13

От 13

преди 5 години

Добре, вместо думата, заменена със звездички нека да кажем друга дума - патерица. Макар че и онова, чието название замениха със звездички, също служи за подпиране и се използва от хора, които имат затруднения с придвижването.

12

Искам да попитам

преди 5 години

Що за луксозен бутик е онзи, чийто собственик, за да пести място, се е постарал от тротоара до пода на "бутика" да има само едно стъпало, високо 20-25 см? И вратите на такива магазини, както и цялата им стена към улицата, са направени от стъкло. Парапет няма. Как да влезеш в това помещение, ако си с навехнат крак или с болни стави?Има стандарт за допустимата височина на стъпалата на стълбища или на стъпало към магазин или фоайе на сграда и той е задължителен, особено за обществените места!

11

Хубави намерения, но

преди 5 години

Пространството около храма "Св.Неделя" ще го направите чудесно за пешеходци, но кога ще имаме най-после асансьор до спирката на метрото пред "Шератон"? Той е предвиден по план, но все няма пари за него. А перилата от двете страни на стълбището към метростанцията са недостъпни, защото и от двете страни има релси за колички! Как да слезе и да се качи човек с проблеми в опорно-двигателния апарат - накуцващ, с ***, с болни стави или просто с контузен крак?

10

Анонимен

преди 5 години

Значи, в едно свръхконсуматорско общество, този ще кара хората да не консумират? Или не е наясно как стоят нещата, или се прави на разсеян за да гушне, както знаем, едни пари.

9

Аз

преди 5 години

Е, как ще стане, бе? Нали застроихте всички зелени площи?

8

Анонимен

преди 5 години

Защо да не се оправят парковете в големите градове?Защо не се закупят електромобили за хората които поддържат парковете?Защо се говорят общи приказки?

7

12

преди 5 години

Той и да изкара столичаните от моловете, те селяните ще си останат:)))

6

Анонимен

преди 5 години

хахах триете коментари заради претенциите към "висшето" ли!Ами хора имат претеции самозванци такива

5

шокирания

преди 5 години

Ето това се казва наглост!!!Първо подариха общински терени на тях си, после застроиха и последното зелено каре, построиха огромни хамбари, които седят полу или изцяло празни......и сега щяли да вадят хората от мола?!?!

4

Анонимен

преди 5 години

Пешеходна връзка от Света Неделя до Централна гара?Този в ред ли е? За какво ти е такава връзка - какво точно има на гарата, освен хора с куфари?

3

Анонимен

преди 5 години

Ами защо тогава ги построихте тези молове, *** ли сте или просто не ви слушат главите.

2

Щерю

преди 5 години

Мечтата на главния архитект да изкара столичани от моловете и да ги навре в Софийска баница и боза...

1

ute

преди 5 години

Penio, are stavai, sha va karat na pasha...