58

Реалист

преди 5 години

Харесвам бг.природа.НЕНАВИЖДАМ абсурдистан!!!СМЪРТ за доказаните престъпници които през последните 30-ет год.превърнаха България в Чалгароабсурдистан.

57

аз съм си

преди 5 години

Какво значи непредумишлено? Ако се докаже, че е бил под влиянието на алкохол или наркотици си е чисто убийство. Трябва тези дето ги хващат пияни и надрусани зад волана да ги съдят за опит за умишлено убийство. Тогава чак ще се замислят. Вкарайте го за 3 години в затвора, затова че е пил и няма да успее да утрепе дете. А тези дето предизвикат катастрофа за по дълго. Не стига, че хората в тази страна са малко, ми и някакви *** да ги газят. Направете закона,така че да има възпиращ характер.

56

Анонимен

преди 5 години

Важна е причината, ест когато предизвикаш средна телесна повреда по умисъл и е предумишлено деяние да получиш ,мого по строго наказание от убийство по непредпазливост без умисъл. А за убийството по непредпазливост не го мислете, като му лепнат 150-200лв кръвнина никога няма да забрави за деянието дори да не се разкае, само ромите не си плащат кръвнината но тях и затвора няма да ги облагороди морално и да изкарат 10-20г там.

55

Ало

преди 5 години

Стига с тия адвокати ,точни и ясни правила написани за кокошка няма прошка.За тия убийства в затвора по правило без обжалвания.Тия които шофират да знаят с единия крак в гроба ,а с другия в затвора...това е без адвокати.

54

Съпричастен

преди 5 години

Преди малко прочетох за пребитото момиче от Варна от майка й и гаджето на майката. За нанасяне на средна телесна повреда, при чисто криминално минало и също призната вина, възможна присъда 6 г лишаване от свобода, за две убийства на пътя - 3 г условно!?!?!?!? АЛО, ГОСПОДА СЪДЕБНИ МАГИСТРАТИ И ЗАКОНОПИСЦИ, къде е равновесието на везната на Темида? Нима два човешки живота, отнети нелепо не струват дори колкото един побой с юмруци? Ами ако това бяха вашите деца?????

53

Анонимен

преди 5 години

Страшната истина за българското КРИВОСЪДИЕ и НЕправораздавателна АНТИсистема,затова има такива като Селяйдин или както там се казваше, заради чувството за безнаказаност.Клетото дете и почернените му родители обаче на са "разследващи журналисти".Как пък не ги стигат клетвите тия мизерабли в съдилищата бе,как не ги стигат!

52

Щерю

преди 5 години

Почернени животи...

51

Анонимен

преди 5 години

Чисто и просто трябва да бъде премахнато порочното положение със средновековния институт на "самопризнаването" ("признаването на вина"). Така хем виновният няма да може да облекчава наказанието си, хем няма да има нужда невинен човек да бъде пресиран (вкл. чрез изтезания от полицейските/следствените органи) да поема отговорност за деяния, към които не е причастен. Естествено, това ще значи, че разследващите, прокуратурата и съдът ще трябва да работят по-усърдно и дълго. О, ужас!

50

хъ?

преди 5 години

Какво е това "ама аз без да искам"?? Няма такова понятие, щом си предприел действия, довели до инцидент/смърт, си виновен! Има ли ограничение 50? Има. Ти карал ли си със 70? Карал си. Виновен си. Край.В ЮК такива влизат на топло за по 5 години МИНИМУМ с последваща забрана за шофиране и т.н. доживот после няма да може да си направи застраховка като водач и почти никой няма да го наеме на работаНе може да има последствия без отговорност. На 19, 18г. няма значение. Тогава ще започнат да мислят

49

Край

преди 5 години

Избиваме се по пътищата защото изградихме общество в което спазващия закона е "балък". Такива общества не прокопсват а даже и не оцеляват - ще го видим.

48

Край

преди 5 години

"Скромен" - това не е качество в нашето общество. Скромен значи осъден на болка още като са те възпитавали. Съболезнования за загубеното момче. Скромността си преразгледай. Не е късно.

47

П.Петров

преди 5 години

Проблемът не е в съдиите, а в закона и грижата за спазването му от полицията.Шофьорът не само е неопитен, а явно е и неподготвен. Ако беше свикнал с мисълта, че полицията го дебне отвсякъде, нямаше да си позволи да кара с превишена скорост.Имаме сериозен дефицит на ценности, морал и държавност, а това гони и убива народа,а в последствие и държавата!Законът не е врата в равно поле за балъци!Селски тарикати могат да водят овце, но не и държава!Зачитането на другите е основание да бъдеш зачитан!

46

:)

преди 5 години

Око за око, зъб за зъб. Определено не сме доживели да обитаваме демократична държава.Нелепо е да се пише за невнимание и разкаяние, при условие, че *** е превишил ограничението с над 20км/час и си е чист убиец. Животът на всеки родител свършва с този на детето му. Не ми се мисли какво бих направил на мястото на опечаления баща, но бих си купил тойота, пък нека ме съдят условно.

45

Анонимен

преди 5 години

Спирачката да не караш колата рисково и съответно да има вероятност да убиеш човек НЕ Е ЗАКОНА и никога не е била.Спирчаката е изцяло етична, нравствена, но това племе в БГ не притежава такива качества.

44

Анонимен

преди 5 години

До Мисли!не се притеснявай, ще ти се извини...

43

Мисли!

преди 5 години

До 30 "До Сократис"Знаеш ли, че само след дни, минути или дори часове, можеш да бъдеш във същото положение на виновен по непредпазливост и неволно да си отнел човешки живот? Тогава си спомни как днес си мислел и какво си писал!

42

ОТЧАЯН

преди 5 години

ДЪЛБОК ПОКЛОН !!!!!

41

Анонимен

преди 5 години

До DanoМного бъркаш, не е проблема в съда и прокуратурата, а в меките закони. Това което се е случило е че убиеца си е признал вината, което е намалило наказанието му с една трета, а по закон ако присъдата е под 2 години ефективно, тя може да се замени с условна и глоба. Извода е че престъпника по закон в България е най-защитен, най-обгрижван, най-важен, най-голямата жертва.

40

Анонимен

преди 5 години

"а близките му взеха тежкото решение да дарят органите му за трансплантация" Каква тъпотия може да измисли БГ журналиста! Няма по-нормално от това да се дарят органи и спасят животи, вместо да изгният в земята. Само за един крайно ограничен мозък, това би било "тежко решение"...

39

Dano

преди 5 години

Дано на всички замесени в подобни деяния: съдии,адвокати и други подобни създания им загинат децата в катастрофи и след това да,освободят извършителите.А на шофьорите от сутринта,които караха безумно и са потенциални *** убийци да им загине най-милото.