133

ognyanz

преди 5 години

До "Демостен нови": Жалък тип си ти. Ако си българин, си първа проба продажник. Като резултат от две войни за национално обединение България, поради трагични грешки на тогавашните управници, загуби територии, населени с българи. Само продажник и слуга на чужди интереси може да нарече националната идея за обединение "алчност и лакомия".Да, живеем в 21 век. Но и той е век на нациите, не само на интеграцията. И тези, които се продават за жълти стотинки нямат бъдеще.

132

Анонимен

преди 5 години

Бе какво още се занимаваме с тия ***! Айде у лево и да се оправят с шиптърите си!Дори не трябва да разговаряме с тия ненормалници.

131

Крум

преди 5 години

Какво има да спорим за цар Самуил? От ясно по-ясно е, че е Български ЦАР! Или да направим простотията да се съгласим с лъжата че е "царот на античката македонска држава"?

130

Анонимен

преди 5 години

И какво от това !Преди възраждането ние нямахме национална идентичност също !Викали са ни гърци със славянски произношение ,та нима именно фанариотите не викаха че няма българи ,а славяноезичнни елини !Днес същото правят и нашите историци към македонците ,но напусто !

129

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 128щото е родом от видин и израснал в софия

128

To6ko56

преди 5 години

Какво ли значение има. Всеки си избира и чете историята, както му е добре. Да си са каквито искат само да не измислят, че нашия македонски край е техен, защото те е.

127

ПроСоТо

преди 5 години

Анонимен каже:-"Македонците не са българи поне от 70 г"..?!?!Това не означава ли,че до преди 70 год. са били българи?И какво ги е накарало да се "пребоядисат" преди 70 год?...............Толкова ли не разбирате на каква грозна манипулация сте подхвърлени?!

126

Демостен нови

преди 5 години

България -винаги лакома,вероломна и глупава.Чрез Екзархията се опита да измами Европа и да си присвои Беломорието и Македония.Но Великобритания не спеше и осуети дирижираната от Русия кражба. Сега отново върши глупост след глупост-подкрепи Гърция,с надеждата да прилапа Македония.Празни мераци,кокошката отново просо сънува.Вместо да се вземе в ръце,да запази младите в България-тя все още сънува Сан Стефанска България.Ало-български управници-вече сме 21 век.Опомнете се най-накрая.Стига глупости !

125

Анонимен

преди 5 години

Смешно е да казваме те ни крадат историята!Всяка история е създадена с национални цели .Впрочем те живеят на своята земя не ние .Малко нагло е да им отказваме човек бил на тяхна земя.То е все едно Византия да претендира за Тервел и Симеон щото били кесари на империята.Замислете се вече и наистина далеч от тия дъртовници Дончев особено.

124

ПроСоТо

преди 5 години

До Анонимен..къде "от там"?

123

Анонимен

преди 5 години

Македонците не са българи поне от 70 г .Осъзнайте го вече и не вярвайте на Пантевци ,Марковци и Дончевци ,те скоро отиват при Божидар .

122

Анонимен

преди 5 години

Македонците не са българи поне от 70 г .Осъзнайте го вече и не вярвайте на Пантевци ,Марковци и Дончевци ,те скоро отиват при Но удар!Иде ново време .

121

Анонимен

преди 5 години

Щом Александър Македонски е оттам ,защо и Самуил да не е ? Въпрос на гледна точка.

120

ПроСоТо

преди 5 години

впрочем,какво е това "Македония"?...както стана известно,такава държава няма.Има "Северна Македония"....Та с коя "Македония" ще бистрят "принадлежността" на Самуил?

119

Българин

преди 5 години

Не може да има никакъв спор. Цялата история на областта "Македония" е част от българската история, защото до края на Втората световна война Македония е била българска провинция. От там нататък може да се признае, че тази провинция се е обособила в рамките на друга държава (Югославия), но населението и езикът си остават български. Така, че спор няма и тази комисия е малко излишна...

118

Шопо

преди 5 години

До Анонимен 123Нашите политици верно, че са безхаберни тъпaнaри, но добрата новина, че не са чак до твоята степен.

117

ПроСоТо

преди 5 години

мога да ви кажа още от сега:..-Самуил ще се окаже.."македонски" цар.По-скоро "северомакедонски"....Но какво значи "северомакедонски",виж,това не мога да ви кажа..

116

Анонимен

преди 5 години

Византийски шпионин ,погребал първата българска държава.Изключителен некадърник във военно дело .Позволи на смешните гърци да ни превземат .Дайте им го на македонците ,ние си имаме Симеон Велики !

115

Поручик Балканец

преди 5 години

Това с "македонския цар Самуил" е комплексарска изцепка на остатъците от Титовизма. Цар Самуил е Български Цар, венчан за БЪЛГАРСКАТА корона от Папа Григорий V. До възкачването си на престола той е бил главнокомандващ българските войски и поема короната едва след смъртта на Цар Роман, който няма наследници. Сменила се династията на рода Дуло с рода на Комитопулите.Нормално, често явление. Все едно във Франция се сменили Капетингите с Мерувингите, и край, това вече не Франция!Абе глупости!

114

Анонимен

преди 5 години

Македонците винаги ме карат да се чувствам неловко, както само присъствието на много глупави хора наоколо може. По-добре е, че сме разделени.