24

Нормално

преди 5 години

Защо да е активно, като може да Протестира и да е на хранилката на БСП и ДПС

23

Анонимен

преди 5 години

Хубаво е да лъсне реалността. Безработни се водят само тези, които се "разписват" из бюрата по труда. Подписът им е нужен за да си получават помощите за безработици, които са 2/6/9/12 месеца в зависимост от стажа. Та реалната безработица няма да се учдя и да е над 30%. В малките населени места само в общините има заетост по шуробаджанашки линия. Който докопа нещо на черно е щастливец.

22

f

преди 5 години

"Почти 1/3 от трудоспособното население... неактивно"което на *** език означава че безработицата в България е 33% !!!в САЩ положението е същото - реалната безработица е 18-22% - трудно е да се каже точно, евреите вече не публикуват данни, трябва да се ползват косвени даннив Гърция реалната безработица е около 54% !това е резултатът от еврейската локализация !!!!!!!!!!!!!!!!

21

куче влачи рейс

преди 5 години

Ако искате да научите истинската статистика за етническия състав на територията, правете си изводите от заглавия за подобни теми. Впрочем, под 10 годишна възраст българчетата вече са малцинство в държавата си.

20

Анонимен

преди 5 години

"Обезкуражени" да търсят работа? Друг начин да кажеш мързели на държавни субсидий...

19

Анонимен

преди 5 години

Как така "неактивно" ... не ги ли виждате на протестите !!!?

18

121212

преди 5 години

Бизнеса има недостиг на работници. Да освободят ненужните държавни служители и да се влеят в частния бизнес. Да ама на работодателите не им трябват "търтеи" които да мурзелуват и да искат само бонуси

17

Професор Тюхчеф

преди 5 години

Нямам познат, който да е без работа - и това чее не живея в София . От къде ги намерихте тези 30% трудоспособни без работа.

16

Анонимен

преди 5 години

Защо да работят за 250 литра нафта ли. С моята заплата тук в бялата държава мога да си купя 2.500 литра нафта. На месец за нафта плащам 150 евро. За храна за 5 човека 400 евро. Има магазини в които продуктите са двойно по ниски но съпругата ми която е германка казва че тези магазини са за бедните и не иска от там да пазарува. Но аз не се деля от бедните и си пазарувам на тънки цени без разбира се тя да знае. Разликата е само в цената не и в качеството. Сравнявал съм ги и няма никаква разлика.

15

Абе...

преди 5 години

Не са много точни тия сметки. Сега децата тръгват на училище на 7 години и докато завършат 13 клас в техникумите (професионалните гимназии) стават на 20 години, а още са ученици. После докъм 25-26 има много студенти, които работят без договор и осигуровки, и ученици също, и това изкривява картината, която отчита само редовно работещите. Реално едва ли повече от 5-10% а неработещите на 20-64 г, за 15-20 годишните не знам.

14

Неразбрал

преди 5 години

Не се разбра безрботни гепаджии има ли, или всички са заети с гепене?

13

татул

преди 5 години

Като1/3 не са акивни,1/3 са чиновници,1/3 са охранители ,ми се казва,че безработицата е 6%.Може ли някой,който разбира ребусната математикана чез и топлофикация ,да ми даделинк за формула.Благодаря.

12

незапознат

преди 5 години

от статистиката се подразбира че реалната безработица е 30% !??? Нещо неубедително !?

11

Анонимен

преди 5 години

При хората над 40 г. е много висока безработицата и чорбаджите ги притискат на ниски заплати и робски труд.

10

Анонимен

преди 5 години

Положението е предреволюционно. Всичко поскъпна яко, а "бизнеса" и властта се правят, че не забелязват. Но идва Видовден и ще ги изметем всичките и България пак ще стане Народна Република, държава за всички хора от народа! Идва нов народен съд.

9

Анонимен

преди 5 години

Заетите лица на възраст 55 - 64 навършени години са 595.5 хил., или 61.7% от населението в същата възрастова група (66.5% от мъжете и 57.3% от жените). Няма да може да се пенсионират и им режат пенсиите и геноцид.

8

Бате Гойко

преди 5 години

Защо в статистика за трудовата заетост влизат деца на 15 години?

7

121212

преди 5 години

Всички знаем че около 1/3 от служителите на държавна хранилка са ненужни. И колко ще стане безработицата. За един приятел питам.

6

Анонимен

преди 5 години

Много са високи разходите за намиране на платена работа и те се отказват. Образование, жилище, транспорт и тн. всички поскъпнаха рекордно а заплатите са ниски и няма смисъл. Броят на отказалите се ще расте.

5

Анонимен

преди 5 години

Работете си вие оядени депутатаи министри за 600 лв младите в чужбина за хиляди евро работят