256

Ники

преди 5 години

В UK минимална заплата 1200 бензин 1.30 . В Бг минимална 520 бензин 2.40 ???

255

Koзела

преди 5 години

Не гледа какви са заплатите у нас.Виж колко литра можеш да купиш у нас с средна заплата и колко в друга Европейска даржавата.Ние завинаги ште останем маймунки на конци.

254

Skk

преди 5 години

А кой промени законодателството така че да препятсва появата на нови търговци на пазара? Коментара да внесеш от Турция е добър ама няма да стане, не защото не иска никой а защото трябва да имаш данъчен склад, а те са само за наши хора.

253

Тръм

преди 5 години

Дори само като пишеш тази статия е долно а пък да го кажеш си е направо престъпление е да на заплата 2500 сигорно е нормална цена но на фона на 520лв мин. Заплата ее стига де българи до кога ще чакаме трябва да се надигнем

252

Реалист

преди 5 години

*** пример в съседна Турция ат була добавката за дизела е 0.28ст при нас е 1.10лв, дизела по бензиностанцийте е 1.70 срещу 2.5 0лв в БГ

251

Реалист

преди 5 години

Бах ти наглите изказвания и преценки спрямо другите държави ние сме с адски ниски доходи спрямо европейските държави. Горива и по 1.50 не са ни по джоба

250

Лесен кеш в брой

преди 5 години

За това нещо ли се бие целия свят. И Америка и Русия и всички. Заради един нефт , петрол който служи за зареждане на умрелите ви брички. Когато си зареждаш колата си помисли колко хора умират заради горивото докато си зареждаш колата. Затова Сирия и джихадистите се бият искат нефта и петрола който изнесе колко си там гориво абе скъпо си е. По скъпо от златото. Еми мн лесно купиш туба отиваш в бензиностанция пълниш я с гориво после я продаваш за много кинти. Лесно.

249

Анонимен

преди 5 години

Умолявам да се спре с неадекватни сравнения % спрямо цена и новини с цел мозъчна атака

248

Анонимен

преди 5 години

Не караме с най-евтините горива в Европа и това е известно на всички които карат предполагам .1.Заплатите са ни без стойност сравнено с заплатите. И качеството на горивата след Калотина на запад нямат общо с тези в БГ2.Забележка към писателите на подобни статии -когато сравнявате % и цени се изписват и двете стойности ,а не само там са "5 %ДДС" а в Бг 2,60лв. с 60% акциз и данъци +допълнително оскъпяване 3.1300евро -минимална заплата са далечна сума 0т 480/1.96=244Е :(

247

extremist

преди 5 години

60% от цената на крайния продукт са акцизите и данъците - ТЕЗИ 60% СА ПЛАДНЕШКИ ОБИР КОЙТО НЕ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ, ЩОТО ОТИВАТ ПРАВО В ДЖОБЧЕТО НА ЗЛАТЕВ.ОСТАНАЛАТА ШЛАКА КОЯТО СЕ ТВЪРДИ ЧЕ Е ИСТИНА В МЕДИИТЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА.БЪЛГАРИНА ОБИЧА ДА ОТГЛЕЖДА ТИКВИ

246

Анонимен

преди 5 години

Това смешно човече от герб ли е? :) Живея в Англия. За последната година дизела поскъпна с 10 р. Не ги смятате колко български стотинки са. Това са десет стотинки тук... Ниско квалификациите работници за час работа могат да сложат 5-6 литра гориво, минимум! Кога ще излезете от комата в България??

245

Анонимен

преди 5 години

Държавата мълчи, защото е в далаверата. По-високи цени, повече пари в хазната. Усилено се замислям да мина на метан.

244

не се лъжа

преди 5 години

Това че медиите са най-корумпирания сегмент от обществото е кристално ясно.Въпроса е какви са алтернативите.Аз оставам с ГЕРБ. Тези дето искат повече държава ще ни облъчват като Жан Виденов с нежни приказки колко добре живееми калко е зле при другите.

243

въпрос на конкуренци

преди 5 години

Просто дори държавата да намали акциза на горивата до 0%, Лукойл ще обере остатъка и ще си увеличи "загубите" като внесе нефт на по-висока цена и производствената цена ще достигне до пазарната на Запад.Затова вместо да се занимаваме с това дали има държава, трябва да купуваме от други доставчици.

242

Интересни факти

преди 5 години

Ето и малко факти: в момента средната цена на дизеловото гориво (ДГ) в Люксембург е 1.169 Евро. ДДС върху горивата е 17%, не е 4-5%, както "експертът" твърди. В Полша цената на ДГ е 2,18лв с ДДС. В Литва цената на ДГ е 1,20 Евро с ДДС. Като цяло у нас цената на горивата е около или малко над средната за Европа. А на база доходи-покупателна способност цената в България държи първенството.

241

Анонимен

преди 5 години

В Турция бензина и нафтата са по 1,80лв.

240

дърт

преди 5 години

Горивата са ни скъпи защото хората и труда им са евтини.

239

Desislav Evchov

преди 5 години

Пълни глупости,най евтини горива.Преди месец бях в Испания на Канарските острови и там литър бензин 95 беше 1.08евро,а тук тогава беше 2.30лв Кое е по евтино,*** платен.

238

Експерта

преди 5 години

Този е говорител на петролната мафия. След като акциза ни е един от най-ниските,защо горивата ни са скъпи. В нета имаше сравнение,че преди години при по-ниска цена на суровия петрол цените са същите,а разликата да не би да отива в държавата! Всичко е за ненаситните олигарси!

237

Dido

преди 5 години

Пълни глупости че в България е най евтино горивото, в Дания литър дизел е 2.20лв.като минималната заплата е около 5000лв.