46

Западна Германия

преди 5 години

Източно германците са мързеливи некадърни нацита с големи усти.Западняците с право ги обичат и не уважават тоя ден 3ти октомври.Големи претенции без покритие.

45

Анонимен

преди 5 години

А бе нищо не разбрах от всичко това. Значи да сравняваш София с Видин и да пишеш че в Видин нещо заплатата не е като софийската ама Видин и София били в България даже Видин е по-назапад към ЕС демек по към Германия и защо във Видин заплатата не е по-голяма от софийската, абе леле мале какви странни въпроси ги вълнуват хората, живи да ги оплачеш.

44

Анонимен

преди 5 години

До ХА-ХА-ХА !Глупости на търкалета.Промитите мозъци бяха на изток.Хора - затворници. Повечето никога ненапускали собствената си държава.Представата им за Света беше изградена от пропагандата на вестник "Работническо дело" и подобни.Дъртите от преди 30 години знаеха единствено български диалект и чат-пат руски.Виж се тебе си. На какво основание твърдиш, че си високообразован?

43

Glasberg

преди 5 години

До БерлинБоклуци ти слагат значи!Хихи! Поне са честни и откровени източно-германците. Западно-германецът те мрази много много повече от източно-германецът, Берлин-чо. Западно-германецът никога няма да си говори с тебе, нито ще си изпие бирата с теб. Ти за него си животно и затова даже няма да си направи труда и *** да ти сложи пред вас.

42

Анонимен

преди 5 години

Западногерманските концерни изкупиха на безценица предприятията и трудовия ресурс в бившето ГДР, вместо да ги развият и разработят за хората там. По подобен начин се развиха нещата и у нас. На практика западняците запазиха просперитета си на базата на елиминиране на конкуренцията, а източногерманците, които са отишли да работят в другата половина, си сложиха етикети на западногерманци и Меркел е очеизбождащ пример.

41

Анонимен

преди 5 години

Прочиташ Дойче веле и спираш.

40

Jas

преди 5 години

82% не е чак толкова зле, сса. на нивото на Чехия и Унгария...въпреки по-големите инвестиции за последните 25 г. Тъй че няма за какво да ги оплаквате. От друга страна източногерманците, които си останаха по родните места и не се преселиха в западните провинции, поне не са толкова дегенерирали и апатични като западните им сънародници относно политиката на елитите и все още умеят да излязат организирано на улицата!

39

Щази

преди 5 години

Те са по зле от нас А ние на колко процента сме

38

до 45

преди 5 години

Не хора бе, социализмът произвеждаше високоразвити социалисти, партийни членове и всестранно развити личности.

37

Анонимен

преди 5 години

82% от стандарта на западна Германия е много зле.

36

ХА-ХА-ХА !

преди 5 години

Именно, защото социализмът произвеждаше качествени, мислещи, високообразовани хора с богата обща култура, затова беше свален като система.Самите хора го свалиха и поискаха промяна !Промитите мозъци в капиталистическото общество са неспособни да свалят и променят Системата, защото не виждат реално нейните язви и престъпления.Невежи са, а образованието им е умишлено направено лошо.Затова беше нужен и така наречения Преход. За да ни опрастачат и нас !Да ни промиват мозъците ....

35

ХА-ХА-ХА !

преди 5 години

Стига с тия коли бе !Аз обяснявам, че, докато Западът произвеждаше качествени коли Изтокът произвеждаше качествени хора. Факт !Примери мога да дам много.Образованието и общата култура на източноевропееца бяха в пъти по-високи от тези на западняка.Трябва да кажа, че примерно качествения, бял и образован български народ от преди 30 години не го давам за днешния боkлук, който представляваме.Същото е и в Германия.Западногерманците са тежко промити мозъци за разлика от хората от ГДР.

34

kkk

преди 5 години

Къде е минал руснак,трева не никне!ГДР не може да стигне ФРГ,а какво остава за България?!

33

До 39

преди 5 години

Не БМВ ами Фолксваген са произвеждали коли с техническите данни на вартбург и трабант някъде в началото на 60те. За дизайн да не говорим. Трабито не мърда от ниво 55та. А за да свалят цените ще е било необходимо да свалят заплатите на служителите си на нивото на получаваното от източно германците и да замразят всякаква развойна дейност и в рамките на 30 години да произвеждат на практика едно и също. Какро всъщност се случва с трабанта и вартбурга.

32

До 37

преди 5 години

Ама верно ли са имали ПОЧТИ еднакъв стандарт. Това по какви данни го съдиш. Сигурно всяко изт. семейство е имало автомобил(трабант), пък успелите професоналисти дори такъв шедьовър като вартбурга. Сигурно са могли да ходят на екскурзия в Испания То ако беше така нямаше да се наложи да се строи стената. Всъщност дълго време след края на войната от двете страни хората си поддържаха добри контакти.Дори се пътуваше сравнително свободно Добре знаеха колко им е "еднакъв"стандарта със запада

31

ХА-ХА-ХА !

преди 5 години

Хората в Източна Германия се надигнаха срещу приемането на бежанци, докато промитите мозъци, *** и меки п.ишки в Западна Германия си траят.Какво излиза тогава ?Излиза, че навремето социализмът е създавал по-нормални хора от капитализма.Факт !

30

Анонимен

преди 5 години

Когато БМВ произведе кола с техническите данни на някогашните Вартбург или Трабант на същата цена ела ми се обади.

29

Анонимен

преди 5 години

До СравнениеТрабант и Вартбург отдавна не се произвеждат за да настигат БМВ, пък и никога не са били замиляни като БМВ, а ако си прочел статията щеше да знаеш, че ГДР и ФРГ от 30 години вече са една държава, а не отделни държави и БМВ и Мерцедес и Фолксваген имат много филиали и произвеждат в източната част, но при това източно германците са бедни и са задния двор на Германия.

28

Анонимен

преди 5 години

Дойче Веле ги лъжеше, че ще живеят като на Запад. Те лъжеха целия Източен блок, че социализмът пречел да живеят като на Запад. След като ги излъгаха, Запада стана още по-богат, когато започна да продава стоките си в Източна Европа и Русия. За Източна Европа остават малко трохи като подизпълнители на големите от Запада. Така ще бъде винаги.

27

еди кой си

преди 5 години

До АнонименНа 27-мо място в света сме били в болните ти фантазии.Ако стандарта ни е смятан по официиалния курс на долара през социализма 0.80 лв. за долар евентуално може да сме били , само ми обясни защо се ходеше да се работи в държави с от арабския свят уж с по-нисък стандарт от нас за да си оправиш живота , при условие , че държавата прибираше 2/3 от заплатата , която даваха арабите и пак си позволяваш неща които работещите в България въпреки високия си стандарт не можеха да си посволят.