15

разхищение!

преди 5 години

Това е разхищение на държавни пари!Половината ВУЗ-ве трябва да се закрият!Защо се наливат пари в празни университети!

14

безумие!

преди 5 години

Има хиляди безработни учители, те ще правят трета стипендия за педагогическите специалности!!!Къде ще преподават тия нови учители???НЯМА РАЖДАЕМОСТ! НЯМА УЧЕНИЦИ!Кой измисля тия ***.илни нововъведения???

13

annybody

преди 5 години

Първо оправете дисциплината в училищата; системата за пълна безнаказаност трябва да изчезне - така би било възможно и родители, и "проактивните" им лигльовци да разберат, че образованието не е за всеки.Без дисциплина, без повтаряне на класа и без изключване от училище няма как да се направи и една стъпка по посока на промени в напълно измисленото виШу, което си е просто комично, нито пък да се задържат децата в страната.Вдигането на заплатите е абсолютно безполезно при такива условия.

12

Лекар

преди 5 години

До ЗащoЗащото здравната каса е най-голямата пирамида в държавата и то държавна пирамида!!!И защото самата каса беше създадена именно за да бъде източвана от частните клиники и центрове!!!А основната и цел бе да съсипе зравеопазването ни което дотогава работеше безупречно!!!Само трябваше да ни оправят заплатите и нищо друго да не пипат!!!Сега това е една бездънна яма в която всяка година се наливат все повече пари с една единствена цел-да бъдат откраднати!!!

11

НРБ

преди 5 години

Намалете броя на университетите и върнете кандидат студентските изпити!!!

10

Анонимен

преди 5 години

И 400 млн по-малко от Южен поток, само че евро и то на година

9

доволен селянин

преди 5 години

мако са ората за пиене дават повеке

8

Качество?!

преди 5 години

Когато те приемат за студент само след представяне на диплома за средно образование, каквато днес у нас всеки може да си купи?И след като ти пишат минимум тройка, само ако си купил лично от преподавателя "учебника" му (отпечатаните лекции, които той е чел). Ако не купиш гози учебник, колкото и да знаеш, ще те върне ако трябва и 100 пъти. Докато не купиш "учебника" лично от него!И след като изпити се "взимат", като пратиш отдалеч свалени от мрежата текстове по въпросите от конспекта.

7

aнонимен

преди 5 години

До кога ще позволяваме да се краде и безчинства в ущърб на народа/Вместо да увеличат заплатите и пенсиите на хората,те само за учителите ще дадат още 400 000 000 лв.А за нас ще ни замажат очите с по 50лв и толкоз.Тоя министър е за затвора.Оставка!

6

Защо

преди 5 години

До АнонименЗащо на частните училища и частните здравни заведения държавата ще им отпуска пари от бюджета или НЗКО. Те на ли за това са частни да се самоиздържат, а не да реват за държавна помощ. Ако частните болници не работят с НЗКО и те ще бъдат празни. Не е редно частници да искат държавна помощ. Нали държавата е лош стопанин, а те какви са. Да фалират!

5

Комплексна оценка?

преди 5 години

Комплексната оценка на европейските служби беше придружена с една препоръка - да имаме предвид, че броят на висшите учебни заведения във всяка държава е в съотношение с числеността на населението - средно на около 1 милион човека се пада по един университет. У нас пък са 53 !!!С други думи, да не пилеят парите на данъкоплатците, за да поддържат излишни уж-университети, които подготвят кадри, чийто брой в много от специалностите е в пъти повече от работните места, които България може да осигури

4

Анонимен

преди 5 години

Поредното източване на държавата без резултат и накрая учениците бягат в чужбина и няма смисъл от 10 милиарди станаха вече изхарчени за обучение.

3

Анонимен

преди 5 години

Професорите са много и прибират 90 % от новите пари. По-надолу е мизерия и бедност и се опитват с такси от уроци. То и в народното събрание е така. Горе живеят в лукс, а надолу в администрацията мизерстват и масова корупция .

2

Анонимен

преди 5 години

хитър е Баце ! - даде кинти на милиционерите , на военните ,държ служители сега на даскалите . ще осигури безплатно здравеопазване на "електората" за сметка на бачкаторите и нека да е избори.

1

zeus

преди 5 години

Увеличение ще има само за верните герберски калинки, по преценка на партийното ръководство на местно ниво ;)