27

Анонимен

преди 5 години

Бесепарката Росица Янакиева се разписа за тази бутафория. Но Бог я наказа и си я прибра.

26

Анонимен

преди 5 години

На мен ми е интересно кой е откраднал тези 4 милиона и кой кмет се е подписал за строежа на тази глупост?

25

Анонимен

преди 5 години

До история на бетонаЧукни, да видиш, че и днес има сграда от римско време с купол от бетон в Италия! Ако някой го е писал като теб в Гугъл, може? Ходих на Никополис ад Иструм. С очите си видях какво са разкопали. Не в гугъл.

24

Атакист

преди 5 години

Крака Пернишки е герой - неподкупен, честен, смел мъж воювал срещу византийските кyчки.Със действията си човек става герой Със смъртта героят става легенда Със времето легендата става мит Чрез легендите и митовете хората стават герои.

23

Мда

преди 5 години

Голяма тъпотияя направиха с тази крепост. За огромно съжаление, тъй като наистина е била сериозна твърдина с немалка площ и съоръжения, 2 или 3 църкви е имало вътре. А се намира на такова прекрасно място, ако възстановят дори частично зидарията откъм шосето ще е страхотна атракция.

22

Анонимен

преди 5 години

БутафорнаА Кракра.Леле, аз си мислех, че Кракра е мъж.

21

Аз

преди 5 години

Строим както можем важното е да се помни и поколенията да знаят какви герои сме имали А Лондон защо отровиха Скрипал и да кажат къде са техните герои и защо градът им прилича на Пакистан нали имат красиви крепости.

20

Патриот

преди 5 години

Абе какво ни интересува нас някакъв западен пасквил, ние си имаме български журналисти. Телеграф да си гледат тяхната *** искат да ни унищожат и историята и културата и да ни заличат и то не само при нас Сорос действа, а президента,cтpои индийски паметници. Може би още не може да се ориентира на коя държава е президент.

19

история на бетона

преди 5 години

До Анонимен 13......римляните са използвали хоросан.....Едно не ми е ясно, защо преди хората да се изказват неподготвени просто не чукнат в гуглето една справка за 5-10 секунди. Съвременният портланд цимент е изобретен в началото на 19в., но бетон като композит се ползва доста преди новата ера.

18

Анонимен

преди 5 години

Някой е взел парите за реставрация на крепост, а е сложил някакви плочки за баня върху метална конструкция.Тове е моделът "Боко" - как се краде ЕС и неговите фондове.Така години наред се краде, само че сега се краде като за последно.

17

Bla-bla

преди 5 години

А за т. нар. реставрация на Стоунхендж защо Телеграф не напише нещо, вижте снимките които излязоха тази седмица!

16

Анонимен

преди 5 години

"Конкретно пернишкия случай не е особено голяма трагедия, тази конструкция е разглобяема и е била поставена по някакъв начин да подсили въображението на тези, които ще видят крепостта."Че не сте писали статия, а само сте цитирали изказвания от направен вече от друг репортаж е ясно, но поне сочете от кого са цитатите. Горното е цитат. Пишете кое е лицето, което се е изложило така, да го знаем всички, които четем.

15

Анонимен

преди 5 години

А отговорност кой ще понесе?това е наистина подигравка. На децата да го бяха възложили, по-добре щяха да се справят. Дали може да е разглобена и премахната е без значение. Важното е, че едни пари пак са опапани от някой връзкар за нищо. Т.е. не за нищо, а за нещо, за което хората дори ни се подиграват.

14

Анонимен

преди 5 години

Най-голямата бутафория е управляващата партия ГЕРБ. Прави се на истинска партия, а всъщност е крадлива шайка.

13

Анонимен

преди 5 години

"Специално за цимента, ами наистина се е ползвал още от римски времена по нашите земи. И на разкопките до Търново и на други места го видях с очите си."Много работи не са ти ясни, като започнем с това, че крепостите които си гледал, в миналито също са били повечето реставрирани. Иначе, римляните са използвали хоросан. Той е нещо съвсем различно. Все едно да сравняваме шперплат с дървена плоскост - и двете имат вид на дърво, и двете се ползват за почти едно и също, но са различни.

12

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 6Какво ти е гарантирано от ГЕРБ, като от 2007, до 2014 година кмет е Росица Янакиева? всичко минава по нейно време! БСП и след това АБВ!!??

11

бай Иван

преди 5 години

Кражбата и решенията са взети от колективен софийски орган ,и е "законно", поради което Цацаров оглавяващ прокуратурата няма правно основание да се произнесе.То и с приватизацията и заменките така стана де !

10

Анонимен

преди 5 години

Доколкото си спомням, екипа "реставрирал" Кракара, бе най-големия критик на Ларгото и покойния професор Димитров. Специално за цимента, ами наистина се е ползвал още от римски времена по нашите земи. И на разкопките до Търново и на други места го видях с очите си.

9

Victimized

преди 5 години

Евро фондовете са индеректна подкрепа от ЕС към корумпираните ни политици, мутро/бизнесмени и всички по веригата, благодарение на тях те се окопаха във властта толкова дълбока, че няма да можем да ги изринем от там с поколения. ТОВА Прави ЕС съучастници, понеже дори и слепите биха забелязали, че има нещо нередно, какво по дяволите прави ЕК, какъв е мониторинга, само икономически и съдебен? Не тези пари им ги дават за да може нашите да им играя по хорото външно политически. Спрете това малоумие

8

Анонимен

преди 5 години

Вече в обществото има силно изразена нетърпимост към всякакви управленчески циркове и е крайно време властимащите да се чукнат понкухите глави, за да не ги чукне обществото!