108

Другаря

преди 5 години

Колко високи 600-700 лв ли.това ако е висока.има доста работа извън България и добре платена всякаква работа но плащат хората за разлика от българските фирмаджии- Бай ***.в Англия за работа във фабрика без език вземаш 2000 паунда

107

анонимен

преди 5 години

когато вдигнат заплатите поне средната 2000лв тогава ще се намерят и работници

106

посмалете малко!

преди 5 години

До Анонимен 114Пич, ти си платен ***. Това, което пишеш е заблуда, че заплатите в Бг били много високи. Разпознавате се троловете по форумите. Всеки ви разпознава. Безсмислена е тая пропаганда, която леете върху нас. Ние също живеем в Бг и знаем какви заплати получаваме ние, нашите близки, приятели, съседи.Депутатската заплата е над 3000лв. Ти твърдиш, че всички около теб получават депутатски заплати.

105

Анонимен

преди 5 години

До 98Пич, никой от познатите ми не изкарва под 2000 леа в София. Аз самия изкарвам 4000 чисти. Тва, че били ниски заплатите е първо - щото работите някаква ниско платена работа дето и маймунa може да я върши. Второ - щото не можете нищо, което да изкарва пари. Трето - щото ви е шубе да си искате повече от шефа. Четвърто - щото си барате макарите по цял ден "на работа". Пето - щото ви е шубе да си смените работата или местоживеенето, когато не ви устройва заплащането.

104

Анонимен

преди 5 години

До Шменти капели"Доходите трябва да растат повече, по-бързо и с по-голям процент, отколкото разходите на хората", посочи още министърът....А от кого зависи?!"Е...от шефовете ви, примерно. И от вас самите.

103

8===o

преди 5 години

Това вече е като виц - апоетеоз на герберската логика:"Корупция няма ,но не тя е проблема"Бизнесът отказва да приема поръчки от държавата и свързаните с държавата/Бойко/Златев/Черепа/Пеевски/... фирмета. Защото бизнеса (поне истинският) се научи ,че с такива корумпирани субекти бизнес не трябва да се прави.А Караниколов е една от многото труженички на Пеевски държани на каишка в правителството.

102

Анонимен

преди 5 години

Много се радвам

101

Шменти капели

преди 5 години

Доходите трябва да растат повече, по-бързо и с по-голям процент, отколкото разходите на хората", посочи още министърът....А от кого зависи?!

100

Анонимен

преди 5 години

"Работодатели" който мислят не с главата си а с Дебелото черво, е това бизнеса в България!

99

Анонимен

преди 5 години

Какво малцинство в Армения? Тия съвсем изтрещяха. Истината е една:Пазарът е свободен и всеки може да си търси щастието в ЕС. Част от Бг бизнесмените-наследници на комунисти и пишман демократи са на принципа - Пари за заплати няма, но за яхти и екзотични екскурзии има. Добре, че не всички са такива.

98

Анонимен

преди 5 години

@Министър: Проблемът вече не е в корупцията, а в работната сила***Ами то всичко от корупцията тръгва, господин Министре! Щом работника няма сигурност че ще си получи заплатата за какво да се мъчи?? Колко български работници не си получават заплатите и няма български държавен орган който да ги защити!? Още по лошо сте става, господим Министре!

97

Анонимен

преди 5 години

Китайците ще оправят работата. Трудолюбиви са, умни, изпълнителни и образовани.

96

Вал

преди 5 години

Вашето време свършва,другари РОБОВЛАДЕЛЦИ!!!Свърши 2014г.,когато българите получиха право на работа в ЕС.Сега трябва да се конкурирвате за работниците с бизнесмени от Запада,а вие за това не ставате,защото сте *** българи,бивши ***,бандити и тем подобна *** ограбила народното имущество от соца.Няма да ви помогнат нито украинци,сирийци и даже папуаси от бразилската джунгла.Вие ще бъдете смачкани от западния бизнес,защото той се грижи за своя народ,а вие сте просто едни кърлижи и лешояд

95

Анонимен

преди 5 години

Що не напишете как Велев, Синдикатите и управляващите се пазарят да НЕ увеличават МРЗ от 2019год.? А пишете, че плащали.

94

Аз

преди 5 години

Боже, доживях този ден.

93

Анонимен

преди 5 години

Тия дни ще има голяма борса по труда във Варна. Много работодатели от Западна и Източна Европа ще дойдат да търсят български работници и специалисти. Но Днес-а не отразява събитието.Чорбаджиите не харесват българския работник, но чуждия работодател ще наеме българи. Вече няма да се налага да ходим да си търсим работа в чужбина. На място ще дойдат да ни наемат.Айде, българския бизнес да 'оди да си търси раб. сила в Словакия, Полша, Унгария, Австрия, Германия... и да предлага добри пари!

92

Анонимен

преди 5 години

До Работодател 88Щом ще дойдат други хора, спрете да ревете, че нямало кадри.От няколко години все внасяте хора, ама нещо не ви се получава. Що така?

91

Анонимен

преди 5 години

Бизнесът да се научи да плаща, после да реве, че няма кадри. 83% от работещите получават под средната РЗ. Само 17% получават средна или по- голяма от средната РЗ. Това значи масова бедност при работещите хора.Омръзнаха ни статиите за глад за кадри.И снимката пак от някой кол- център.

90

Ванина

преди 5 години

Поредната статия, която повтаря мантрата за липса на кадри и ни подготвя за внос на работници от други по-бедни държави, вместо работодателите да помислят как да повишат доходите на работещите.

89

Анонимен

преди 5 години

Аз предлагам на всички некадърни и неуки работници, които за 18 години образование не могат нито да пишат, нито да работят, нито да мислят - да им даваме по 10 000 Евра заплата. Нали бизнеса трябва да се грижи за работника. Като е създал бизнес, работодателя трябва да е готов да посрещне всички нужди на своите работници и да се грижи за тях.