6

Анонимен

преди 5 години

Никой политик няма да го направи това щото хората на 650 лева заплата веднага ще се догиворят с работодателите за минимална и прихода в хазната ше падне рязко

5

Анонимен

преди 5 години

Да горат в ада. На 10 000 лева 10% са 1000, на 500 лева са 50лв. Пак плащаш повече. Едно от конкурентните ни предмиства са ниските данъци. Младите, които струват нещо и изкарват пари с труд ще си тръгнат съвсем, ако се вдигнат още данъците. В България пари нямат некадърните, много е просто. Толкова работа има, не е истина.

4

Според предложението

преди 5 години

ще се удържа ли данък на баба Кунка, ако тя взима 200 лв пенсия, но е дала под наем едната стая от двустайната си панелка също за 200 лева и така е оформила месечен доход 400 лв, който е по-нисък от минималната заплата?А ако нейната врагиня г-жа Хортензия също е с пенсия 200 лв, но отдава од наум реституиран магазин за 1 000 лв месечно и така прави месечен доход 1 200 лв, тогава ще се облага ли с данък само горницата над 510 лв? Г-жа Хортензия ще плаща ли данък само върху 690 лв месечен доход?

3

sante_dog

преди 5 години

Т.е. да плащам повече за да може фирми като Трейс да строят пътища като в Искърското дефиле? Мерси, следваща стъпка ще е емиграция ако заложат необлагаем доход на господа шведите и пак Българите да им плащаме. Айде стига!

2

.

преди 5 години

Сегашният данък НЕ Е плосък, а ПРОПОРЦИОНАЛЕН! Ако беше плосък всеки щеше да плаща еднаква номинална сума, а то не е така.Необлагаем минимум има резон, но това изобщо НЕ Е прогресивно подоходно облагане.Изобщо голяма каша в заглавието.

1

Гошо...Тъпото

преди 5 години

Тоя само...предлага,а нищо не може да наложи,защото се е...продал на власта и на едрия бизнес.Ако беше синдикалист на място,би вдигнал наемните работници на масови протести и власта да трепери,а този е само един...съглашенец.Не му плащайте членския внос,няма...никакъв смисъл.