24

House M.D.

преди 5 години

3. ...За отказване е необходимо и трите входа да са съгласни.

23

House M.D.

преди 5 години

Колега 16/22, топлофикационните тръби не са Ваша лична собственост, а обща собственост на ЕС. Т.е. те са общи части. Горното важи и за ВиК-тръбите. Поради това:1. Тръбите можете да ги премахнете само с разрешение от останалите съседи.2. Дори "Топлофикация" да започне да плаща наем, тези пари ще отидат в общата каса на ЕС, а не във вашия личен джоб.3. Отказването е възможно само ако всички ЕС, вързани към една АС, са съгласни. Напр. в блока, в който живея, към една АС са вързани 3 входа.

22

Жо

преди 5 години

ИМА НОВОПОСТРОЕНИ блокове, в които новодомците на Общо събрание решават, да не сключват Договор с Топлофикация, въпреки че строителят е изградил вътрешна топлопреносна инсталация в сградата. Това могат да направят и старите абонати, ако вземат такова решение на Общо събрание. В нашия вход всички мрънкат от сметките, но когато на два пъти им казвам, да се откажем от Топлофикация, вземат решение да останем към нея.

21

Жо

преди 5 години

До БГВ СОФИЯ всеки ден постъпват около 150 000 куб. м. вода. Наивно е да мислиш, че 75 000 кубика текат по улиците, а с останалите 75 000 куб. се задоволяват нуждите на двумилионния град.Над 50 % от постъпилата вода в София не се таксува! Това се казва ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ за Ви К оператора. Причините са няколко, не е тук мястото да ги обяснявам.Всеки абонат заплаща това, което показва водомера му.Водата не се заплаща, тя не е стока, която се произвежда, заплаща се УСЛУГАТА "доставка на вода".

20

Анонимен

преди 5 години

До Жо"Те са "Общи части" и са на Етажната собственост, т.е. на живущите."ОЩЕ ЕДНО НЕЩО. ВИК СА САМО ОБЩИ НО ТРЪБИТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СА МОЙ. ЗАЩО ЛИ? ЗАЩОТО ИМА КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ КОЯТО КАЗВА, ЧЕ АЗ ИМАМ СОБСТВЕНОСТ (ИМОТ ИЛИ ИДЕАЛНА ЧАСТ),КОЯТО Е НЕПРИКОСНОВЕННА! ТОПЛОФИКАЦИЯ КАЗВА СЪЩОТО, ЧЕ СА ЛИЧНО МОЙ ТЕ ДА НЕ ПЛАЩАТ НА МЕН. ТИ РЕШАВАШ ДА ГИ МАХНЕШ ТРЪБИТЕ БИЛИ НЯКАК СИ "ТЕХНИ"!!!!!

19

БГ

преди 5 години

Давам ви гаранция че редовните плат и плащат водата на ц...... е, те не плащат и за да няма загуби всичко се разпределя на плащащи те... под един или друг предлог... Вервайте ми. Освен това Вик имат страшно много загуби от аварии повече от 50% са загуби... И тях плащаме.. Вервайте ми...

18

Анонимен

преди 5 години

До Жо"На Общо събрание, за сключване на договор с Топлофикация, живущите сами определят "Такса сградна инсталация", която може да бъде ДО 25 % от топлоенергията, постъпила във входа."САМО ЧЕТЕШ МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ СЪЖАЛЯВАМ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ. "На Общо събрание" НА КОЙ ОТ ДВАТА ВХОДА???? ТОЗИ КОЙТО Е С ОБЩИЯ ВОДОМЕР И ТЕ МОГАТ ДА РЕШАТ КАКВО СИ ИСКАТ, А ДРУГИЯ КАТО РОБИ "ПОСЛУШНИ"! НЯМА КАК ДА СТАНЕ!

17

Жо

преди 5 години

До Анонимен " До анонимен 12"ЩЕ ТИ ОТГОВОРЯ възпитано.Няма лично твоИ тръби в сградната инсталация. Те са "Общи части" и са на Етажната собственост, т.е. на живущите. На Общо събрание, за сключване на договор с Топлофикация, живущите сами определят "Такса сградна инсталация", която може да бъде ДО 25 % от топлоенергията, постъпила във входа. Това означава, че Общото събрание може да определи и по-малък процент.Сега законодателите искат да намалят максимума на този процент ДО 8 %.Дано стане!

