17

vlady

преди 5 години

Дебитът на минералния извор е крайно недостатъчен за баня. Като минимум ще се наложи изграждане на помпена инсталация със сериозна първоначална инвестиция и още по-високи експлоатационни разходи.

16

gost

преди 5 години

Ако направят спа доста туристи ще ги посещават и разходите ще са оправдани. Тези зали за събития и музея колко пари ще донесат на столична община? Минералната вода е богатство и при изградена сграда е кощунство да и се сменя сега предназначението, за да могат след 5 години пак да хвърлят пари и да правят басейни. Министъра на туризма къде спи?

15

!

преди 5 години

Предложението на БСП е стратегическо.Банята е близко до Позитано и ще даде възможност на елита им да посещават често преустроеното като СПА архитектурно бижу.Предполагам г-жа Нинова ще се отдаде на любимите си "бомбички" в центъра на басейна вместо да го прави ежедневно в медиите.

14

Васил

преди 5 години

Сградата е построена за баня. Исторически е действала като баня. Трябва да се въстанови като баня. Тези зали с нищо няма да допринесат. Но едно добре устроена баня с процедури и най-много кафене, ще е магнит както за жителите на града, така и за туристи. Още повече, че от античността минералната вода е била богатство. Ако влагата пречи на музея - да се махне музея някъде другъде. Но банята трябва да се въстанови в пълният си блясък!

13

Зали за събития?

преди 5 години

Хайде първо избройте колко зали за събития има в София и колко минерални бани.

12

Анонимен

преди 5 години

Като софиянец предпочитам банята да е музей, отколкото да се ползва за "Спа и ***" !

11

Пипи

преди 5 години

Направо да се направи централа на ГЕРБ! Нещо като Пиртиен дом. Ако не, да се срине, какви са тия комунистически бани. Да викат оня къде събори мавзолея, той знае как.

10

Анонимен

преди 5 години

А,Не - никакво Спа ! - ще се натъпкат *** , с кичозния си маниер ,разни селски "випаджии", силиконовите им плейки/к...ви., чалга "звезди"- Опропастихте София !Какво се тъпчете тук ? отивайте си в провинцията

9

Анонимен

преди 5 години

Щом БСПето иска да си остане баня ,може да се играят голи представления специално за Политбюро .Може да се запазят и басейна

8

Месара,

преди 5 години

кога това бре? Че от десет години пошлата герберастия язди държавата и София, а лидерът и беше и кмет преди това? 15 години крадене!

7

гражданин

преди 5 години

До HctcycuunuvКогато нямат аргументи, червените *** започват с обиди. Но какво да се прави, членската маса на БСП е 95 % неграмотна. Мъка, мъкааа

6

Hctcycuunuv

преди 5 години

До месараАми, амииии..... ами защото си неграмотен!

5

аз

преди 5 години

До азНо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да остане и възможността за свободно наливане на минерална вода! Там има постоянен поток от хора, които си наливат! Вероятно всеки жител на града го е правил поне веднъж. А и много гости! Мястото е туристическа атракция за всяка организирана туристическа група.

4

аз

преди 5 години

До ПолиАбсурдно е да се направи баня в същата сграда, в която има музей! Нали влагата ще съсипе експонатите! Колкото и добре да се изолират двете части - не може да се избегне проникването на влага от басейните към музея! А и не мисля, че наистина има нужда от СПА център там - не вярвам да има много желаещи да го ползват! Ако толкова държат да се използва минералната вода - може да се използва за отопление на музея, например! И на други общински или държавни сгради в района.

3

месара

преди 5 години

другарката провокаторка "спасителката" нинова, не се спира да взима отношение за всичко! на неината "загриженост " и активност може да се каже театър на абсурда! ами защо до като бяха на власт, не възобновиха дейността на банята, и народа да я ползва по предназначение?

2

Поли

преди 5 години

И аз мисля, че е грехота в центъра на София да има такова богатство от минерална вода и да не се използва по предназначение.Хората в чужбина се чудят как от най-малкия гьол да направят спа центрове и въобще да използват природните богатства, тук все *** идеи

1

Анонимен

преди 5 години

Трябва да има минерални басейни там! Непременно!