23

до 3М

преди 5 години

Всъщност не си прав, във всеки град си има по едно такова пъстро място. Ла Бокерия в Барселона, който е баш до централната им улица, също кипи от "неизискан" живот - носачи, блъсканица, шум, купища плодове и зеленчуци, съмнителни типове, суматоха, обаче е весело и интересно. И аз харесвам Женския пазар, още от съвсем малка - като пътуване до друго място е.

22

Таню

преди 5 години

Много приятно място, според мен!

21

3M

преди 5 години

Тази клоака "женски пазар" е срам за града ни!

20

Анонимен

преди 5 години

до постоль-той коментарът верен защо се наричал женски ама виж какво казва "по време на монархофашизъма"хахахахахаха,още ли ви има бе

19

Анонимен

преди 5 години

*** какви глупости изчуруликаха и репортерът и екскурзоводката,едва ли не там е ставала покупко-продажба на жени и това е едва ли не наша традиция,Божее,божке а тая е екскурзовод и говори за миналото а път мОмчето е журналист,леле

18

Анонимен

преди 5 години

Кое му е нестандартното на женския пазар,напротив едни от най-хубавите архитектурни образци на София са там,как изглеждат обаче е друга приказка.В това отношение браво на Пловдив как си обновиха Капана и голяма част от Стария град а женският пазар в София е с по-забележителна архитектура от Капана,но София и Варна са направо гола вода в това отношение.

17

постоль

преди 5 години

има един верен коментар: " женски пазар" е наричан само и единствено защото там са пазарени слугинчета; тези от това сдружение са измислени герои, които хал-хабер нямат от историята на София!

16

Анонимен

преди 5 години

Израснал съм на този така наречен женски пазар макар че вече на него не се продават слугинчета за буржоазията. На дядо къщата която я сринах защото беше над 150 годишна и направих нова е точно до пазара където продаваха грънци и стомни. Като дете си спомням че идваха едни роми с една голяма мечка а мечката под звуците на гъдулката правеше мечешки номера.

15

Анонимен

преди 5 години

Мисля,че самите софиянци не оценяват какво имат.Тази част от града е много удобна,а на пазара могат да намерят всичко каквото им е необходимо от кинкалерия, железария,храна,домашни потреби,платове,керамика,всичко.И е удобно на едно място.И е почти в центъра.

14

А+

преди 5 години

Оф ти ,тук една буржоа се събрала в този форум и едни бели и със сини очи само(черкезите също са бели със сини очи ,а те много са "отскачали" по нашие земи,а и не само те....) .Пазар е антракция,щото няма какво да се види в София друго,та затова и ходят на женския пазар. Между другото в Барселона пазара им е по-мръсен от женският у нас,но тук са едни боружии от земеделска България с патурите на дядовците им и не могат да се отръсят от селенията произведена в прованс и вееща се в София.

13

Анонимен

преди 5 години

Това което казва е самата истина,чужденците харесват този пазар,говоря за европейци.Обичат дори да се хранят там или си взимат храна,факт!

12

Дедо

преди 5 години

Туй репортерче от много напъване да се прави и изглежда оригинален става за смях!Чак е жалко - поне да се обръсне,какво се мъчи да изглежда на по-голям с 12 рехави косъма!

11

Анонимен

преди 5 години

Разбра ли не до разбрали чули не до чули но се правят на знаещи. Аз да ви открехна защо се казва женски пазар. Никой никакви дъщери не е водил да си търсят мъже. Истината е че на този пазар буржоата по време на монархофашизма са си вземали слугини. А слугините са били бедни селянчета от софииските селца. Затова и пазара е кръстен женски. По времето на Тато Живков името му беше сменено на Георги Кирков.

10

Анонимен

преди 5 години

Водя приятелката там всяка събота и неделя.

9

Анонимен

преди 5 години

"Мястото е било ключова локация за срещи. Семействата са водели на Женския пазар неженените си дъщери,..."Разбирай "Пазар на роби от женски пол"!!!Било е яко наддаване.*** работа по бУгарски.

8

Анонимен

преди 5 години

Да ги заведат в Захарна фабрика, амо по тъмно.Купончето е гарантирано. :)

7

ако

преди 5 години

Турисистите искат да видят ромски пазар-това е мястото.

6

Додо

преди 5 години

За съжаление Женския пазар от години вече е завладян от един лилав, крадлив и миризлив етнос, чието име не е разрешено да се използва от белите българи християни, а само от принадлежащите към този етнос. Над 80% от търговците там са цигaнки и ***. Ако искате да дишате смрад, да ви излъжат в кантата и да ви пробутат стока, различна от изложената на сергията, или да ви оберат, то тогава Женския пазар е вашето място!

5

баба мара

преди 5 години

от 25 години не сьм стьпвала на този индииски пазар развалени кантари затрупанисьс стока да не се виждат показанията развалена стока не можеш да си избираш и закакво продьлжавате да се мотаете там да ви крадат и обиждат

4

Анонимен

преди 5 години

Какво би си купил турист от този пазар ? Домати, чушки, маслини, какво ?Имаше едни "индиан*ци" които продаваха дънни платки, ама не разбрах дали като резервна част или като сувенир.