186

Анонимен

преди 5 години

Плоския данък е най-удобното решение,именно заради плоския 10% данък е привлекателно за чуждите фирми да инвестират у нас,този данък е справедлив за всички.Ако го махнат,цените на всичко ще скочат,разходите също драстично ще скочат,бедните няма да оцелеят,заради вдигането на цените,бизнеса ще прикрива доходи,приходи,заплати,за да не плаща много,държавата няма да може да си събира данъците поради крайна бедност на 70-80% от жителите в страната и прикриването на приходи от фирмите и още и още.

185

Анонимен

преди 5 години

до 185 - доста ясно казах не е все едно дали ще вземеш от този който има 10 лев един лев, или от този стойто има 100 милиона 10 милиона, ако цените на продуктите са еднакви и за този който има сто милиона и за този който кима 10 лева.Бедният трябва да разпредели остатък от 9 лева за дрехи, храна, здраве.А богатият трябва разпредели остатък от 900 милиона за дрехи, храна здраве.

184

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЦените на храните в Германия са много по-високи от България, и в Германия няма данъчни облекчения за храни.

183

Аз

преди 5 години

До БеденПредлагам да направим така, че чистачките да живеят най-добре в България. За тях безплатно електричестов, вода, квартира и необлагаем доход. А на всеки дет взима над 1500лв 90% данък. Така ще тръгне тая държава. 6000000 чистачки - ще просперираме бетер като при бай Тошо.

182

Къде е този бизнес

преди 5 години

който мисли за народа? покажете ми го? домусчиев от чиито отрови се трови Разград, Гриша Ганчев, който остави 20 милиона дългове на ЦСКА на НАП и частни лица и си присвои историята иил Тодор Батков и Делян Пеевски? А може би Ковачки, който фалира Европа? кой е тойзи бизнесмен, който е загрижен за хората? Пък да си ходят, щом не могат да понасят корпоративно облагане каквото има в Холандия.

181

Анонимен

преди 5 години

До До До До Анонимен 13Все пак не става ясно, защо бедните са ощетени от плоския данък, какви ги ощетява, че взимат енакъв процент от всички.И какво общо има това необлагаемият минимум. При необалгаемият минимум пък, ощетени тези които взимата 1 стотинка над него, защото те вече плащат данък, е тези които са на минимума не плащат.

180

избирател

преди 5 години

Аз избирам плоския данък като по-справедлив и полезен за обществото.

179

Анонимен

преди 5 години

жилищата под наем са болна тема.Цените на имотите ИЗОБЩО не са реални. Вижте цените в ИСпания например. Вижте цените по света. Доста по-ниски са.

178

Анонимен

преди 5 години

Не само в Германия - вземет Франция - най-социалната държава. Вземет Холандия. Данъчното облагане не ти дава възможност да не си плащаш данъци, независимо че може да имаш бизнес в друга точак на света. Роден ли си в Холандия - плащаш данъци. За сметак на това там има сума ти данъчни облекчения - за бизнеса, за научните изледвания, за мореплаването... У нас търтеите (роми, депутати, Висши съдии) живеят на гърба на изрядните платци

177

баба мара

преди 5 години

за хората които дават жилища под наем е по добре плоския даньк иначе няма даплащат даньк

176

Анонимен

преди 5 години

самата идея, че таванът пада за едни хора, а за други - не, е противоконституционна.Не може да делиш българите на групи! Или пада или не пада!

175

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЦените на много храни в Германия са по-евтини от България,защото за храната данъците са ниски,за да са достъпни за всеки,дори за бедните.

174

Анонимен

преди 5 години

И певците от социализма ли да ограничаваме? - Лили Иванова, васко Кеца. Имат пари, може да искат да се осигуряват на 100 000 за да имат пенсия. Бисер киров умря на улицата, Бандарака - също.

173

Анонимен

преди 5 години

айде бе! има хора, които са работили в частни предприятия - Главбогарстрой, софстрой, получавали се сериозни заплати, внасяли са цял живот с хиляди левове, а държавата изкуствено го ограничава?

172

Анонимен

преди 5 години

Няма полза от махане на 10% плосък данък,ще забият ножа пак на малките хора, получаващи максимум до 5000 лева,бизнеса също ще пострада,защото ще се налага да увеличи заплатите или да крие приходи,заплати,доходи,държавата също ще пострада,защото ще се укриват доходи и т.н.Не махайте плоския данък,ще настане катастрофа!

171

Анонимен

преди 5 години

Щом ще се сравняваме с Германия неак сравним техните цени и техните заплати. Един лекар в Германия взима 10 000 евро на месец (5000 лева). Цените на храните им са точно два пъти, колкото у нас. Един лекар у нас не взима и 1000 лева.

170

opetkov

преди 5 години

До Анонимен166 Ограничаваме те, защото си тарикат. Държавата си е направила сметката, а тарикати като тебе искат да и я развалят. Освен това не вярвам, че наистина искаш да се осигуряваш на 30 000лв. По-вероятно е да се осигуряваш на минимална и останалото го даряваш на бедните.

169

До До До Анонимен 13

преди 5 години

До 141"Така и не става ясно от обясненията ти, как плоския данък ощетява тези с ниски доходи?"--------Очевидно няма как да ти стане ясно щом четеш и не разбираш. Обяснявам ти че по света хората не плащат нищо при еквивален на 500 лева, а ти се радваш че плащаш 50 лева данък. Плащай си плоския данък да ти е хаирлия!

168

Анонимен

преди 5 години

Абе от къде ви намират такива бе???КОЙ те спира да се осигуряваш ако щеш и на 1 милион бе?САМО задължителните осигуровки имат максимален размер. Има 3 стълб, където можеш да се осигуряваш и на милиард.....ако си толкова проззззд.

167

Анонимен

преди 5 години

Най-бедната държава сме ИМЕННО защото има плосък данък!Пътят да станем богата държава е да свием сектор и за създадем произвоздтво.Няма богата държава, която да е забогатяла чрез данъци, но има такива които са обеднели от данъци