19

а

преди 5 години

До АнонименТова не трябва, да те спира, раждай докато си млада :), после пак си ходи на работа.

18

Работодател

преди 5 години

Много смешно, мислят си, че като намалят майчинството и жените ще хукнат обратно на работа. Една жена, която не иска да се връща на работното място- няма да го направи. Никой не иска да се връщат на работа на работното си място - щом са решили да имат деца да напуснат и да си го отлеждат. Ние ще си намерим друг за нейното работно място, това не е проблем за работодателите. Но защо трябва да и се пази мястото, и да се назначи кадърен човек временно, а после да го гоним като тя си дойде.

17

а

преди 5 години

Тези, от така наречения бизнес, деца нямат ли? Кой им гледа децата, като са болни и т.н.?Мнооооого се съмнявам, че бизнеса ще започне да строи деткси градини....

16

Анонимен

преди 5 години

Фирми като Деспарк изплащат тлъсти ежемесечни бонуси на членовете от екипа си, които имат по едно, две или три деца, осигуряват им забавачка, Бай ви *** се чуди как да спести някой друг лев от отпуската на Марчето, която си гледа вкъщи детето, щото няма кой друг. Ами що за отношение очаквате от Марчето като се върне на работа, аз не бих се раздавала особено...

15

Анонимен

преди 5 години

До МайкаФакт, да, освен ако не си отгледан от уличен пес. :)

14

Iceblast88

преди 5 години

Бизнеса да поеме това и онова, гражданите да поемат другото, СОТ да поемат охраната, а държавата какво точно поема? За какво плащаме данъци? Хайде да питаме един хубав въпрос - след като и мъже и жени имат към данъците си за майчинство и бащинство - то тогава когато единия родител излезе в почивка за да се грижи за детето, то къде точно отиват парите на другия? Защо майчинство или бащинство се изплащат само на база на вноските на единия, а не на двамата след като и двамата плащат данъци?

13

Анонимен

преди 5 години

Много смешно, мислят си, че като намалят майчинството и жените ще хукнат обратно на работа. Една жена, която не иска да се връща на работното място- няма да го направи. Най-много да напусне работа.

12

Майка

преди 5 години

Майчинството е свята, аз съм светица, ние майките сме светици. Трябва да ни пазят работните места и да ни плащат докато си гледаме децата.

11

Анонимен

преди 5 години

Бай *** компетент, от утре очаквам лекции, водени от мъже, на тема кърмене, месечен цикъл и прочее.

10

Анонимен

преди 5 години

Бизнесът си е бизнес - интересува се от печалби и се стреми да намали разходите за човешки ресурс. Това не е благотворитела организация за подпомагане на раждаемостта, става въпрос за печалби и за пари, нормално е.

9

Анонимен

преди 5 години

Охххх, защо само някакви чичковци излизат в ефир да правят изказвания на тема майчинство... В ролята си на какви трябва да им взимам съветите насериозно. Моля, поне веднъж изкарайте да говори компетентна по темата ЖЕНА. Какво разбират мъжете от майчинство е мистерия за всички.

8

Анонимен

преди 5 години

До ЛораИ кой ще ви храни като напуснеш, душа? Мъжът ти с 700 лева заплата? А и защо си мислиш, че мечтата на всички жени е да са майки и домакини. Аз пък например си харесвам работата и точно всичките тия простотии ме спират да родя дете. Защото няма гъвкавост и трябва да избираш дете или работа. И после демографски срив.

7

Анонимен

преди 5 години

Тия са толкова алчни, че от алчност сами ще се затрият и което е най-смешното дори не се сещат, че в момента методично режат клона на който седят. :)) Ама де толкова акъл от мутри?

6

Лора

преди 5 години

Аз съм майка и имам две деца, но подкрепям бизнеса в тези им искания. Никъде по света няма толков дълго майчинство. Ако жената иска да си гледа детето, трябва да напусне работа и да се върне когато реши. Несериозно е някой да ти пази работното място 2-3 години, а и да ти плаща отпуска за време, което реално тои не си работил за този работодател. За толкова време се губи опит, навици, изпускаш новостите в професията. А и както се вижда дългото майчинство не води до повишаване на раждаемостта.

5

Анонимен

преди 5 години

АБЕ НАЛИ ЩЕ СИ ВНЕСЕТЕ МОЛДОВЦИ ТАМ, МАКЕДОНЦИ И УКРИ И Т.Н, КВО РЕВЕТЕ? ЩЕ ГИ ВЗИМАТЕ САМО МЪЖЕ И ИМ ДАВАЙТЕ 500 ЛВ! ЩЕ ПРОКОПСАТЕ, НЕКАДЪРНИЦИ... НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС, ЧЕДА ПАРТИЙНИ!

4

Анонимен

преди 5 години

Да да

3

Анонимен

преди 5 години

то пък и много майки имаме та ги орежете от всякъде, а стимулирайте с помощи майките от гетата

2

Анонимен

преди 5 години

Тая територия наречена Бг пропада с всяка изминала минута

1

Анонимен

преди 5 години

Бизнесът упорито се стреми да остане без кадри! Заядоха се с майките, не искат да се вдига мин. заплата, не плащат осигуровки, бавят заплати... и после няма персонал. Ха, много интересно защо!