си изучат децата на Запад не беше проблем, да си накупят вили, хотелчета и пр., пак няма проблем, през седмица да си менкат кифлите с марка "МИС еди какво си" също, ах пусто като трябва да си платят инфаркт получават.

20

Анонимен

преди 5 години

10 лева също е "двуцифрен" ръст на заплатите...

19

Анонимен

преди 5 години

Бизнесът ти обещава ръст на заплатите от догодина. Я го дочакаш, я не. Едно е сигурно - парите за този въображаем ръст на заплатите догодина, бизнесът си спечели от ръста на цените на продуктите от първа необходимост тази година. Ако догодина все пак вдигне заплатите, то задължително ще увеличи и цените на стоките, така че да има двойна и тройна печалба.Вярвай им. Не се притеснявай и бъди щастлив.

18

Чоки

преди 5 години

За да има работници,служители в даден бизнес и да ги задържат,трябва добро заплащане.Не става кадърни хора да задържи бизнесмен с мизерна заплата.За това няма хора.Ами,да взимат от Африка,но за какво ще са им полезни,не знам.Бива алчност в БГ,но чак толкова не бива.

17

Анонимен

преди 5 години

Това, което говорят тези мафиоти, означава едно - ръст на заплатите и през 2019 година няма да има. Ще се повиши само минималната работна заплата и тъй като 80% от хората са на МРЗ или на заплата малко над нея, ще има ръст от 7-8% заради повишаването на МРЗ от 510 на 560 лева през 2019 година, което е ръст на МРЗ от 9,8%

16

Бобчо

преди 5 години

Докато не оправят разпределението на добавената стойност между работника и работодателя няма да видим нормални заплати. В Европата - 30% за работника, 70% за работодателя. В БГ - 10% за работника, 90% за работодателя. Това означава, че тия могат от вчера за днес да вдигнат заплатите двойно без да излязат на загуба.

15

Анонимен

преди 5 години

До Станислав РангеловМи и аз така съм написал.Този с ник Безработен е писал инжИнер

14

Анонимен

преди 5 години

Аре да си е.... бизнеса мaйни!!!

13

Анонимен

преди 5 години

От другата година минималната работна заплата се вдига с 10%. Това ще бъде увеличението.

12

Анонимен

преди 5 години

Ей защо не им кахте по рано да ги вдигнат заплатите.След като е трябвало само да им кажат.

11

Анонимен

преди 5 години

Абе квалификацията!?Аман с тая квалификация!Изкарали ли са ги тези пари хората?Изкарали са ги !Като са ги изкарали да им се плати!Преди 10 години брат ми отиде на интервю за работа с моите дънки, че неговите бяха скъсани.Сега взима заплата, за която аз не мога и да си помисля.Какво като съм учил, имам дипломи и знам що годе английски, пък той нито е завършил, нито може да работи на компютър, нито знае бъкел английски?Вече го хваля само в нета, че около нас само завистливци.

10

Станислав Рангелов

преди 5 години

До Анонименточно инжЕнер се пише да те светна само!

9

Анонимен

преди 5 години

До фактбизнесЪТ с каптагон

8

факт

преди 5 години

Как гордо звучи бизнеса! кой бизнес пране на пари,кражба на ддс,укриване на данъци,корупция!?

7

Каптагончо

преди 5 години

Като двуцифрените коледни бонуси за пенсионерите(и то не всички) :D :D И като увеличението в държавната администрация дето уж беше 10% а се оказа че ще е ДО 10% по преценка : )