16

EGSMBNSPTR

преди 5 години

Тенденциозният начин по който е написана статията, нятаква, подсказва, набутва, внушава че американецът Джон е едва ли не причината екипажа да оцелее. Между другото се споменава и името на руския космонавт, като се премълчава "незначителния" факт че всъщност руснака е командир на полета и това е човека, който взима решенията, а американецът Джон е негов подчинен. Ама толкова, малкото джурналенце облъчва бг юзера със западната версия..

15

Анонимен

преди 5 години

И в руските космически мисии има загинали.Това, че едно време се криеше не значи, че сега вече не се знае.Сложна материя.Просто приоритета на болшевиките е бил такъв.На Запад правеха и това и за народа добри неща, докато в соц лагера народа не ги интересуваше, а космосът беше стратегическа цел, за да се съревновават със САЩ.Както гласи един руски анекдот "Ако САЩ бяха силни на футбол, то Русия щеше да е няколко пъти световен шампион"...А сега съревнованието в спорта е в хокея.

14

Рукавишников

преди 5 години

Ник, Ник, защо ти трябва да се качваш на тази руска талига?

13

Анонимен

преди 5 години

Случва се все пак, никой не е застрахован. Хубавото е, че всичко е без жертви.Странното е как Корольов още навремето е създал всичко и то си работи и до днес.При това Корольов е работил в една голяма част от живота си в концлагер, имало е специални концлагери с малко по-лек режим, за тези хора, които са били важни. Пак е било гадно, но например не са били само на хляб и вода, а са им давали супа.И въпреки болшевишкият терор Корольов се труди и създава.Има в нета на руски много материали.

12

ВЪПРОС

преди 5 години

Американеца има опит от 35 години , нищо че е на 32 години .

11

Анонимен

преди 5 години

До 11Атлантис не е последната мисия стига сте е правили на компетентни.

10

Анонимен

преди 5 години

Корабите Союз вече са на скраб повече няма да летят Факт

9

Анонимен

преди 5 години

Важното е, че екипажът е жив, а не като последната мисия на "Атлантис", където всички на борда бяха обречени при излитането, когато американската ракета даде фира.

8

Анонимен

преди 5 години

Изучаването на космоса май остана единствената област, в която още има някакво сътрудничество между държавите, въпреки правителствата и политиката... Така че всеки неуспех е загуба за цялото човечество. Тези двамата астронавти са големии късметлии, успех следващият път!

7

Др Тодор Живков

преди 5 години

Другарки и другари, да поздравим братския съветски народ с успешния тест на аварийната система на ракетата Союз

6

Анонимен

преди 5 години

Браво, пича е оптимист за нови полети, само така.В космонавтиката винаги може да има изненади, важното да приключва добре.

5

Цецо

преди 5 години

Няма нищо съвършено и перфектно, време е било да се случи... най-важното е, че хората са живи и здрави!

4

Анонимен

преди 5 години

Останаха ли още съветски космически таксита?

3

Анонимен

преди 5 години

Мистър Хейг, ако някой Ви каже, че сте наистина голям късметлия, повярвайте му!

2

Анонимен

преди 5 години

Горкия Ник, все едно на стоп да се качиш в москвича на пиян руснак. Добре че е Илон Мъск, скоро СпейсХ ще праща американски астронавти в космоса и ще си отдъхнат горките

1

zeus

преди 5 години

Господа журналисти, на Союз МС-10 няма такова нещо като катапулт, има процедури и системи за аварийно отделяне на капсулата и приземяването и. Тази система я има от 35 години и това е първия път, когато е била използвана, при това успешно.