13

Ели

преди 5 години

фармацевтична "мафия", правят се държавни аптеки, купуват се медикаментите от тях. а лекарствата от Индия за рак, купуваха ги за триста, а ги продаваха за хиляда и двеста, протезите, слуховите апарати - тук четиристотин от НЗОК плюс доплащане осемстотин, батерии свършващи за два часа и филтри.верига ги продава за 20 лв. (питаха ме посолства да удрят ли черни печати на нацитата от Ами Буе, казах: НЕ, нека видят свят,и разберат, че вината не е в Моше, Хасан и гейовете,а в българите не протестират

12

Ала_Бала

преди 5 години

Новия директор на Касат го знаем от младини. Издигна се порасна от малко, дребно мошениче до стар и изпечен шарлатанин, край спекулите с лекарствата!

11

Анонимен

преди 5 години

Такова чудо по света няма - десетки, стотици чиновници "работят на бюра" в здравни каси, топлофикации и техните търговски дружества, електроснабдяване, студена вода и т.н, по градски и селски съвети. Всички НАДУВАТ сметки и няма оттърване от тях!

10

Ели

преди 5 години

Най-интересното е, че в ансансьора ми надраскаха - Чи -фут, на Ами Буе, имам стотици спасени български деца, и се чудех как да реагирам?!Да ги дам ли в Японско, Американско, Британско посолства - децата са ми завършили Харвард и Оксфорд, кърлежите фигурират като имена в посолствата БГ селинждъри от Пазарджик и Димитровград.Дори са давали мои ЕГН-та на трети лица в шпиц команди и лекарски кърлежи.И понякога си мислех, колко български деца спасих, и заслужава ли си!Заслужава си, борете се!!!

9

Ели

преди 5 години

Хайде да не говорим за специализацията между Германия и Швейцария, и защо млади БГ специализанти бягат в Швейцария?Това са интересни финансови пролуки в ЕС!Но, пак казвам, откритост в договори, когато си честен няма какво да криеш, и знаеш, че си спасил човешки живот.Колко хора сме спасявали, с дарения от мразените от българите - евреи - германци, японци, французи, германци, американци!Доплащи ли сме от собствения си джоб в името на децата!

8

Ели

преди 5 години

Това го оставете, с автобиографиите, прилича на г-н Тодоров!Въпросът е да дадем шанс и на частното, и на държавното.Мими Виткова е национално богатство, в качеството си на експерт, видяла двете страни на медала.Не може да превръщаме лекарите в администратори.Не може да превръщаме "лечението" в почва за омраза!Но трябва да дадем шанс, поне на 1 % от медиците - млади хора в БГ.Да ги обучаваме със стипендии в чужбина, и да си ги искаме в БГ.Тези хора са национално богатство.Не като Начев!

7

Н З О К

преди 5 години

Една алчна хиена...

6

Ели

преди 5 години

Най-важното, премахване на търговска тайна при договори с чужди болници.Чужденците не се притесняват, всичко е легално!Да осветим посредниците - български лекари при тези сделки.Нерядко фирми, болнични заведения БГ лекари - предлагат срещу комисионни лечение в чужбина.После министерството предписва тези случаи на официални фирми и болници.Ето го сивият сектор. Всички лекари с частна дейност строга проверка от НАП.Внедряват "фирмени картици", които съсипват името на честните чужди болници!

5

Ели

преди 5 години

Направете специализацията за млади медици да се счита за стаж.Не вярвах, че октоподът е голям, млади, кадърни деца споделиха проблемите със стажа.Не вярвах, докато не говорих със специалисти, приятели.Дайте да помогнем на тези начинаенаещи медици - разбира се, при условие, че останат в БГ, след платен от държавата стаж за отличници и договор доживот в БГ.Заплатите на мед. сестри. Изгубихме кадърни кадри.Парамедици, линейки, проекти, ЕС - заедно можем!Строги санкции за "кърлежите" в система

4

Ели!

преди 5 години

Браво, хубава новина!Следва създаване на още една или две каси.НЗОК остава. Без принуда, в големи фирми застрахователите имат изгода - 200 човека персонал вноски, 20 болни има печалба.Следваща стъпка ОДИТ да е от възрастни консултанти - лекари, с високи заплати държавни, обучават млади икономисти звено към НАП (Икономически университет - учили 5 г. и практика в държавни и частни болници. Ефективни присъди и отнемане на права!Разграничение частна от държвавна дейност, без държавно финансиране

3

Анонимен

преди 5 години

Нека прехвърлят фонда за лечение на деца на някой застраховател. За експеримент какво ще стане. За 1-2 години да го дадат на частен застраховател. Хиени и акули лобисти и техните господари са се приготвили да поделят плячката от 5 милиарда, ако позволим на Стойчовци, Кацаровци, Ананевци, Депесари, Цоневци да измамят жестоко народа и пациентите.

2

Анонимен

преди 5 години

Боже, до кога ще се "измислят" глупост след глупост? Предлага се ДЕМОНОПОЛИЗАЦИЯ на НЗОК , а същото време и прехвърлят нови дейности?

1

Анонимен

преди 5 години

Стига бе, дайте фонда и Здравната каса на ДПС и Пейовски. Не чухте ли какво иска министеро Анани с Алцхаймера? ДПС са съгласни. Ще осигурят още бизнес за Пейовски. 5 милиарда ще дойдат добре.