10

без Бог

преди 5 години

Каква независима църква в Украйна? От тази църква в Украйна нищо не зависи!

9

Мнение

преди 5 години

Първо: Щом черквите са автокефални(самостоятелни, самоуправляващи се), трябва сами да решават към кого да на подчинение, или пък да са независими. Второ: Константинополската патриаршия се самовеличае за вселенска и първа по чест и по право, но според мен това е Ерусалимската. Там Христос е създал първата християнска организация, от там са тръгвали апостолите да разпространяват вярата. И трето: като резултат от този спор русите 150 години след нас се сетиха, в Цариград са фанариоти и гърци.

8

Анонимен

преди 5 години

еврейските пари пак си свършиха работатаостаналото е за наивницитеа то най много православни има в русия на кого е тоя вселенски патриарх никой не знаеслужил в турската армия за сведениеа украинците да издигнат съборения паметник на ленин защото той е единствения дъпжавен ръководител който е създали дал името на украйна за сведение на невежите - те трябва църква да му направят той си е марионетка по рождение

7

Бг

преди 5 години

Украинската църква не ме интересува. Интересува ме независима от Гърция и Сърбия Македонска църква. Турчинът Вартоломей защо подскочи като ужилен като стана въпрос за Македонска църква и БПЦ да й е майка? Може би защото страда от някакви остарели великогръцки идеи?

6

Анонимен

преди 5 години

Браво !Киевска Рус се еманципира от Московията !

5

Анонимен

преди 5 години

Интересно нашите Ролекси дали са поздравили украинските ни братя, или по гундяевски само скърцат зъби?

4

Анонимен

преди 5 години

Ами само със вселенския да си отслужват службите. Ние не ги признаваме.

3

Българин

преди 5 години

Слава на Украйна!

2

UFO

преди 5 години

Вселенска патриаршия, Вселенски събор, колко смешно звучи всичко това. Един път попитах един поп, къде са представитилите на други планети във Вселената на тези събори? Мълчи като риба.

1

Анонимен

преди 5 години

Разделяй и владей.