39

Гробокопач

преди 5 години

То тя Мутресатам никога не е губила трудови навици, щот никога не ги е имала. Мутрите от КРИБ, АИКБ и други мутренски сдружения, да научат своите кифли на трудови навици, а не да държат сметка, на нашите жени. Нашите жени, ще работят, колкото ниуе решим,а може и да не работят. Я го гледай ти, мутра ***, на жените ни, като на евтини гледа.

38

Анонимен

преди 5 години

До Жена и работодателАхХХАХХ, какви са тия неадекватни аргументи?!Бизнес, който няма няколкостотин в сметката, няма пари да изплаща заплати. Който не изплаща заплати, трябва да бъде закрит- факт. Това с хората пък не го коментирам изобщо, изсмукано от пръстите.

37

Анонимен

преди 5 години

Без майки и майчинство, драги работодателчета, означава и без бъдещи служители в умрелите ви фирми. Инвестирайте в роботи, те нямат нужда да раждат, за да оставят поколение. Ама май ще е скъпичко, пък вие сте стиснатииии

36

Жена и работодател

преди 5 години

До АнонименПо същата логика дай тогава да закрием и 70% от бизнеса в България, защото няма няколкостотин лева в сметката. Или пък защо да не затрием и хората, които нямат по няколко хиляди в банката.

35

Анонимен

преди 5 години

Бизнесът е загубил трудови навици и само мисли какво право да отнеме от работниците. Нека си гледат в собствената паница, да четат търговския закон и да не се месят в работническите работи.Не им липсват работници, а им липсват безработни за по-ниски заплати. На тях безработицата не им пречи, а им помага да печелят повече и да са по-конкурентоспособни.За кадри трябва да плащат стипендии на ученици и студенти и да подписват договори за работа. Не да чакат виетнамците да ги уважат.

34

ОБЯСНЯВАМ :

преди 5 години

СКЪПИ МУТРИ С 2 ГР. МОЗЪК ЗА РАВНОВЕСИЕ, ТОВА , КОЕТО ИСКАТЕ Е, ДА СЕ НАМАЛИ И БЕЗ ТОВА НИСКАТА РАЖДАЕМОСТ! СЛЕД ГОДИНИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ РЕВЕТЕ ЗА КАДРИ! И ЩЕ ИСАТЕ И МНОГО ПАРИ ДА ДАВАТЕ, НО ПАК НЯМА ДА ГИ НАМЕРИТЕ! ЩОТО ИМА 2 ДУМИ - ЧОВЕЩИНА И ДОВЕРИЕ!

33

Анонимен

преди 5 години

До РаботодателЗащото живеем в Европа и жените получават майчинство. Болните получава болнични. Почиващите получават отпуска.Ти от прасе ли си отгледан?

32

Работодател

преди 5 години

Е че жената която си назначил първоначално е некадърна, така ли? Ми що си я наел, това си е лично твой проблем.Никой не е казал, че е некадърна - напротив, на нейно място се назначава кадърен, тя е била кадърна и на нейно място също съм си назначил кадърен човек. Въпросът е, че този кадърен човек трябва да се изхвърли на улицата когато тя се върне. А тя като е кадърна защо не напусне, и като си изгледа детето да си намери нова работа другаде, а може и пак да дойде ако има работа при мен.

31

Циник

преди 5 години

Майките губят квалификацията си.... интересно - майката на Северин Надеждов Красимиров....дали след раждането на 8те и деца е минавала опреснителен курс - от коя страна се държи метлата?Българските майки с мощните 17 евро месечни детски, се чудят къде да ги изхарчат.Демографски? Ми демографски младите българки вече масово раждат в чужбина.Даааа...България...барабар с пишман бизнеса и - върви към закриване.Първата ромска държава в Евросъюза!

30

Анонимен

преди 5 години

Принципно е правилно да не се трупа отпуск при майчинство.. НО с тази ръждаемост и безпаричие което е в България вместо да се стимулира правенето на деца /бъдеще/ да се искат подобни поправки е гавра с майките !

29

Анонимен

преди 5 години

До Жена и работодателЕ то кви са гаранциите, че няма да наемеш и мъж, който да излезе в болнични 3 години? Това са рисковете на имането на бизнес, който няма няколкостотин излишни лева, за да си плаща на персонала отпуските- да закрива, що за смешен бизнес е това.

28

Жена

преди 5 години

Аз пък съм програмист и ако родя ще напусна и после след 2 години ще си намеря друга работа. Това е хубавото на програмистите, че не трябва да стоят на една работа, а да си търсят често по-изгодни места.

27

Анонимен

преди 5 години

До БизнесменТочно така, това е неоспорим факт. Такива фирми също много рядко биват напускани от служителите си, просто защото отговарят на всичките им изисквания. Не можеш да насилваш родител да избира между фирмата ти и семейството си, защото е ясно кого ще избере. Помогни му да е със семейството си и ще имаш лоялен работник завинаги.

26

Жена и работодател

преди 5 години

Е много е лесно да започнеш работа и на втория месец да кажеш бременна съм, а после работодателя плаща здравни 2 години и 40 дена платен отпуск ти изплаща., защото си майка. Хубаво де, ама ако ти за тези 2 месеца активна работа си ми докарал 1000 лв чиста печалба, а аз трябва да платя общо около 2000 лв всички разходи къде е защитата за работодателите. Защо аз като работодател трябва да плащам за това? Нека има облекчения за родителите, но не за сметка на работодателите.

25

Бизнесмен

преди 5 години

До Анонимен"Мнооооого се съмнявам, че бизнеса ще започне да строи деткси градини...."Съмненията са ти напразни - всички детски градини през последните 30 години са построени само и единствено от бизнеса. Целта на бизнеса е да прави печалби, и щом строенето на детски градини носи печалби бизнеса винаги е готов да строи.

24

Анонимен

преди 5 години

До РаботодателЕ че жената която си назначил първоначално е некадърна, така ли? Ми що си я наел, това си е лично твой проблем. С трици се ловят мишки само. С такова отношение не очаквай вълна от 'кадърни'.

23

fjkdjfkjdkf

преди 5 години

Приятелка, живее в САЩ и има майчинство 3 месеца. След това се изредиха всички роднини да им помагат, за да може детето да отиде на ясла към ФИРМАТА( взимат ги от 1г.) . Просто там бизнеса мисли за семействата с деца.

22

Solar Power

преди 5 години

Прекалено дълго е майчинството. Вижда се,че не води до демографски приток. Най-вече се използва от "римляните". Детската лятна ваканция също е много дълга. Детето забравя какво е учило. Не тряба да бъде повече от месец, макс 2. Хората са го измислили, виждаме как работи навън, до какво води, можем просто да подобрим нещата и приложим тук.

21

Анонимен

преди 5 години

а пък бизнеса като види, че кандидатства за работа майка с дете под 7год. и деликатно не я взема на работа под предлог, че видители много щяло да се разболява и тя ще взема постоянно болнични.

20

Анонимен

преди 5 години

До аБай *** компетента дава акъл на жената кога да ражда и какво да прави след това, ахахаха, връщай се в Анадола.