16

де

преди 5 години

пак само вятър си правим ...сменят ми водомер, фирмата подава инфо до вик, те трябва да актуализират инфото в партидата ми, аз следя всичко онлайн и виждам че нищо не променят 1 месец, отивам в център на вик, взимам си номерче,идва моят ред - според вик фирмата подала чак преди 2 дни новия водомер и на вик им трябва 2 дни (два дни) за да нанесат промяната. аз й казвам на служителката - да преговорим, 2 дни за добавяне на водомер в системата? дамата съвсем спокойно - 'да', това казва всичко!!

15

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 12"Общи чести са ВиК инсталациите и тръбите за отопление." Кажи честно ти от коя паралелна вселена си и кой век! "тръбите за отопление" са лично мой вече като се плаща УСЛУГАТА СГРАДНА ИНСТАЛАНЦИЯ иначе Топлофикация трябва да плаща на мен. ВиК инсталациите имаш във фактурата на Топлофикация УСЛУГАТА "ПОДГРЯВАНЕ". Плаща се нещо два пъти. Да имаш на идея какво "ЧУДО" е като два входа са на една абонатна станция с общия водомер? Май НЕ явно си ЕПК ново сухо строителство не старото.

14

Нагли рекетьори

преди 5 години

Истината е съвсем друга и законът е лобистки, защото: В България има 1/3 необитаеми жилища, поради факта, че собствениците са им емигрирали или имат няколко жилища. те сега не плащат нищо или почти нищо. С новата наредба ще им бъдат рашределяни едни хубави суми от общото потребление, плус канализация плюс пречистване плюс.... Така ще съберат лобистите едни милиони и от празните апартаменти. Същото ще стане и електромерите-такса електромер и накрая с данък върху необитаемо жилище.

13

Анонимен

преди 5 години

Един човек правилно каза ако те измамят защото написването на кубинци е измама би трябвало да се задейства прокурор и да отидат на съд а дефекти в случая измамник подава жалба на измамниците демек ВИК

12

Анонимен

преди 5 години

Много често надписват вода на нов собственик на имот уж стария имал някакви кубинци един колега така се изпати хвана си адвокат от ВИК го заплашвали ако не плати на стария собственик задълженията щели да му пратят съдия изпълнител вика страшно арогантно се държаха с мен

11

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен "До Жо"ВЪВ ВСЯКА СГРАДА има т.н. "общи части" и разходите за тях се поемат солидарно от живущите. Общи чести са ВиК инсталациите и тръбите за отопление.КАЗАНО ПРОСТО- тръбите в сградата са на живущите а не на Топлофикация или на ВиК. Затова, когато трябва да се сменят, не идва Топлофикация или ВиК да ги смени, а всеки се бърка в джоба.

10

Анонимен

преди 5 години

До Жо"Причината за тази схема на отчетност е, че тръбите за вода и за парно в сградата са собственост на живущите и доставчиците на услугата нямат права и възможност за контрол над тях."Ти ако четеш ПРАВОЛИНЕЙНО ЗАКОНА НЯМА И ЖИВ ДА ОСТАНЕШ. ПРОЧЕТИ ГИ С ОСЕМ МИСЛИЕ. Топлофикация да бъде съдена колективно или от един човек тръбите им в имота на физическо лице стават техни ама плащаш услуга сградна инсталация и ти ги водят лично твой, че минават в имота ти!

9

Психодиспансер

преди 5 години

Монопол има ли, има своеволия.....

8

Жо

преди 5 години

ЗАЩО е справедливо, загубите на вода в Етажната собственост да се делят поравно на всеки апартамент?Защото така ще ударим тези, които крадат вода за сметка на съседите си. Има жилища, в които живеят четири човека и отчитат абсурдно малко вода- 8 кубика месечно. Заради малкото кубици, на тях до сега им начисляват много малка част от общите загуби.Само тоалетното казанче, като го пусне всеки от тях по 6 пъти на ден, това прави 5 кубика месечно. Ами къпане, пране, миене ръце, на чинии и т.н.?

7

Анонимен

преди 5 години

Водатае скъпоудоволствие.Къртовскитруд.Поцял ден разбъркват 2 молекули водород и една молекула кислород.Ще плащате.Трябват ни пари.

6

Анонимен

преди 5 години

До 6 Не лъжи като всичко във водомера е пластмаса.

5

Анонимен

преди 5 години

Монополиста топлофикация е на метода от Москва/единственото отопление от цяла Европа / централно. Действа на принципа "колективна вина" Разхода за сградна инсталация се поема от всички. Така загубата си по външните инсталации от абонатната се прехвърля на ЕТ. СОБСТВЕНОСТ