100

Анонимен

преди 5 години

Може запада да живее чрез експанзии и ние да сме поредната да,но ние никога не сме имали шстинска икжномика,защото не можем да произведем нищо,да управляваме и организираме нищо.Нашият елит си е един и същ от 1944,не ни го е избрал Запада,стига глупости.Проблема е в населението и нищо друго

99

Анонимен

преди 5 години

Проблема на б...я е изключително простият и народ.за какъв комунизъм бълнувате бе нещастници.ако бяха отворили границите само мързеливци като вас щяха да останат.сега трябва да се мисли но ком уне и акъл....

98

Анонимен

преди 5 години

"*** на вратата и вика дай ми протномето, дай ми пирити"

97

Анонимен

преди 5 години

До Киселец"Тук може да прочетете написаното от К. Чакъров за края на комунизма:"---На кой му дреме за "комунизма", бе!Тоя Ку. Чакуров е писал за мангизи, иначе и той ги знае колко тебе. Сега тия писаници вървят.

96

fff

преди 5 години

До Анонимен Ми основи си БЪЛГАРСКА компания, никой не ти пречи. Създай правила като при соца - на всики еднакви заплати, на родата - премии. И ще прогресираш. Сигурно!

95

Анонимен

преди 5 години

Соца имаше своите недостатъци,но и още повече,предимства,които никой не може да отрече! Работя в голяма западна компания,за която работят и много български подизпълнителски фирми.Имате ли си представа,как мародерстват,издевателстват и съвсем нагло лъжат работниците си? Със заплати,осигуровки,отпуски? После защо имало работещи бедни и бедни пенсионери!? Аа собственика с последен модел Мерцедес,къщи като палати,лодки,яхти и вс.това дране на не знам колко коги от гърба на работниците!

94

до 96

преди 5 години

Той и в Европа май не е ходил... Европата е замязала на Багдат. Ако ти трябва лекарска помощ в Англия по - добре си тегли куршума. Сумати *** раждат по 5-6 деца и живеят на гърба на държавата от всички краища на света. Балона рано или късно ще се спука. Истината е че в момента БГ е рай за предприемача и качеството на живот и над средно европейско. Ако си образован е по - добре в БГ от колкото в Белгия, Франция, Англия или Германия.

93

Анонимен

преди 5 години

До А беТи кога си бил в Африка???Моля те не говори глупости. Бедни сме за Европа ,но иначе сме от този процент държави, които живеят добре.

92

До 92

преди 5 години

Там е работата, ти си от хората които смятат, че някой друг е длъжен да работи и мисли вместо тях, клиент на социалната система, живуркащ на гърба на обществото, аз не желая да съм такъв. На мен социални системи не ми трябват, аз искам свободата да решавам сам какво, как и кога да направя. Какви данни и факти? Всичко което не съвпада с твоята червена вяра, се обявява за лъжа - лъжа е че СИВ фалира, лъжа е че Източния блок се разпадна под натиска на въпросния фалит и т.н.

91

Анонимен

преди 5 години

Бабата лъже! Ромите не крадат! :)

90

Киселец

преди 5 години

Тук може да прочетете написаното от К. Чакъров за края на комунизма: https://kiselec1.blogspot/2018/10/2.htmlДългове, неефективна икономика на границата на фалита, спрени доставки на ресурси от СССР. Некачествени стоки, които не могат да се продават на запад. ....Три пъти сме фалирали по времето на соца а още има хора които не са разбрали. Хубавото едно време е защото са трупани заеми, пари е нямало за много от придобивките, но за криели и за вземали заеми ... от наше име.

89

До 91

преди 5 години

Всъщност вашето мнение е на фанатик...... То няма нищо само една боза от твърдения без факти данни итн... Типичне евроталантик.Хора като вас всъщност са авангарда на манипулацията коиято ни доведе до тук........Въздух под налягане.фактите обаче са налице няма нито една социална система която да е станала по добре сега 30г след 1989... Затова си оставяте с въздуха който да надувате в един балон

88

Анонимен

преди 5 години

Другарите са типичните религиозни фанатици - само вяра в словото на вожда и никаква мисъл, ако някой каже нещо различно от светото писание от конгреса на БКП, се дава на светата инквизиция. Много добре си бил СИВ, перфектен с дребни кусури, но днес го няма, защото някой си го бил съсипал? Много добре било по времето на БКП и ето защо границите се пазят с бодлива тел и стрелба на месо. Предполагам че някои хора просто обичат да живеят в утопии, които разни кукловоди им наливат в *** кратуни.

87

Анонимен

преди 5 години

Неотдавна четох една статия,в която се описва с факти,години,дати,че не соца,а запада е изпаднал в огромна криза,затова сключват договор с Китай и така се закрепват за известно време,след което превземат източна Европа и така се спасяват от огромната криза,присвоявайки си пазарите и богатствата.Кризата е започнала през 1971 година.

86

Анонимен

преди 5 години

Няма нищо по-добро измислено от соца през който живяхме,това беше почти перфектния строй,но за съжаление никога няма да се върне.И да имаме и да нямаме носталгия,това с нищо не може да ни помогнеВсички хора бяха уредени през соца,образовани,с безплатно медицинско обслужване и образование,всеки работеше и всички бяха добре уредени,нямаше висока престъпност,дори вратите не си заключвахме,нямаше просяци и гладни,нямаше крадци и мошеници,стоките и консумативите бяха евтини,живеехме като в рай,факт!

85

до 83

преди 5 години

В допълнение:И всъщост най-страшното нещо което унищожи всичко беше заблудата че Запада ще ни помогне да почнем да живеем като тях.....................Запда живее и е живял добре само заради кражбите и експанзията си на нови места . ИЕ беше новият пазар и евтина работна ръка . затова всяка конкуренция беше унищожена с елита които беше поставен.

84

Анонимен

преди 5 години

До До 70Ами не е вярно,през соца имахме специални магазини само за спортни обувки,кецове, гуменки,маратонки,като ученици все от там пазарихме за спорт.Да не говорим,че имахме собствени заводи за обувки и всички обувки бяха от естествена кожа,нямаше изкуствени бок.луци и изкуствени кожи за обувки.Да не говорим,че и подметките бяха много по-добри на обувките и специално направени за съответния сезон.

83

до 83

преди 5 години

Фалирали не сме били никога ....Просто всичко беше съсипано умишлено. 1.Бяха умишлено унищожени пазарите ни СССР и Русия бяха Същото се случи и с БИ 3. Унищожено беше умишлено селското стопанство с ликвидационите съвети4. Последният удар беше с приватизацията.Причините са много но те не са обективни . Дълговете на бългрия преди 1989г се нулирах почти с насрещните вземания т други държави Само ИРак 4 милиарда...

82

Анонимен

преди 5 години

Ром ако не излъже,няма да е ром.Няма да си признаят,че са я обирали,я.Виждат,че е беззащитна стара жена и лесно могат да я разиграват и да правят театър.

81

До 82

преди 5 години

Лъжа след лъжа и това статситиките го доказваха..... Българската икономика и тази на СИВ въобще не била на загуба. тя работеше в определени условия и за тези усолвия тя беше успешна..... Естствено имаше неща които трябваш да се доизкусоряват но в сравнение с рзрухата и унищожението сега просто са несравними...... Неща които са правени от Българската икономика и заводи и ущилища още работят в БИ..... Всичко беше унищожено.Колкото до пазарната икномика---- Тя е една ЛЪЖА