20

Анонимен

преди 5 години

Държавните болници станаха АД т.е намират най-лесния начин за печелене на пари като вместо да инвестират в болници инвестират в платени паркинги както е с Окръжна болница във Варна -не се притеснявайте ще има къде да си паркирате колите срещу 2 лева на час-от там са парите , а както знаете здравето е пари т.е паркинги

19

Анонимен

преди 5 години

В холандия има САМО частни болници! и както виждате - не са измрели! дори смятат здравеопазването им за едно от най-добрите

18

А дали

преди 5 години

водещите болници - като Токуда и св. Екатерина - са частни. Това не значи да закрием Пирогов, но има твърде много държавни болници, с ниско качество и огромен преразход на средства.

17

Анонимен

преди 5 години

След като не могат да контролират корупционните практики да забранят всичко частно в здравеопазването - аптеки, лаборатории, клиники, доставчици и каквото съществува частно създава предпоставка за корупция и кражби. Да се затварят частните корупционери.

16

Ал Пачаври

преди 5 години

Болниците може и да са в колапс,но управителите тънат в богатство.

15

Анонимен

преди 5 години

Закриите звеното личен лекар и пуснете отново поликлиниките.

14

Анонимен

преди 5 години

Държавните болници работят зле и ТРЯБВА да се закрият. Само гълтат обществен ресурс за успокоение на бабите, че в тяхното градче имало болница. Който обаче ги закрие, ще загуби следващите избори и затова политиците още ги държат. Съвременната медицина не е за малки болници. По-добре и евтино е да поддържаш спешен център с хеликоптер, който да те закара до голяма болница при нужда, отколкото малка болница без възможности.

13

65

преди 5 години

Всички чадъни болници са на печалба и да високи заплатите? А кой е ,,спонсора ?.Болните ,ние ,които влизаме в кредити за лечението си.А тия дето и калта под ноктите да си продадат пак няма да прекрачат прага на болницата?От 1септември има нов ценоразпис за мед.услуги.В Токуда напр.,един ден престой е 50лв. Как някои да си помислят за това да отидат там?Вярно ,че всичко се увеличава,ама 50лв ? И те не влизат в заплатата на лекарите там.Те имат други пътища ,авсички водят към Здр.каса.От там тече

12

Анонимен

преди 5 години

ВСИЧКИ БОЛНИЦИ ДА СЕ ПРИВАТИЗИРАТ И ДА СТАВАТ ЧАСТНИ! НИТО ЕДНА ЧАСТНА БОЛНИЦА НЕ Е В ДЪЛГОВЕ И ВСИЧКИ ЧАСТНИ СА НА ПЕЧАЛБА И ЗАПЛАТИТЕ ТАМ СА 7 ПЪТИ ПО-ВИСОКИ!

11

Анонимен

преди 5 години

Закривайте болниците! Само силните ще оцелеят!

10

Анонимен

преди 5 години

Обяснението е просто-точно като автора му. Баце каза-парите за това здравеопазване стигат за 10 магистрали!Ясно ли ви стана защо никой не го е еня за здравето?Пък и на недоубития народец вече му е все тая...

9

Анонимен

преди 5 години

Не са в колапс. Все оставаме без лекари от 30 години и все има и дори още частни болници се отварят. Щяха да ги намаляват, а откриват частни болници, които вземат обществен ресурс. Сега са намислили да си вземат директно парите чрез застрахователни дружества и да си самоплащат на частните болници. А пациентът ще бъде натирен в желаната от тях посока.

8

Anonimen

преди 5 години

С тези болници за гръбнак здравеопазването ни е в инвалидна количка с невъзможност да стои изправено

7

Анонимен

преди 5 години

Цялата беда идва от някакъв идиoтcки член в конституцията, че здравеопазването у нас било безплатно.Ама пък конституцията навремето я писаха комунисти все пак.

6

Анонимен

преди 5 години

Болниците постоянно са в колапс, а в тях се изливат милиони, ако не и милиарди.Къде отиват тия пари, бе?

5

Зозо

преди 5 години

То при герб държавата е в колапс, те за болниците се сетили

4

Лошо

преди 5 години

Вместо да спрът източването на системата те наливат още пари това е лудост.

3

Защо ли?

преди 5 години

Всички беди идват от факта че болниците са търговски дружества,това промени ли се нещата ще тръгнат,но няма политическа воля за промени?!

2

Анонимен

преди 5 години

Ананиев също както и назначилия го са некадърници ставащи само за ТВУ.Само мислят как да крадат.Пък че ще има частници на входа и изхода ми да нали трябва да има бушони да гърмят като лъсне скандала с кражбите и те пак да излязат чисти.

1

х

преди 5 години

"Държавните болници - в колапс"частни гадове на входа - частни гадове на изхода добре познатата ни от 90' схема за източване на държавата !!!!Болниците са принудени да си купуват консумативи и оборудване от частни гадове, пациенти масово се "пренасочват" без нужда към частни практики и Здрваната Каса здраво се източва