8

V

преди 5 години

Има голяма доза спекула в тия цени. Цената на петрола зависи до голяма степен от цената на долара . Ако долара е слаб е нормално петрола да е по скъп .В началото на 2017 долара е стигнал 1,84 лева за долар ,а сега 1,68 . Заради доставките има поне три месеца за да реагира пазара ,към това като прибавим и политическите спекуланти и ето ти висока цена . Но цената на практика не е чак толкова висока защото долара с който се купува петрола е евтин. политическите спекулации не могат да са дългосрочни

7

Бай Иван

преди 5 години

ако арабската пролет беше успяла и в Сирия вече щяхме да потребляваме катарски газ и щеше да има конкуренция между Катар и Русия. Ама сега йок.

6

Анонимен

преди 5 години

Някой трябва да плаща възстановяването на СССР!

5

Анонимен

преди 5 години

Сега всички заедно ще работите ( ще харчите) за повишаването на турската лира.

4

АнонимеН

преди 5 години

ОТ СТАТИЯТА СТАВА ЯСНО, ЧЕ ЦЕНАТА НА ГАЗА НЕ Е ПО ВИСОКА ОТКОЛКОТО БЕШЕ ПРИ 100 ДОЛАРА ЗА БАРЕЛ ПЕТРОЛА!!! И ЧЕ Е НАРАВНО С НАЙ-ВИСОКАТА СИ СТОЙНОСТ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЕ!!!А ТУК БОРИСОВ БОЙКО БОРИСОВ НАПРАВИ ЦЕНАТА НА ГАЗА С 50% ПО-ВИСОКА ОТ ЦЕНАТА КОГАТО ГАЗА БЕШЕ НА ВЪРХА ПРЕДИ ГОДИНИ ПРИ НАД 100" ЗА БАРЕЛ!!ИЗВОДА Е,ЧЕ БОРИСОВ Е ПРЕСТЪПНИК И ТО СЪВСЕМ ОТКРИТ! ТЕЗИ КОИТО ВДИГАТ ЦЕНАТА НА ГАЗА В БЪЛГАРИЯ КОМИСИЯТА РАБОТИ ЗА БОРИСОВ !!!! БОРИСОВ РЕШАВА НЕ ТЕ!

3

Анонимен

преди 5 години

"Европейските потребители може да не знаят", че ЩЕ бъдат "ударени" с нови цени, но българските бяха вече ударени, бивали са удряни постоянно и ще бъдат удряни все така. При българите не е поради "преминаване към чиста енергия", а поради поредното желание на монополистите от нагушване. И без преминаване към такава. дайте да видим процента на растеж на суровината у нас и в чужбина, та да сравняваме, а?!

2

Анонимен

преди 5 години

През 2013 петрола брент беше над $100, сега е $82. Природният газ е вързан с цената на петрола и следователно има нещо гнило в разсъжденията погоре

1

Анонимен

преди 5 години

Тук паток, там паток...Европа ще плаща пенсионната реформа на Путин !