137

Анонимен

преди 5 години

Каракачанов, със ставки на основните храни не става. Търговецът е такова безскрупулно същество с престъпно мислене, че без да му мигне окото ще вдигне цените на другите стоки, за да компенсира ниската печалба от хляба, млякото, сиренето, месото.Съвест няма и мярка. Окото им не трепва. Нямат мярка търговците в ламтежа си.

136

Козя стена

преди 5 години

До Хижар-търговецИмаше един Иван, хижар беше на козя стена. Мега п-росто парче. Влачеше бутилки с пропан на гръб, че да топли вода за баня на "туристи". Е, той фалира де.

135

Планинар

преди 5 години

До Хижар-търговец. Ей вие докъде ги катерите тези продукти, че ви е такава надценката ? На Тевно езеро с коне ги качват и на вашите цени продават пържоли, а не боб. Явно за това не съм идвал във вашата хижа ! Точно за това винаги имам суха храна в раницата, за да не плащам за един боб 5 лева !

134

Анонимен

преди 5 години

А аз като нищо не разбираща от икономика имам един въпрос. Вместо да намаляват и направо да орязват печалбите на търговците не е ли много по-разумно да се работи за увеличаване на доходите на населението? В крайна сметка тогава и потреблението ще нарасне и изобщо икономиката ще тръгне, а сега като сме с ниски доходи се ограничаваме само до най-необходимото и естествено производителите на другите стоки страдат.

133

Анонимен

преди 5 години

Уж всичко е прекрасно тук според Тиквун, а голяма паника за някакви си 10-15% на хляба.Още един мандат с тези спИциалисти и ще стигнем Венецуела с Мадуро.

132

Учуден

преди 5 години

До Анонимен 129Моля прочетете Хубаво какво съм написал.!!! ВИЕ ЯВНО НИЩО НЕ СТЕ РАЗБРАЛ ОТ НАПИСАНОТО.!!! ПРОЧЕТЕТЕ ПАК.!!!

131

Анонимен

преди 5 години

Българинът не разбира какво е демокрация. Демокрация е ти да изискваш, а не каквото каже партията (БКП) и вече да е закон.

130

Анонимен

преди 5 години

Българите трябва да започнат да мислят като нормални хора. Така с комунистическо траене нищо няма да стане.Системата не струва, но тя няма да се саморазруши, да се откаже сама от всички облаги, за да ги подари другиму. А Запада не се интересува, за тях е важно пари да падат, и за тях пари има. Това, че българинът страда под комунистическият гнет Запада не го вълнува. Щом българинът трае всичко е наред за Запада.Промяна в България как да има? Като мнозина не само не искат промяна, а рестарт.

129

Анонимен

преди 5 години

Проблема не е в Мутрата. Като го махнат, кой ще поставят, Нинов, и пак същият филм, даже по-зле. Те (БКП) направиха криминалната приватизация, те окрадоха всичко, всичко е в техни ръце. да не говорим за политическа съдебна и изпълнителна власт, да не говорим и за медии.Този филм - софт комунисти (Герб) да се бият за властта с хард комунисти (БКП) вече е ясно, че може да продължи колкото си иска, важното е нищо да не се променя.И нова партия да бъде направена, тя пак ще е направена от тези.

128

1

преди 5 години

До Търговец до 130А същите тези пенсии, като са плащали данъци и ти си учил безплатно? И не забравяй, че те на твоето няма да се върнат, но ти на тяхното ще отидеш и за теб ще говорят така!Колкото до държавата, едва ли те са виновни за това което е!

127

Анонимен

преди 5 години

Писна ми от простотии. Не е ли по добре политиците да спрат да крадат и с гъъза си за да има за хората. Как не измислихте как хората да работят, да се образоват за да изкарват нормални доходи с които да живеят достойно. По цял свят е така. На тези които не могат се помага за да имат с какво да живеят.Връщайте направо комунизма. Да се раздава безплатно хляб, мляко и сирене с купони.

126

Анонимен

преди 5 години

В България след 1944 г. никога не е имало демокрация и пазарна икономика и пазарни правила, независим съд и прокуратура, независими медии, свобода на словото, равни конституционни права, равен старт, еднакви възможности за всички.Така че всичко е бошлаф. Има монопол и в момента. Просто вие не го знаете. Определени фирми са взели определени бизнеси за цяла България и го правят само те. Дребните риби не ги броим, защото те не могат да направят и 1 % от оборота на монополите.Без промяна така ще е

125

Търговец до 130

преди 5 години

Що да не ги гледам в очите пенсиите?! Плащам им пенсиите с убийствените данъци. Какво още? За какво да съм им задължен? Нещо са ми оставили богата и просперираща държава ли?

124

Анонимен

преди 5 години

ПРОДУКТИ от първа необходимост да бъдат с ФИКСИРАНА МАКСИМАЛНА ЦЕНА.!!!----------Това *** го кажи на пенсионерите дето броят стотинките си, но гледайки ги право в очите!

123

Хижар-търговец

преди 5 години

Сега, да ви обясня. При мен в хижата, порция боб чорба е 5 лева. Омлет от две яйца е 6 лева. Кенче бира 330 мгр - 6 лева. Филийка хляб - 25 стотинки. И т.н. и т.н. Хайде, аз както не ви давам обяснение как доставям тези продукти в хижата, и вие да не ми дуднете колко струват! Като не ви харесват цените - аре бегом до най близката верига магазини! Седем, осем часа по билото на планината, после надолу и си купувайте каквото искате. Капиш?

122

Избирател

преди 5 години

при нас хляба не съм забелязал да поскъпва 600гр 0,75ст а 700гр. за 0.85 но доматите поскъпнаха доста 2.40кг А и да добавя хляба описан горе в града дето се произвежда е 1лв за 700гр

121

а

преди 5 години

Да махнат ддс на освновните хранителни продукти.

120

Учуден

преди 5 години

Отдавна трябваше да го направят така.!!! ХЛЯБЪТ в цяла България трябва да е на една цена.!!! А не във всеки магазин РАЗЛИЧО.!!! ПРОДУКТИ от първа необходимост да бъдат с ФИКСИРАНА МАКСИМАЛНА ЦЕНА.!!! Да се постави ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН - БЪЛГАРСКИ ДЪРЖАВЕН СТАНДАРТ - на стоките от ПЪРВА необходимост.!!! ДАНО ДА ГО НАПРАВЯТ.!!!

119

Анонимен

преди 5 години

За печалбите на "търговците" и държавата мащеха разбрахме!Ами, за тънещия в мизерия българин, с него какво става????

118

Ко? Не!

преди 5 години

Този нормален ли е?! Иска да вмени социални функции на търговци? Някой дава ли си сметка какво безумие е това?! Или ... 80% ? Що не задължите търговците всеки понеделник да раздават хляба безплатно?! Във вторник - сиренето. В сряда - яйцата. В четвъртък - зъболекарите ще работят безплатно. В петък - такситата ще возят безплатно. Абе ... този наистина ли е министър ?!