30

бай Вълчо от Хисаря

преди 5 години

А бе чудя се защо нещо не падне в Саудитска арабия /напр. накоя комета или ракета/ и ще видим докъде ще стигне цената на петрола. Те тогава бай Дойнчо-рижавия ще миряса.

29

ognyanz

преди 5 години

Това е стила на Тръмп. Той гледа на междудържавните отношения като на отношения между фирми. По-мощната поглъща или докарва до фалит по-слабата. С държавите обаче нещата не стават точно така. САЩ не могат да погълнат Китай, нито да го докарат до фалит. Ще си мерят силите докато се убедят, че ще спечелят повече ако се откажат.

28

Анонимен

преди 5 години

Фащ ще наложат на Китай мита а на Китай му дреме на червения назвездичен многозвезден лявохуйник за това.Ето тук фащ не позна.

27

Анонимен

преди 5 години

До 33 да точно така но е толкова по-лесно друг да ни е виновен да се насажда омраза и да се печели от това предизборен вот.Ес бил виновен тъй ли и тогава зашо бяхме същия шитхол и преди ЕС.И плюс това повечето неща от който народа е недоволен зависят от местните власти и не са в компетенцията на ЕС но за това упорито се мълчи за да се разпостранява демагогия с фалшиви новини.И да припомня държавата а окраде приоритетно създаден в комунистическа генетична клиника ГМО десен плъх кръстен Костов.

26

Анонимен

преди 5 години

30, нашите скъпи и кадърни политици ни докараха до тук. ЕС беше една възможност за спасение и развитие, но ние не се възползвахме и оставихме олигархията да си присвои всичко. Сега парите за развитие отиват при метрите. А държавата едвам крета. Мисълта ми е, че сами сме си виновни, нито ЕС, нито Русия ни е виновна, че сме подлизурковци.

25

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 10А защо ние, хората, все се стремим някой да "е на върха". Който е на върха винаги иска да диктува, другите да му се подчиняват. А това е диктатура. Дори, създаденият с добри цели, Европейски съюз, сега се превърна в жестоко лицемерна диктатура. Заради това българите се хранят с генномодифицирани ***, с остатъците от борсите в Солун и Одрин и т.н. Ние, които имахме земеделие и сортове за пример!!! Това е "на върха" - ДИКТАТУРА, ЕКСПЛОАТАЦИЯ, ЛИЦЕМЕРИЕ!

24

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 27Ще ти се, но МОСКВА НИКОГА НЕ ЛИЖЕ НИЩО. За разлика от теб, който лижeш oмъpляни от завист ... ници за пари, за да изопачаваш представата на *** за почтените отношения между Китай и Русия.Но непредвидливата rлyпост по хората ходи. А ти си бос, бос, та и джЪпанките няма да те обуят. Щото тая обувка не е с китайски произход, а с японски и се нарича "джАпанка", грамотньооо!

23

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 16А ти къде се вреш, оrлyпял от тъnа злоба? Ясно, че ти плащат да манипулираш, ама тъnакът не става да обработва общество. И гаргите вече разбраха, кой е "зловещият демон на Земята", кой е забогатял от смърт и експлоатация на чужди народи, кой и сега иска цялата Земя да работи за него. Тъnо, та претъnо нахалсгво. Вместо да поемат подадената им ръка за ресурси, честна търговия и сътрудничество. Саморазбиват се.

22

Анонимен

преди 5 години

Ама москва лиже китайски джапънки

21

Анонимен

преди 5 години

Пекин не лиже подметки .. , а още по-малко - нахални краварски ...

20

Анонимен

преди 5 години

Е, спадна с 3,6 долара, но пак ще се вдигне. Преди месец беше стигнала 80.Ако има военни действия в Иран, може да стане и 100 долара.А в началото на годината беше 38 долара за барел брент

19

Анонимен

преди 5 години

Все пак да не се забравя, че в САЩ живеят повече от 40 милиона китайциТова е здържавна политика на Китай: изпращат младежи със стипендии да учат там, после да останат и да се внедряват н страната. Женят се и обекновено имат много деца. Организирани са в така наречените триади и се подчиняват на строга дисциплина.Целта е постепенно след 30-40 години за станат мнозинство в САЩ и да поемат ръководството на страната.

18

сащ достигат дъното

преди 5 години

сащ е икономическо джудже , напомпано с напечатани от еврейте пари без покритие !

17

Анонимен

преди 5 години

НАЙ-ХУБАВОТО Е, ЧЕ ТРЪМП ПРАВИ КРИЗИ ПО ЦЯЛ СВЯТ И ТОВА Е ПРИЧИНАТА ЗА ВДИГАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА ПЕТРОЛА.ТРЪМП ПРАВИ КРИЗИТЕ, ВОВАТА ПРИБИРА ПАРСАТА.

16

До Бате гойко

преди 5 години

Лесно е да си върнат производството в щатите, но не го правят заради евтината работна ръка от Китай. По евтино им излиза да си произведат продукта в Китай от колкото в щатите :D

15

Бате Гойко

преди 5 години

Пренасочването на американското производство в трети страни би им струвало доста скъпо, макар че могат да включат зелената печатница, когато поискат. За тях би било добре, производството да си е в щатите, в противен случай засилват други икономики(както в случая с Китай) и сами си създават конкуренти. Това обаче явно не е толкова лесно, иначе Тръмп досега да си е прибрал заводите в САЩ. Абе лека-полека нещата си отиват на бой.

14

До Бате гойко

преди 5 години

Има и голям търговски дисбаланс между двете държави. Китай внася в САЩ стоки за 500 млрд. , а обратното е 100. САЩ ако искат могат да си пренасочат производството към други държави Индия,Мексико,Австралия, Бразилия. Тогава в Китай ще има безработица, съответно протести,криза и дотам. Дълта също не е проблем. САЩ контролират толкова много ресурси, че за един ден могат да си платят дълга в блага. Когато си богат можеш да си позволиш голям дълг

13

Бате Гойко

преди 5 години

Китайците се налапват с власт благодарение на същите тези американци, които си изнесоха цялото производството в Китай. Китайците са зависими от износа, но американците са зависими от вноса. Китай също така е най- големият инвеститор в американския външен дълг, което е финансов инструмент за намеса в щатската икономика. Не съм специалист, но според мен сащ проспа израстването на Китай(както и на Русия) и взеха да се усещат, но е късно.

12

До Бате гойко

преди 5 години

Заяждат се защото китайците се налапват с власт, а това не им харесва. Правят им рекет един вид. Китай няма шанс. Те зависят много от износа, а САЩ не.

11

Бате Гойко

преди 5 години

Не разбирам с каква цел щатите се заяждат с Китай, но ще настъпят мотиката както се казва. Американската икономика е пряко зависима от Китай. Това не е Русия, с която щатите имат минимални търговски отношения и налагат санкции от които нищо не губят(за разлика от Европа). Прави впечатление, че американците си мислят, че всички са като тях- интересуват само от пари, което е голяма грешка и тая попара после я сърбаме всички.