153

До КОМИСИЯТА

преди 5 години

Добре известно е, че семейството на цар Самуил се е сродявало на два пъти с унгарскско кралско семейство. Затова просто реших, без да съм историк по образование, "да надникна" в историческия архив на средновековна Унгария и по-конкретно в генеалогията на унгарския кралски род. Моля, уважаемата българо-македонска комисяя да стори същото, за да се убеди с очите си, че и за унгарците от епохата на Самуил не е имало грам съмнения, че неговото царство е БЪЛГАРСКО !

152

До КОМИСИЯТА

преди 5 години

Добре известно е, че семейството на цар Самуил се е сродявало на два пъти с унгарскско семейство. Затова просто реших, без да съм историк по образование, "да надникна" в историческия архив на средновековна Унгария и по-конкретно в генеалогията на унгарския кралски род. Моля, уважаемата българо-македонска комисяя да стори същото, за да се убеди с очите си, че и за унгарците от епохата на Самуил не е имало дори грам съмнения, че неговото царство е БЪЛГАРСКО !

151

Анонимен

преди 5 години

Добре да приключим така ,представете си че турците искат да си викате северни турци ,а не българи !Нали знаете какво ще имкажете ,да си гледат работата,е посъщата логика македонците ви казват да си гледаме работата !Те са си макеьонци.

150

Анонимен

преди 5 години

Самуил се е писал български цар заради престижа както Симеон се е викат ромвйки император .Само ние вярваме обаче че е вярно !

149

Анонимен

преди 5 години

Самуил се е писал български цар както Симеон ромейски василевс.Май излиза че Симеон също е крадял история !

148

Анонимен

преди 5 години

Ами има там към 60 000 потомци на сръбски колониалисти след псв и около 20 000 комунисти русофили дето реват татари .Не е много но за 2 милиона страна се осеща .Повечето хора са си съвсем на ред и приемат положението България Македония като Австрия Швейцария .две държави един народ ( с особеност френско говорящите швейцарци и албамците) от една обща империя. А дано докараме и стандартите на Австрия и Шврйцария

147

Анонимен

преди 5 години

Семейните владения на комит Никола са се намирали в областта Разметаница източно от Велбъжд, днес Кюстендил, а седалището му в Царичина (местност). Именно там е обезглавен от Самуил неговия по-голям брат Аарон (комитопул), който единствен сред братята синове на комит Никола преживява преломното време на завоюването от Йоан I Цимиски на Дунавска България.

146

Анонимен

преди 5 години

Когато навремето Кеворк прави интервюто с Ванче Михайлов от Рим, Ванчето хубаво им каза на макетата: `С лъжи до никъде няма да стигнете! Няма нужда да ходите далеч, отидете в Истанбул и се поровете в архивите на Османската империя. За 500 години никъде не се споменава `македонски народ` или `македонска нация`. Навсякъде османските историци говорят за `българи от Македония` както казват `българи от Тракия`или ` българи от Добруджа`.

145

Анонимен

преди 5 години

Симеон също е ромейски император .Самуил по същата логика е български цар ,но онова моля ви не е автентичната България ,тя загива с падането на Преслав .

144

Анонимен

преди 5 години

На въпроса по-долу защо не даваме на макетата да си правят собствена история - ами проблема е, че нямат собствена история и искат да са всичко едновременно :) Хем са чеда на Александър Македонски (който пише на гръцки, но те не), хем Самуил е техен цар :) Цялата сръбска доктрина е изградена на това да се мразят бугарите, от там идват проблемите!

143

Анонимен

преди 5 години

Според византийските историци българите са мръсно племе ,е трябва ли да им вярваме ?Казвали са ни скити,мизи и какви ли не ,е трябва ли да им вярваме ?Е пита се ,камерата като им казват че са българи ,е те трябва ли да вярват на Дончев,Пантев и тн !Те искат да са македонци,родени са там ,гордеят се ,както аз се гордея с Левски и Ботев .Това е !

142

ПроСоТо

преди 5 години

"Сичко Мара фтасала,само са не сресала"....Та така:-Сичко "фтасаме"-и стандарта ни на живот,и инфлацията,и тоталната корупция,ширеща се в държавата ни,и ФАТАЛНАТА липса на правосъдие,ред и законност,прогресивното обедняване и разслояване на нацията,болезнената липса на ВИЗИЯ за бъдещето ни,нооо..."Дай да видим съга чий цар е Самуил"....!!!!!!Защо?...-За да УГОДИМ на ЧУЖДИ интереси.....Но това ни е стара болест,ХРОНИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ..

141

пфу

преди 5 години

Колкото родопчани, дунавци и тракийци са отделни държави и народи, толкова са и македонците.

140

Дед Хасан

преди 5 години

Византийският император разбил войската на Самуил е Василий Втори ***.Спора е излишен. Ако Самуил беше македонски цар Василий Втори щеше да остане в историята като македоноубиец.

139

Иво

преди 5 години

Всички имаме в родовете си прабаби и прадядовци от Македония, но те винаги са били Българи от Македония, а не македонци по народност!!!!!!

138

до 141

преди 5 години

Ами не признаваме същото право на македонците, защото се основава на лъжа. Да говорят лъжи, за да повдигат патриотичния си дух??Да основат държава на лъжи и манипулации?? Такава държава няма бъдеще.

137

Анонимен

преди 5 години

Няма македонски народ,Самуил е български цар и точка по въпроса.Тези които се наричат "македонци" са крадци на история,и историята ще им отреди най-достойното за тях място като ги затрие.Опасността не идва от България,тя е сред тях-албанците ще ги претопят.

136

Анонимен

преди 5 години

Той още Василий 2 си го е казал по добре е знаел с кого воюва от който и да е историчар днес .По някога си мисля че трябва да му дигнем паметник щото по голям палач на македонислоте руски глупости . няма

135

Анонимен

преди 5 години

Именно,нас Ботев и Левски са светини ,но за турците те са си разбойници !За нас Аспарух е национален съзидателна,а за гърците е бил вероломен нападател !За нас Симеон е велик ,за гърците е злодей нападнал детето сираче ! Историята е правена с национална цел!Лошото е е че наистина днешните ни историци са досадни старчета фанариоти !

134

Анонимен

преди 5 години

Всички в семейството ни и от двете страни имат и македонци и българи в родата. Но се смятаме българи. И какво сега макетата ще ни убиват ли? Понеже не признаваме македонци за нация?? Когато Господ иска да затрие някого първо му взима акъла.