23

Shadow

преди 5 години

Отличен въпрос с много лесен отговор, е лесен след като го измислиш естествено.Минималните заплати ще се оеднаквят когато се премахнат. 0=0 Така след като отговорихме на въпроса ти да минем към по-важният. Това решение на съда е доста добро стига и държавата да функционира добре с ниска корупция защото ще доведе до повече пари в бюджета и по-малко отсъствие на работна ръка от икономиката. В крайна сметка това е капитализма, за това се вдигаха протести и рухваха държави.

22

Към госпожа експерт

преди 5 години

Госпожо Зайкова, впредвид ващия коментар "... това означава да останат да работят две години повече, за да натрупат трудов стаж за пенсия........." недопустимо е да не правите разлика между трудов и осигурителен стаж или едно решение на Европейския съд, ще си го натъкмите така както ви е най-угодно? Тук става въпрос майчинството да не се зачита трудов стаж само за право на пратен отпуск.

21

До 13

преди 5 години

Я пак !!!Ако може на български този път и гледай по-малко да се напушиш.

20

Ха ха ха ха

преди 5 години

...хааааааааа ха ха ха ха ха ха...Кой печели ли ?Ама аз печеля бе.Само не ме издавайте :))))))По-малко пари ОТ държавата към народа и повече пари ОТ народа към държавата.Толкова! Живеем в държавен геноцид спрямо данъкоплатците.

19

Мнение

преди 5 години

ЕС обмислят и оеднаквяват глупости в ущърб на някои държави , но кога ще оеднаквят мин. раб. заплата и пенсия? Единен жизнен минимум , това е истината.

18

Анонимен

преди 5 години

Печелят политиците ,да си увеличават заплатите .Къде сме всички останали това е въпросът.Явно е че нямат да признаят майчинството за стаж така както няма да признаят и специализацията за стаж .Ние всички се мълчим

17

Анонимен

преди 5 години

Едва ли има друга държава с 2 години майчинство. Аз имам дете на 1 г. и 10 месеца. От 2 месеца го даваме на една частна ясла. По общо съгласие със съпругата. В къщи сам просто полудяваше. Сега с другите деца е много по-добре. Пък и жена ми не изостава от работата.И винаги съм се чудел как така една майка излиза по болнични да кажем на 7 месец, после 2 години майчинство, идва на работа само за да излезе 40 дена в отпуск. Айде стига бе. Отпуск след 2 години и няколко месеца неработа.

16

anonimen

преди 5 години

Щом българките раждат в ЕС независимо че нямат дълго майчинство, значи проблемът за нераждане в България е друг. Води се трудов стаж, но няма осигурителен доход и пенсията е ниска. Да не се води трудов стаж, а да се намали възрастта за пенсиониране на майките.

15

Справедливост

преди 5 години

В другите страни има закони създадени за да защитават достоен живот.В България се наблюдава друго.Държавата е против народа.Никой не мисли българина да живее добре,а гледат как да съдържат и кожата от гърба му.Каква е причината ,да не признаете тези две години за стаж??????Нима това дете родено в Бг,не е българче!!!

14

Анонимен

преди 5 години

Решенията на ЕС, полезни или вредни за българите, не се обсъждат, прилагат се!Нали искате ЕС.....................няма смисъл да ревете!

13

Анонимен

преди 5 години

Правилно решение на европейския съд. Длъжни сме да го прилагаме.

12

Анонимен

преди 5 години

Ех тия платени статии ми печели часа на татко дето като се запитат какво е доброто меню за бебе казват че е наденица две пържоли пържени картофи праз шопска салата и кола на промоция с две гроздови ракии и накрая единия вика колега това е менюто на кръчмата трите смока дето бяхме с ония две стриптийзьорки вчера и другия вика опа грешка.

11

Анонимен

преди 5 години

Няма нищо страшно,важното е че има банани и шоколадови яйца,а кой не скача е червен!

10

До А защо

преди 5 години

Мисли, преди да предлагаш. За кой народ и за коя епоха е добро това предложение?Щеше да е чудесно, ако момичета, които имат минимум средно образование, можеха да си позволят да отгледат децата си, докато влязат в средното училище (за сведение - това се практикува най-често в нормалните бели държави).Но при днешната ситуация у нас, кой ще се възползва? Ами неграмотните, чието размножаване е пагубно за България.Затова направи допълнение - такава възможност да се дава само на образованите!

9

Анонимен

преди 5 години

сега нали го има и пак не искат да раждат

8

Анонимен

преди 5 години

Проблемът е че няма какво да работят. Остава и проблемът с бащинството, което не се счита.

7

мак

преди 5 години

Не е честно. По-добре ли е да се дават мънички деца в чужди ръце по ясли, за да не губят майките 2 години от стажа си? Ами ако имат 2деца, колко години им се губят? И кой ще иска да има повече от 1 дете при такива закони?

6

А защо

преди 5 години

А защо изобщо майката трябва да работи.За да възпиташ човек трябва да отделиш цялото си внимание, поне до 20 г.Която жена иска да си работи да прави кариера.Но основната функция е да възпитава дете, да знае какво яде отрочето, да присъства на уроците.Да създава семеен уют, да ръководи финансите в къщата, да готви, пере, чисти, пазарува.Толкова много ангажименти имат жените,тотално се побърква този свят.Ааа, държават трябва да им плаща пенсии, че са въдпитали Човеци, а пари няма!

5

BigDick4You

преди 5 години

Българките и без това не искат да раждат,а ромките и без това не искат да работят!Тогава за какво да им се води стаж!?

4

Анонимен

преди 5 години

Безсрамници пропаднала държава