6

Анонимен

преди 5 години

ГДР след войната без никакъв план Маршал за 2 десетилетия се възстановиха и стигнаха стандарт на живот почтки както западния. А сега за 18 години - нещо не става работата. А в България пък нищо не става, 18 години затъване в блатото и става все по-зле.

5

Анонимен

преди 5 години

Виновно е ГКП и синовете и дъщерите на партийците от ГКП които сега управляват Източна Германия, демокрацията не е виновна.

4

Анонимен

преди 5 години

Германия е най-емблематичния пример за разликата в двете политически системи, които владееха Европа през 20 век. Резултата също е красноречив.

3

Анонимен

преди 5 години

Нищо за чудене.Толкова логично и закономерно.Неизличимите следи в главите на източните германци от соца, моца и СССР-яло ще отмрат със самите тях.Следващото поколение можеби ... . Или да го речем така: за една нощ не можеш да станеш западногерманец от източногерманец.

2

Анонимен

преди 5 години

Е как няма да има разлика като джамиите в западната част никнат като гъби от толерантност.Но виж Дрезден е друга мая там са баш толерантни към кърлежите.

1

Берлин

преди 5 години

Разликата в главите на хората е огромна. Аз живях 4 години в Западен Берлин и сега съм от началото на 2012-та в дълбок Източен. Тука почти няма чужденци. Само руснаци и виетнамци. И бай гедереец ни мрази. На мене примерно периодично ми слагат *** пред вратата или в пощата. И то само заради името на звънеца. Защото не е германско. Много са зле, даже са по-зле от българите. А западняците са идеалка. Не са покварени от соца.