45

Цецо

преди 5 години

До До ЦецоМисля, че ти първо трябва да научиш дефиницията за пазар и чак тогава да се опитваш да даваш мнение по тези въпроси! А 18% е намаляла цената на петрола от началото на октомври досега, но явно това изобщо не е в полезрението ти?!? Прочети нещо и за картелните споразумения и какво причиняват те на пазарите... а колкото до хората, които искат-не искат купуват горивата дори и при тези високи цени, обяснението е просто... нямат друга алтернатива, точно заради картела!!!

44

Анонимен

преди 5 години

Тук много бъркат ПАЗАРНАТА цена с цената на петрола.Двете неща естествено нямат нищо общо. Петролът може да спадне с 50%, а производителите на горива да продават с 50% повече, стига да има ПАЗАР, а именно хора, които да купуват. Айде всичките умници по-солу да научат елементарни термини от икономиката и тогава да се изказват, че много ниско стана нивото.

43

До 36

преди 5 години

Айде ти, не-отворко, ни разкажи как се определя цената на бензина (да речем) в България и колко според теб е печалбата. Сигурен съм, че нямаш идея.Защото всеки може да говори наизуст и в тази държава всички на този принцип трупат дивиденти. Това разбира се е нормално, защото материалът не може да мисли (ти си доказателство) и лесно се връзва на популистки вопли.

42

Пурко

преди 5 години

Има много протестиращи с Бентлита. Те имат пари за Бентли, но бензина вече им идва скъп. Затова на тях им казвам: вземете си лодка с платна и духайте.

41

До Цецо

преди 5 години

Ти май не знаеш какво е пазар, нали?Айде помисли пак, преди ти да говориш глупости.Всеки ще продава за колкото си иска. Щом има кой да купува (а дори и при тези нива, хората не са спрели колите си), значи цената е пазарна. Не знам за какви 18% говориш....научи какво е пазар.

40

Цецо

преди 5 години

До Анонимен 23Защо пишеш глупости, ако цените се определяха на пазарен принцип то сега цената на бензина/дизела щяха да са с 18% по-евтини, отколкото в началото на октомври... да си видял някъде да са поевтинели, макар и с по-малко???

39

Анонимен

преди 5 години

Хората с 200 лева пенсии да ***, нали? Или да си повишават квалификацията и да станат IT-та може би?Гербави папагали!

38

Анонимен

преди 5 години

Аз съм софиянец с високи доходи, не ми е проблем цената на горивото, но протестирам против това престъпно управление!Незабавна оставка и съд!

37

Анонимен

преди 5 години

ДА СЛОЖИМ КРАЙ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА БОКО ЗАВИНАГИ

36

Burzum

преди 5 години

Протестирайте за причината а не за следствието бе ***...десет години избирате един неграмотен павиан да ви харчи бюджета а сега скимичите....*** като вас...

35

до 23

преди 5 години

Абе отворко,дето ми говориш за марджин,май никога не си живял в БГ,а си клатиш..някъде в бяла държава,защото в БГ НИКОГА не е било картелите за горива,лекарства и т.н. да работят за 8-10 % маржин. Tука ако не си отгоре с мин.40 %,з начи за никакъв х.й не ставаш,така просто е прието...

34

шаш

преди 5 години

Медиите са некоректни към ползващите ги. Да се пише истината , а тя е :Протестите са срещу мизерията и голямата бедност , срещу дискриминацията на българите от ромите , срещу безнаказаните убийства и грабителство в селата и градовете , срещу несигурността на живот в България

33

Тролче,

преди 5 години

Дето плодиш по няколко поста един след друг, не лъжи, че протестите са само против високите цени на горивата, защото не е така. Протестите са против мефията, сраснала се с държавата, която е задушила обикновените хора, дребния и среден бизнес и е оставила под крилото си единствено монополите, които са се споразумели отдавна за цените и на стоките и услугите, и на човешкия труд.Затова тук кадърно не остава. И дори троладжийството не може да удържи вълната, която идва.

32

Анонимен

преди 5 години

Това не са ли същите дето простестираха против добива на шистов газ? :)))))))))Кой разбрал разбрал...

31

читател

преди 5 години

Първо протестират срещу добив на газ, на петрол, срещу добив от Черно море, срещу добив от Добруджа (изкупена от Росагро!), сега протеистшират срещу високите цени.Само ментални същества ли останаха в тази страна?

30

Анонимен

преди 5 години

Няма по-голяма тъпотия от това да протестираш заради високи цени на каквото и да е!!! Как не ви влезе в главите, че едно нещо струва толкова колкото струва, а не колкото държавата определя че струва! Другото го гледахме по време на комунизма ама сте забравили.

29

Искрен

преди 5 години

До Анонимен И още нещо - не може да сравняваш пазарът на горивата с този на други стоки: като не ти изнася не купувай. Макар че и аз намирам за нелепо да протестираш срещу висока цена на горивата карайки кола.

28

27,

преди 5 години

Отдавна ГО не всеки плаща след Нова година. Аз вече платих за една малка въшка 250.00 лв. Чашата наистина преля. Не е само ГО. Всичко тази година се увеличи неимоверно. Децата ми са в чужбина и лятото планирам да заминавам при тях. За постоянно. Това не е държава. Тук ще останат управляващите и тези, дето са на социални помощи само.

27

Искрен

преди 5 години

До Анонимен Пич, ако цените се определяха на пазарен принцип и зависеха от цената на петрола, тогава защо през 2015, когато петролът падна от $120 на $40 за барел, при същият курс на долар-лев като сега, бензинът поевтина едва с 10%. Сега скочи от $60 на $72 и бензинът веднага 10%+ нагоре. В момента при равни други условия бензинът е по-скъп при петрол на $70 отколкото при петрол от $120. *** пазарния принцип.

26

Я па я...!

преди 5 години

Пропуснаха да протестират и че още няма сняг.