37

Сократис

преди 5 години

Кой ви дава право, да определяте колите на хората като "бракми" ? Тези "бракми" имат редовни документи, пътен данък, технически преглед и гражданска отговорност. Тогава как ги определихте за "бракми"? Сега, след като им вдигнат данъка по-нови ли станат?! Пак ще се движат и то още по-законно! Това ли е яловата цел на "Умниците" ? Нали са големи замърсители...но ако платиш повече, си замърсявай колкото си искаш...Няма "бракми" а има поддържани и неподдържани коли-както и при хората!

36

Анонимен

преди 5 години

Просто не плащайте данъци, докато не спестите достатъчно пари за една чисто нова и екологична кола.

35

бай х

преди 5 години

защо си купувате коли 2 употреба ?защо си купувате дрехи 2 употреба ?защо си купувате перални 2 употреба ?Българина за кеф ли го прави, или от немотия ?

34

аз

преди 5 години

за скрап

33

Анонимен

преди 5 години

По-здрави в градска среда? Бравос! Днес над Факултета пак се носеха пушеци...

32

Анонимен

преди 5 години

РАЗУМНО И ЛОГИЧНО ВСИЧКИ ДА СЕ ВДИГНЕМ , Е ТЕЗИ С ЛЪСКАВИТЕ КОЛИ ДА ИЗМЕТЕМ , ОТ ТОВА ПО ГОЛЯМО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ, НЕ МИСЛЯН ЗА НАРОДА , ЗДРАВЕ МУ КАЖИ , ДО КОГА

31

Анонимен

преди 5 години

Данъкът е малка грижа. При него се разчита на това, че колите са много и с увеличението ще акумулират няколкостотин милиона, които разбира се ще се изхарчат за глупости, като например сегашното посещение на Бойко във Финландия - помълнал е със себе си най-малко 50 души. Ето за такива харчове потъват маса милиони. Иначе, мен ме притеснява гражданската, щото ако една кола примерно струва 500 лв и да плащаш гражданска за 1000, трябва да си луд. Ще останат пред блоковете да се саморазпаднат.

30

Мен

преди 5 години

До АнонименПробвай да се забиеш някъде челно с 50. Тогава ще разбереш каква е разликата от 20 години за 1 автомобил.

29

Анонимен

преди 5 години

Карам дизелара с използвано олио колко ще ми вдигнат данъка след като олиото не замърсява а напротив където мина мирише на пържени картофки. Или това нашите селян.дурски управници не ги интересува. За тях е по важно да съберат мангизите и да си ги делнат. Спирам да плащам на селя.ндури.

28

Анонимен

преди 5 години

Докато не произведат българска кола не могат да ми вземат парите че карам френска бричка стара или нова, не само новия, но и стария данък е незаконен Да във Германия има данък и Франция, но те произвеждат собствени коли и тоя данък стимурила автомобилостроенето и исономиата а данъка на българина стимурила кьорсофрите на арменския поп.

27

Анонимен

преди 5 години

Винаги съм се чудил на изказвания от тип КАТ като това на Стратиев "Старите автомобили са опасни за самите собственици", настоя ... бившият директор на КАТ Алекси Стратиев."Дали наистина е така? Примерно, ако аз имам поддържан автомобил, който съм го купил нов преди 20 години и е на 60000 км, средно по 3000 на година, дали ще е по-опасен от нов автомобил на 3 години и на 200000-300000 км?

26

jjj

преди 5 години

Там където им е мястото = ЗА СКРАБ хахаххахаха

25

Анонимен

преди 5 години

Данъка за старите бракми ще скочи от 15 на 20 лв - това дали ще притесни някого?

24

наблюдател

преди 5 години

масово семейства имат 2 СТАРИ коли вместо да имат ЕДНА НОВА, ама иначе нямат пари - тогава как се поддържа и плаща гориво,ремонти, данъци на две коли ??!!

23

Анонимен

преди 5 години

Като ни вземате и парите и с данък въздух никога няма да си купим нови коли, държавата да ни ни намери нови коли с парите които получава от нас за да сме невинни eдин път за винаги, като м ие незаконна колата защо я узаконихте като влиза в държавата, некадърници.

22

Анонимен

преди 5 години

Промените не могат да доведат до по-добра градска среда, а очевидно ще доведат до по-лоша градска среда. Ако сега средната възраст на колите в София е 11-12 години, ако приемат промените, ще стане 13-14 години. За провинцията е по-фрапиращо - от сегашните 22 години средна възраст, ще стане 27 години.

21

Подхуев

преди 5 години

Да ги бракуват тези 2 мил. коли, и да ги снемат от отчет в КАТ и Данъчното - а от там да го духа Държавата за данък..и техните роднини-собствениците на Застрахователните дружинки..Те това е Екологична мерка - хем ще се намалят вредните газове, хем ще изчезнат доста от мазните *** във държавната мафия!!!Ще секне млеконадоя и стригането на тъпите българи, готови да плащат всичко от страх!

20

От банкя

преди 5 години

Значи собсвениците на над 20 годишни коли ще се плащат по-високи? Не е ли беше над 15?

19

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 11Давам 1000 лв и самолетен билет на всеки, който напусне България! 0885361848Внимавай!Някой може да те намери и да ти разбие комунистическата кратуна.

18

vvv

преди 5 години

Карам стар дизел, от София съм и увеличението ме засяга. Категорично ЗА съм, но при положение че видя ясна програма, по която управляващите ще усвоят всяка стотинка от тези пари именно за пречистване на въздуха. Дори и с 50% да ми вдигнат данъка, ако парите отидат по предназначение, ще ги дам с кеф.