15

Анонимен

преди 5 години

То цялата гимнастика е за да прилапат имотите и да ги разпродадат на техни хира на безценица.

14

Ха ха ха ха, познато

преди 5 години

Преди време беше закрит един емблематичен нашенски музей и още същия следобед беше открит отново!Ха познайте, защо бе извършена тази дивотия?Ами които бяха близко до актуалната за онзи момент политическа власт, си подбраха свои хора, които да работят в "новия" музей и се отърваха от други, които не им бяха удобни.

13

Ухаааа!

преди 5 години

Щом отиват към министерството, значи възниква необходимост да бъде конституирана длъжност "Министър на гръмотевиците!"Мисля си, дали и на тази длъжност ще има политически назначения всеки път след парламентарни избори и назначаване на ново правителство? Нали всеки министър се счита за политическа креатура?Ура! Ще се кандидатирам, щом нашите вземат властта. Ураааааа

12

До 3

преди 5 години

Не е нужно да се закрива толкова стара и емблематична институция. Тя може да остане да функционира в онази си форма, в която е била до 1947 г. Ще може да се издържа сама, защото има достатъчно имоти, които са й дарени преди Девети септември.Нужно е само да бъдат съкратени над 5 000 глезльовци, на които плащаме, за да правят наука, както им скимне! Това и най-богатите държави не си позволяват. Там с конкурс наемат образовани хора, за да решат конкретен научен проблем. После ги освобождават.

11

Има учени от НИМХ,

преди 5 години

които желаят да останат да работят в БАН" - по нагло изявление чували ли сте?Никой няма да пречи на онези, които ще работят към МОН, да осъществяват научно-изследователска дейност. За това те ще получават пари! Пари от бюджета!Но някакви други желаели да си останат в БАН! И за тях ще даваме пари!Е, браво! Вместо да бъде облекчен бюджетът и да бъде намерено най-рационалното решение, ние ще караме по нашенски - повече хора да станат шефове, повече пари да харчим, а резултатите? СЪЩИТЕ !!!

10

Munchen_DE

преди 5 години

Снимката към новината е много добра!Иначе защо освен национален институт да няма и частни метеорологични офиси със съответния лиценз, работещи с определени модели за прогнозиране за региона и Европа?Като модели имам предвид GFS, ECMWF, GEM... - запознатите и любителите знаят за какво става въпрос.

9

Анонимен

преди 5 години

Защо в МОН, да го направят НПО на издръжка на ОО или А за Б. Защо да харчим пари? Времето в Русия винаги ще е лошо, а в САЩ винаги ще грее слънце. При нас няма значение времето.

8

Анонимен

преди 5 години

проклети шпиони на ЦРУ и предатели плюят по БАН .. сороядите са против всичко техния университет НБУ само хуманитарии икономики , политологии и социологии.. няма физика , математика и дори компютърните са пред закриване..

7

SS

преди 5 години

До 3. Ами ще го закрият, като се има предвид какво излиза от университетите, то да чете не може та учени в БАН ще станат. Няма да има кой да работи в БАН, ще го закрият, след него ще последват университетите, после училищата. Децата ви ще учат до 8 клас и ще ходят да слугуват на европейците за жалки подаяния. Мдааа, това чака народ, който не уважава науката си.

6

Анонимен

преди 5 години

Соросоядите са против БАН..

5

К. К.

преди 5 години

Едно изобретение, един патент, един лиценз, продаден от БАН могат ли да покажат тия кърлежи! Близо 200 млн. от нашите пари изяждат на година. С какво са допринесли? Да покажет 1 внедрено изобретение...

4

Любомир Стаменков

преди 5 години

Сега БАН няма да могат да плашат, че ще спират да дават прогнози. Клетници бедни душици. Пак си показаха същността

3

Анонимен

преди 5 години

Закрийте го този БАН

2

Уууу!

преди 5 години

Дянко ги наричаше феодални старци

1

Анонимен

преди 5 години

БАН НЕ СЕ ПОЛЗВА С УВАЖЕНИЕ В ОБЩЕСТВОТНО.ТОВА Е ПРОГНИЛА БЕЗПОЛЕЗНА КОНСТРУКЦИЯ, КОЯТО ПОГЛЪЩА ОГРОМНИ СРЕДСТВА.ЩОМ СА АВТОНОМНИ, НЕКА СЕ ИЗДЪРЖАТ САМИ, СТИГА СА ИЗСМУКВАЛИ ДЪРЖАВАТА.