97

ники

преди 5 години

Имаш 100 хляба, 100 човека искат да си купят, но цената е прекалено висока. Купуват си 50, другите не купуват хляб и 50 хляба след 1 седмица ти се развалят и ги хвърляш.Тук вече идват търговците с акъл и те намалят цената. Другите фалират.

96

Решение

преди 5 години

1. Премахвен на ДДС.2. Съкращаване на адмистрацията със 50%.Нали бизнеса постоянно реве че нямало кадри!? Е нека дъравните хрантутници да се пробват в частния сектор.

95

хм

преди 5 години

Фиксирайте печалбата на ГАЗПРОМ .Увеличението на цените идва от това, че ни продават газ на двойно по-високи цени отколкото на Германия ,благодарение на монопола ,осигурен им от правителството на Борисов.

94

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЩе намалят ДДС друг път...нали половината приходи в бюджета са от него?

93

Haralampi

преди 5 години

Значи големи са стратези от ВМРО.. чак не мога да повярвам. А на българина квото и лекарство да му биеш все действа. Плановата икономика и се насладихме 40 години и видяхме какви катастрофически последици има. Сега тези *** ще обясняват на хората че ше сложат фиксирана печалба. А не може ли да фиксираме техните заплати?? Май не?...що ли? Но свободния пазар трудно ще го фиксират колкото и да им се иска та чак да боли ако не ви вкарат пак в планова икономика

92

Анонимен

преди 5 години

Ама нали сме пазарна икономика?? Какви са тия соц глупости за "фиксирани" цени контролирани от държавата.Пазара най добре определя цените. Единственото добро нещо което държавата може да направи в случая е да премахне ДДС върху храните.

91

Анонимен

преди 5 години

Това сега ли го измислиха или го видяха от белите държави. Тук в бялата държава цените са ниски точно поради тази причина. Неможе прекупвача и продавача да си слагат цени които на тях им харесват. Това е уредено със закон който липсва при вас в африкания. Ако някой си позволи такава волност получава предупреждение това е най леката мярка. При повторно нарушение обекта се затваря за определен период. При трето нарушение се взема лиценза и се прекратява завинаги дейноста на магазина или веригата.

90

нинов

преди 5 години

Цената на хляба се определя така:Имаш 10 хляба, 15 човека искат да си купят - цената се вдига нагоре, защото няма достатъчно стока за всички желаещи.илиИмаш 10 хляба, 5 човека искат да си купят хляб - цената се намаля с идеята тия 5тимата да си купят по 2 хляба, защото има свръхпродукция и не може да се продаде стоката, която има малък срок на годност.ВМРО ли са, какви са, ама там май няма ни един с повече от грам мозък....

89

Анонимен

преди 5 години

Борисов тези неща въобще не ги е говорил с Тръмп, той не може да встъпи във власт все още заради дийп стейта. Тези неща на Мухобойко му ги пускат от Ц Р У, същите дето викат Цвъки на ченгесарски конференции да им съобщават за плановете. За това и тези ги търпят западняците, понеже са удобни и са компроментирани, демек държат ги за топките докато изпълняват послушно нареждания.Само дето хората почват да се осъзнават и тяхното време наближава.

88

Анонимен

преди 5 години

Цените са непоносимо високи спрямо МАСОВАТА заплата, а не средната( която изчислявате в София) Драмата е, че потреблението се свива и с увеличаване на цените, търговците си мислят, че ще вземат печалбата от все по малкото продажби. 10% увеличение на хлаба за един пенсионер с 200 лв пенсия е чудовищно. Това са три дни без хляб.Засраменете, изудници.

87

Анонимен

преди 5 години

Такова публично и унизително излагане на Тиквун пред целия свят! А на всичкото отгоре с какъв напън и хъс драскаше, за да го снимат накрая в г.з. Сигурно Радев умира от смях, но подозирам, че и Цецко е много доволен, както впрочем и масата българи. Бъчи и Арнаутката му врътнаха егаси номера

86

Анонимен

преди 5 години

Популисти, намалете ДДС-то, защото иначе не мога да се отърва от усещането, че започна ПОРЕДНАТА предизборна кампания.

85

niki

преди 5 години

Ето за това не идват хората да правят бизнес в България.От къде на къде някой ще ти определя за колко да се продава дадена стока?!?!?!?!?!?

84

Анонимен

преди 5 години

Проблемите на правителствените пиари идват не от конфузната снимка "във врат", от която нищо не се вижда и разбира, а от идиотското видео, което сами разпространиха ! Видеото показва, че анонсираната като "историческа" среща е просто "Здравей - Здрасти!" ръкостискане, продължи точно 2,7 секунди ! Видеото сложи кръст на мечтите за волни интерпретации и измислени разговори, защото какво ли пък толкова историческо могат да си кажат в 2,7 секунди ?!

83

Анти ГЕРБ

преди 5 години

"Потребителската кошница трябва да включва храни от първа необходимост като хляб, кисело мляко, прясно мляко, краве сирене, краве масло, кашкавал тип "Витоша", пилешко и свинско месо, 10 бр. яйца, брашно и олио от български производители." Направо да си въведат купонна система за храните. Това са мисли на о.лигофрен, но какво друго да очаква човек, от Красимирчо.

82

Трол

преди 5 години

Със същия успех могат да забранят хората да напускат България, за да работят в чужбина и да останат работещи в България! Пазара определя цената, ако тук се опитат да контролират цената, просто производителите ще се ориентират към износ и на нашия пазар няма да остане какво да се продава!Ами като се е тръгнало към това комисия да определя цената на продуктите, да има и комисия за определяне на заплатите, която на всеки 6 месеца по искане на работещите в държавата да определя новите заплати!!!

81

Гашо

преди 5 години

Шкембе войвода ръчка тъпия си електорат...който губи безславно. Той има само една идея- да се пръсне ит йедене и пиене и да заграби пари да уреди рода до 9то коляно. Досега една идея не е прокарал...само пръдня.

80

Гашо

преди 5 години

Смешни популисти. Шкембе войвода да не се зашил така от стоки от първа необходимост. Тъпче само агнета и млади теленца. На тези стоки трябва регулиране. Да станем и ние, като този мазен плондер и ***.

79

Пламен

преди 5 години

Те да вдигат газта и горивата, и да пускат Тумбак войвода да ръси алабализми?!! И на изборите, да видят как ще гласувам за "Правата и Свободите"

78

Анонимен

преди 5 години

Банкянското Шкембе и Шкембе Войвода да държат здраво хляба, че отиде ли хляба и те си отиват. А има още за доокрадване. Еврофондовете свършват чак 2020-та.