52

Lan

преди 5 години

Крайно време е да има "бърза процедура" - това е точно работа за 5 минути на някой съдия! Като има осъдени по този закон, ще намалеят злоупотребите и ще има повече спасени животи.

51

Само питам до 8

преди 5 години

Как точно ги преброи 2 млн. в София? София е не повече от 1.5 млн, при официални данни 1.3 млн.

50

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНе говориме за празен ход,а за чиста лъжа...Бебе на 51 години...

49

Анонимен

преди 5 години

Заради някой като този, за моето дете на 1,5 г, с истински гърч - конвулсии, пяна от устата, разширени зеници, отпуснато като парцалена кукла и напълно неадекватно състояние след спиране на гърча, нямаше линейка в продължение час и нещо в 2 през нощта, и след 5 обаждания го закарахме сами. Не че в болницата бяха много адекватни, но това е друга тема. Само глоба за такива. Ако няма пари да ходи да мете и мие в спешното.

48

Бонго

преди 5 години

До Анонимен 36И всеки ден да се гледаш на ЯМР, пак ще се гътнеш. Безсмъртни няма. Едно сканиране трае с часове и струва около 400лв., зависи колко зони се гледат - я си представи цялото население да иде да легне, какво ще стане. Отделно, че ЯМР не хваща всичко. Пък и да хване нещо, това не значи, че се лекува.

47

Круч

преди 5 години

До Анонимен43Личните лекари не получават пари за спешност, а за неотложност - по 11ст. на месец за пациент - и срещу тази огромна сума са сключили договори със спешните филиали или дежурни кабинети. Личните нямат линейки и реаномобили, а и не са длъжни.

46

Анонимен

преди 5 години

Трябва, да има и услуга за "не толкова спешни те случай". Е, примерно аз имам невероятно важна седелка за сключване утре. Говорим за МИЛИОНИ. Ако ми стане лошо, и я прецакам... Ми то все едно съм умрял. Ще е добре, ако предлагат и "не спешна помощ" по домовете, за някакви пари там... Някой сме заети и не можем, да си позволим, да виси по болниците...

45

Анонимен

преди 5 години

До 38Давам прекалено много пари на лекарите, а и д Абе казвам, че такива дела ги чакат, че децата им ще хапвам плява, като приключат адвокатите с тях, ако се случи нещо. Аз съм добре. Не ме мисли.

44

Анонимен

преди 5 години

Аз не мога да разбера това каква новина е?Има нарушение,има закон-трябва само да се обадят на полицията и да си заминат.А те сигурно са го обслужили тоя "пациент"и откъде да знае полицията за това?Така нещата ще продължават да се случват.

43

Тук

преди 5 години

В Германия се отзовават на всяко повикване.Но.....ако се окаже че случаят не е толкова сериозен,пациента поема разноските,А сумата не е никак малка.!Изпитах го на гърба си......И олекнах с 450 евро

42

Анонимен

преди 5 години

Докато не започне да се таксува повикване в здравеопазването, като "Не спешно", няма да се уредят нещата. Спекулира се в много случаи. Личните лекари получават пари и за спешност, освен за много други неща, но никога не са на линия. Системата е пагубна и за лекари и за пациенти! До сега няма виновни лични лекари! *** на системата!

41

Анонимен

преди 5 години

Мой близък беше зле и не можеше да отиде до болницата. Обадих се на личния лекар и помолих да дойде. Тя ми каза "викайте бърза помощ, ако не е толкова зле излъжете ги нещо". Какво повече да се коментира.

40

Анонимен

преди 5 години

А дали този който се обажда за помощ е квалифициран да разпознае дали състоянието е спешно или не. Все пак не е лекар. И дали може по телефона това също да се прецени.Ами ако високата температура се дължи на нещо друго и е животозастрашаващо?Празни ходове винаги ще има и трябва да се обслужват.

39

Наблюдател

преди 5 години

Това бебе на 51 години е за яка глоба и за затвора. Там ще го излекуват.

38

Николай

преди 5 години

Досега съм звънял на Спешна помощ само веднъж. Беше за баща ми, който получи инфаркт вкъщи и почина. Питаха ме на колко години е, казах им на 64. Увериха ме, че екип тръгва към адреса, става дума за ж.к. Гоце Делчев в София. След половин час се обадих пак, защото екип не беше дошъл, казаха пътува. След час им се обадих и им казах че мисля, че баща ми е починал, а те ми казаха : "Много съжаляваме, ми да не идва екипа тогава"...и не дойде. Може би 64 години са им се сторили прекалено много...

37

Анонимен

преди 5 години

До 36Ако ги правиш със контрастна течност имам лоши новини - от прекалено често използване започва да се натрупва Гадолиний в мозъка което може да доведе до неприятности...

36

Анонимен

преди 5 години

Моето семейство си наемаме мед.сестра, да се грижи за болния. Не е много скъпо - 140 лева на ден с консумативите е, мисля :)

35

Анонимен

преди 5 години

До 35Магнитно-резонансна томография... Явно си изостанал с 40-50 години. Моето оцеляване е над всичко останало. След това е оцеляването на потомството ми. Това, че ти не мислиш, така за себе си.... Си е твой проблем

34

Бонго

преди 5 години

До Анонимен 22Ти си изперкал хипохондрик, имаш нужда от психиатър, не от терапевти. Щял да прави скенер ежемесечно - хаха... След третия скенер ще светиш като чернобилче.

33

Ванката

преди 5 години

Защото българинът е невеж, нагъл егоист. Спешната помощ трябва да са само при наистина спешни ситуации - инфаркти, инсулти, тежки травми, катастрофи... и бебета. Всичко друго е глезотия - и болния, и близките сами могат да се придвижат до лекар... или да изпият едно хапче за понижаване на температурата. Баба ви все спешни са я взимали, като вдигне 38 градуса...