36

късмет

преди 5 години

добре че е имало астронавт на борда да приземи ракетата

35

Анонимен

преди 5 години

До ВрачанинКакво говориш ? От 2010г. насам Роскосмос има 15 неуспешни мисии ,поради взривени ракети.Изгубили са около 40 сателита.

34

Врачанин

преди 5 години

До коментиращите по долу ..прочетохте ли това пичове....Това е първата неуспешна мисия от 35 години насам.35 години ....NASA шума да яде...това са 35 години безаварийни полети...сега стамал проблема но все пак екипажа се прибира жив и здрав,...А вие си лайте .

33

Червонец

преди 5 години

Никой не спомена дори, че на 11 октомври на старта на ракетата-носител "Союз ФГ" с космическия кораб "Союз МС-10", на Байконур присъства шефа на НАСА. След приземяването на Алексей Овчинин и Ник Хейг той, пределно развълнуван и с напиращи сълзи, не спести суперлативи относно блестящата работа на уникалната руска система САС и на аварийно-спасителните руски служби.

32

до 34

преди 5 години

Е така де, ама достига само до околоземни обиколки. Нямат и сонда достигнала до Марс???

31

ТЪЙ, ТЪЙ

преди 5 години

ПСИХЯСАЛИТЕ РУСОФОБИ СИ НАМЕРИХА ПОЛЕ ЗА ИЗЯВА. СЯКАШ ЗАБРАВИХА ТРАГЕДИЯТА С "ЧАЛЪНДЖЪР" И СМЪРТТА НА ЖИВО НА АМЕРИКАНСКИТЕ АСТРОНАВТИ. ФАКТЪТ,ЧЕ ДВАМАТА СА УСПЕЛИ ДА КАТАПУЛТИРАТ НАВРЕМЕ, ПОКАЗВА, ЧЕ РУСКАТА ТЕХНИКА Е В ПЪТИ ПО-БЕЗОПАСНА ОТ ХАМЕРИКАНСКАТА И МИГНОВЕНАТА РЕАКЦИЯ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ПОЛЕТИТЕ Е ПО-НАДЕЖДНА.

30

крива ракета

преди 5 години

лоша идея е от астронавт да се качиш в руска ракета и да станеш космонавт

29

ах

преди 5 години

никога повече на руска ракета

28

Анонимен

преди 5 години

Алкохолизираната нация и едно винтче вече не може завие добре. Жалко за хората.

27

Анонимен

преди 5 години

Едно време в новините казваха, еди кога си щял да има старт на американска ракета, после евентуално стартът бил отложен заради нещо си. Никога за руски ракети не е имало подобна информация. Обяваваше се, че Съюз* е излетял успешно. За част от неуспешните научихме преди години от Дискавъри Ченъл

26

Анонимен

преди 5 години

Вече и изпитаните ракети отпреди 30г не могат да ги изработят нормално, пропаднала нация

25

ЦК на КПСС

преди 5 години

СТРОГО СЕКРЕТНО ! "Союз" трябва веднага да бъде оборудван със памперси размер :XXL за чуждите космонавти, час по-скоро за да не осират оборудването от страх при кацане и приземяване. Подпис: Леонид Брежнев

24

хбнхнв

преди 5 години

желязна система за спасяване

23

Пешо

преди 5 години

Бъдещето е в сътрудничеството, иначе няма бъдеще!

22

Анонимен

преди 5 години

A разказ за разбилият се в Южна Каролина F-35B който струва вече над 1 трилион долара няма ли да има?

21

шматка

преди 5 години

След година по Дикавъри ще пуснат филм и там ще видим истината.Там американеца още преди да се качи се е усъмнил в изправноста на ракетата а малко по късно успешно приземява капсулата с припадналия руснак вътре.

20

Анонимен

преди 5 години

В "Союз-11" загиват трима руски космонавти, причината е в разхерметизацията на спускаемият.

19

Анонимен

преди 5 години

Първият загинал космонавт е руснак - В. М. Комаров загива със "Союз-1" по време на приземяването на спускаемият апарат. Когато се намира на 7 км. от Земята откзват парашутните системи и апарата се разбива в земята със скорост от 50 км/ч и се взривява.

18

Кочо

преди 5 години

Ролята на Корольов е силно преувеличена, като цяло, никога едно голямо откритие не се дължи на една личност, винаги е огромен екип от кадърни хора. В случая с Корольов обаче, самата личност е спорна и със спорни заслуги в областта, не че няма такива, напротив изиграл е своята важна роля, както фон Браун е изиграл своята рола от другата страна, но и двамата са използвали огромни екипи и ресурси, не са смятали и чертали сами.

17

Анонимен

преди 5 години

Както се вижда и в коментарите "войната" САЩ-Русия си продължава, троловете си мислят, че е много важно да кажат какво мислят и да защитят страната на която държат. Не знаят горките, че вече има и други медии с различна гледна точка, и че има и чужди медии и достъпът до интернет е свободен. всеки може да си чете на различни езици, да гледа новини на видео, да слуша чужди новинарски радиостанции онлайн.Цялото това хабене на троловете в днешно време ми се струва ненужно.