44

НЯМА БГ СРЕДНА КЛАСА

преди 5 години

В бг няма средна класа. Има едни политикани = богаташи от едната страна и бедните от другата страна. Политиканите решили да нарекат малко по-скъпо работещите бедни = основно в ИТ сектора, средна класа. Но в коя развита държава т. нар. средна класа не може да си позволи нова кола от среден клас, както е в България!?

43

Анонимен

преди 5 години

Почти 1/3 от трудоспособното население... неактивно"---'Ми те получават социални помощи от държавата, за к'во да се трудят...

42

Анонимен

преди 5 години

При гробарите е така.

41

Анонимен

преди 5 години

... желаят да работят, но не търсят активно работа, защото не вярват, че ще намерят ...Това те ли го казаха? Че много искат да работят, но няма работа?Или търсят точно определена работа - с начална заплата 3 000 лв, без да се изисква диплома? Или, знаейки, че нямат връзки в нАучните среди, не вярват, че ще ги вземат в БАН, за да ходят веднъж седмично в института си и да отчитат, че пишат монография, за чието завършване са нужни доста години?

40

Ха ха

преди 5 години

И мен ме водят безработен в България, но никой не знае, че работя в Гърция. По скоро тези хора не са в България и няма никаква система и отчетност.

39

Анонимен

преди 5 години

Четем анализа на статистиката и си правим изводи за избирателни процедури, за бюджети и всевъзможни икономико-социални спазми.

38

Анонимен

преди 5 години

тия 1/3 неактивни са римляни *** на помощи , да бяхте го написали така поне да не се чудя от къде идва разликата и трябваше да тълкувам статията

37

Анонимен

преди 5 години

Статистиката как определя жените на село с работещ мъж на гурбет или в страната? Селянките едва ли нищо не работят, но може и да не се регистрират като земеделски производители, за да не плащат данъци.

36

Анонимен

преди 5 години

До 37Фчера беше безработно пък сегя вече е "неактивно"-сигурно Фчера е изтекло обезщетението в "бюрото", а Днес - за кво да ходи там? и става "неактивно"

35

Анонимен

преди 5 години

На мен нещо ми се губи групата на над 65 години, работещите в пенсионна възраст. След като статистиката ги счита нетрудоспособни, защо заемат работни места. особено началнически ? Къде са в статистиката пенсионираните военни и полицаи на възраст до 65? Повечето хем са пенсионери, хем работят някъде.

34

Анонимен

преди 5 години

Какво значи "неплатени семейни работници"?

33

Анонимен

преди 5 години

Е, ми, като искате на 15 години да са активни на пазара на труда, изменете законите, създайте борса за почасов труд на непълнолетни и учащи се. Задължете работодателите да обявяват всички позиции,...

32

Анонимен

преди 5 години

До Професор ТюхчефОт къде ги намерихте тези 30% трудоспособни без работа.-Толкова са, около 28% излизат, при проста бакалска сметка. Това е ясно отдавна. От тия 28%, минимум половината са смачкани хора от банките, т.е. както е казвано много пъти - баМките в Б-я - УБИВАТ хората, убиват и страната! Отдавна трябваше да се приеме правилото - или "залога покрива дълга", или абсолютната физическа давност, считано от моменат на последната вноска!Не го направихте - сърбайте сега попарата!

31

Веско

преди 5 години

До fИнтересна логика. Хубаво е като знаеш кой е виновен, че си необразован и мързелив.

30

БГ

преди 5 години

е как така се търсят 500 000 човека за работа а в същото време има 30% безработица ??Значи или на едните не им се работи или са некадърни и не ги вземат

29

Анонимен

преди 5 години

Почти 1/3 от трудоспособното население... неактивно-А ??? Е, че как тогава безработицата е едва 5%, като НЕактивните са 1.24 млн ??? Как?Просто сметка показва, че безработицата е ... 28% !!!

28

Анонимен

преди 5 години

Значи всеки четвърти работещ е в държавната администрация??? Нищо невършещ, вечно недоволен и абсолютно склонен към корупция търтей? А милиона неработещи знаем кои са. Те получават помощите, те се възползват от здравната система безплатно, те бият лекари, полицаи и беззащитни хора...

27

азз

преди 5 години

До Абе...Прав си.. и аз това се чудя, защо възраста започва от 15г.

26

Анонимен

преди 5 години

От утре ставам активен и отивам да протестирам защото ми свърши бензина !Медиите да дойдат пред Президентството за селфи !

25

Анонимен

преди 5 години

6.3%, са обезкуражени лица-питайте лихварите , те окуражаваха навремето , но не казваха какво са приготвили "след подписа" ?