143

Анонимен

преди 5 години

Действително ли ни трябват 16 изтребителя? Какво ще атакуваме толкова? Не е ли по добре БГ да има дефанзивна армия (ПВО)?

142

Анонимен

преди 5 години

Абе няма ли македонски изтребители.

141

Анонимен

преди 5 години

"САЩ, Швеция или Италия изборът за нови изтребители. Скоро!"---Банкянският пилот на кофпомпа какво казва "по въпроса"?

140

Анонимен

преди 5 години

Така, ще си купим бомбардировач - трепач! Ще го дадем на някой наш пилот да го "покара", ще му пишем че го е "карал" 150 часа а на практика ще го е "карал" само двайсет за да се пести гориво! След това "шофьора - летец" ще се отрепа и така ще свърши историята с "новия" ни изтребител/бомбардировач - трепач! Има ли наченки от типа българска работа значи ще завърши с разбиване или ПТП! Все пак проверете катапулта, самолет се купува но човешки живот - не!

139

Да добавя

преди 5 години

До Видял 147 И като изпадат ни пари ни самолети. Рискова и безсмислена покупка.

138

дядо Соци

преди 5 години

Никой политик не казва кого ще изтребваме с тези 16 изтребителя ?Трябват ни само 5-6 бр. с които да се предупреждават и извеждат чужди самолети от нашето въздушно пространство.За война нямаме сили.

137

Анонимен

преди 5 години

Напишете в гутъл air superiority fighter и ще видите 3 самолетаF-16Миг-29 ЕврофайтърЕврофайтър е много скъп, пък стар и то внос от Италия... хъм...? НЕМиг - 29 отпада - Руски е.Остават Ф 16.. ( Ф18 и Грипен )Ф 16 - изключително лек, подвижен и боеспособен изтребител! За това има и близо 5К продадени бройки по целия свят.Ф 18 - по тежка от Ф16, но пак добра машина за друг тип тактика.Грипен - Бюджетна машина, добра за охрана на небето на срана като БългарияВсичко зависи от цената

136

смях

преди 5 години

смешни изказвания Грипчето било по добро от ф16 ха ха ха *** комунистически картуни ВАЖНОТО Е ЧЕ НЯМА ДА СА РУСКИ КОВЧЕЗИ

135

ноби

преди 5 години

супер хорнет или ф16, обаче зависи от цената. цената на експлоатацията за 30 г.

134

Видял

преди 5 години

Много жалко пак ще се купуват старо поколение самолети ! Света гледа вече към поколение 6 , а ни е ще купуваме 4-то поколение. Миг 29 са 4-то поколение, поне сега да се стремим да придобием 5-поколение или ако не ни е по силите да прескочим на 6-то поколение безпилотни дронове. Тъкмо и летците няма да загиват щото ще са на земята! Kато искат американско да закупят MQ-9 reaper UAV коийто е безпилотен ударен дрон напълно достатъчен за нашата малка държава. Другото е пари на вятъра

133

ПП:

преди 5 години

Единственият плюс на Грипен е цената, но ако наистина Американците ни предлагад Ф-16 на за що годе същите пари, - то избора е ясен!

132

Анонимен

преди 5 години

Добре де, Gripen бил с по- добрите сензори, по- добрита тактическа информирани на пилота, по-модерните ракети.. Само че Ф - 16ката е печели във Дог-файт (въздушен бой на два изтребители един срещу един )На всякъде по новините пишат за самолети свалени от Ф-16. Колко новини има писани за какъвто и да е друг самолет, свалил Ф-16ка?

131

Анонимен

преди 5 години

Gripen -E e по -модерният многоцелеви изтребител, има по- добри сензори способни да откриват и стелт самолети,по-добра тактическа информирани на пилота, по-модерни ракети за въздушен бой.Два пъти по-малки експлоатирани разходи.Но имайки предвид как американците командват Борисов избора е ясен.

130

Зозо

преди 5 години

До АнонименХахахахахаха, посмали ватата! БВП на Беларус е 47 милиарда долара. На България е 51 милиарда. Аман от руски лъжи!!!

129

Анонимен

преди 5 години

До ЯкоШибавсякви Пи дал ? Каква помощ бе . Та фашистите заграбиха 450 тона злато и още не са го върнали . А заемите ,гърците са ги ползвали ,колкото ние ползваме 30 милиарда взети от Торба с ла..*** от Банкя . Да та е.ва у многополовият !

128

Анонимен

преди 5 години

До ЯкоШибавсякви Яко са те шибали в мозъка ?

127

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 138 Двуполов ! България е най бедната в ЕС и първа по смъртност в света . Кво си ръгнал ,като *** ,да плачеш на чужд гроб ?.....Демократите ни оскубаха като за клани пу яци . Нещо за концесиите на златото ,за милиардите харизвани на ЕС и НАТО ...и Лукойл е собственост на Ротшилдгруп Холандия и. А БВП на Беларус е над 150 милиарда

126

Анонимен

преди 5 години

134 русифилията не го вдява. Те си мислят, че Путин умира за тях и ще им даде нещо. Путин държи руснака беден и обслужва олигархията си. Същата изнася парите в Запада. Нашире копират. Бг качи БВП в годините нс криза а Русия загуби 900 милиарда от БВП. Затова ни доят сега. А минем ли нацяло...пак се връщаме на заплати 200-300 лв. Путин няма пари за руснака. На *** ли ще дава?!?!

125

ЯкоШибавсякви

преди 5 години

До АнонименЕй интелигентния ! Това че си мислиш че си видял Румъния и Гърция не значи че знаеш нещо ! Знаеш ли какво лоби имат гърците в Сената на Америка ?Финансовата помощ от Меркел за Гърция където я наричаха фашист никога ама никога няма да бъде платена на България ! Ама ти си видял как излизат на улицата нали ? Бегай че гей парада почва без тебе !

124

Мираж

преди 5 години

Като нямаш пари, всички нови самолети са чудесни, да си ги гледаш на картинка.А с този бюджет, Великата Българска Северноатлантическа Армия може да си позволи ескадрила дронове от магазина, със завързани отдолу пълни памперси.