Снимка: Булфото

Женският пазар в София стана част от туристическите обиколки, които млади хора организират безплатно за чужденци и желаещи да се запознаят с историята и забележителностите на столицата.

Мястото е било ключова локация за срещи. Семействата са водели на Женския пазар неженените си дъщери, за да срещнат подходящите за тях мъже.

"Женският пазар е една от най-интересните локации в нашия град. Нашето сдружение реши миналата година да стартира проект - алтернативна разходка из нестандартните туристически места. Искаме да накараме туристите да преоткрият нашия град, който непрекъснато расте, но не старее", сподели екскурзоводът от "Сдружение 365" Виктория Делчева пред Bulgaria ON AIR.

От една година любопитната локация е част от тура, който предлага "Сдружение 365". За този период обиколката е провеждана 3 пъти седмично с групи средно от по 5-6 човека.

Делчева бе категорична, че Женският пазар е едно от любимите места на туристите в града. Интересни са им облкикът и предметите, които могат да намерят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase