24

Анонимен

преди 5 години

Същите родители, за които учебниците са скъпи купуват всяка година смартфони на децата си за хилядарка. Там подскачане, че цената е висока няма.Ако учебникът е запазен ще го пуснат на вторичен пазар и ще приберат 40% от цената му.Пък и образованието след 7 клас не е задължително!

23

трябва да е без пари

преди 5 години

Учебниците за всички деца трябва да са безплатни. От 1 до 12 клас.Както и записването в Библиотеката извън училището, без това няма деца и пустее. Защо им искате 5 лева?Искам да питам защо им спряхте безплатните закуски? Дори едно бедно дете да е отишло на училище заради закуската, пак нещо ще научи. Като измислихте това с новото хранене, някои деца дори не се вясват на училище.Като дете ядях банички и кифли,не съм станала 100 кг. Как решихте,че от парче тесто и сирене ще станат слонове?

22

Анонимен

преди 5 години

Ние учебниците ги купихме, г-н Министър!!!

21

Анонимен

преди 5 години

МОН съкратено от масонска организация за народно унищожение към издевателствата грешка издателствата направете учебниците евтини а книгите скъпи така всички ще купуват учебниците с нагласена история и материал и никой няма да може сам да мисли че после да ни критикува.

20

родител

преди 5 години

сега ли му е времето когато всички купихме учебници и тетрадки????добре че нямате алтернатива до сега да си бяхте отишли още на бб1.но не искаме дпс и бсп.за това сте на власт разберете го...

19

Галя

преди 5 години

Задължително е да има електронни учебници! МОН е заплатило тези учебници, когато са изработени за първи път! Защо не задължи издателствата да ги предоставят в електронен вид за ползване!? Браво на всички ученици, които сами си ги дигитализират! А за висшето образование може много да се направи, но няма воля! В България има до десет истински университета, толкова е просто! Остават истинските, намаляват бройките за специалности, от които има достатъчно кадри и всичко бързо ще се балансира!

18

Анонимен

преди 5 години

Колко да снижават още?Учебниците вече за нищо не струват.

17

Анонимен

преди 5 години

Нал пазарна икономика ?

16

23

преди 5 години

Ами тя учебната година започна и учебниците вече са закупени!?Подир дъжд качулка!Раницитеса все така тежки.Застанете пред което и да е училище сутрин и ще се убедите в това.За какво беше този шум-никаква промяна.Учебниците-направете ги тънки като нашите отпреди 10-ти ноември!Ако с някаквомижаво увеличение на заплати ще решите проблема за качеството,просто сте сбъркали министерството си!

15

сминдух енд чесън

преди 5 години

Издателствата към МОН:Веднага снижете рушветите,за лансиране на "правилните"учебници и помагала,от които в повечето случаи няма смисъл.

14

Анонимен

преди 5 години

Няма смисъл, децата сами ще си ги сканират и ще са им безплатни на таблета.

13

Ученик

преди 5 години

Аз пък всяка година дигитализирам учебниците и раздавам безплатно електронни учебници на всиките си съученици.

12

Анонимен

преди 5 години

Да се създадат виртуални учебници и цената на тези ще падне бързо бързо. Хартията е скъпа, а половината от съдържанието в тия учебници е безсмислено.

11

ха ха ха

преди 5 години

хайде и Мон се правят на ущипана мома , всеизвестна тайна е ,че прибират комисион от избраните / удобрени от същия мон издателства.Учебниците трябва да се предават от ученик на ученик - това е държавна и отговорна политика , ама бизнеса е за милиарди

10

Анонимен

преди 5 години

До ЩерюЗа да качат всички учебници в сайта на МОН за безплатно ползване то трябва от МОН да платят на издателствата на учебници. Другия вариант е да ги продават електронно на цени от 3 лева на учебник. Така ще могат да се прехвърлят електронна книга и вместо един тон хартия детото ще носи електронната книга.

9

Анонимен

преди 5 години

И защо всяка година се учи по нова програма?Да учат по старата програма отпреди 1989 година...и без това повечето грамотни хора са учили точно тогава!Сега всяка година нова програма, а не могат да си напишат името правилно!

8

Щерю

преди 5 години

- Защо не качат всички учебници от 1-ви до 12-ти клас в .pdf формат на сайта на Министерството с право на безплатно изтегляне?

7

радомир

преди 5 години

Време е книгите у нас да са или без ДДС или с намалено ДДС на 5%. Така е по белия свят, където образованието се цени.

6

Анонимен

преди 5 години

Като ученик редовно вземах учебници втора употреба. Те са като новите понеже те почти не са отваряни.

5

Анонимен

преди 5 години

И кво стана сега Порожанов нареди на хранителните вериги да работят без печалба,Тиквата нареди на издателите да работят без печалба.Интересна държава. Интересени познания по икономика.Сигурно ги е усвоил в Помощното училище в Банкя.