5

До 4

преди 5 години

Работят малко на принципа на мелниците - притискат плодовете или каквото им сложиш и така вадят сок. Работят и с накиснати преди това във вода ядки. Лично аз не съм ползвал такава, и аз като теб - всичко в блендера. Като сложиш и лъжица протеин на прах и става още по-въздушно смути.

4

Анонимен

преди 5 години

Каква е тази бавна сокоизстисквачка ?!Аз правя смутитата с блендер или първо чопър, после блендер, ако плодовете са по -твърди. Сокоизстисквачката ми е бърза. И отстранява обелки, семена и т.н. А блендерът смила всичко и го превръща в кремообразна пухкава смес.

3

Щерю

преди 5 години

В плодовете и зеленчуците има дълговерижни макромолекули, които са живот за тялото ни, и които зъбите само смачкват (и малко отрязват). Но когато минат през ножовете на чопъра, блендера, пакатора, нутри-бурета ги смелите - КРАЙ С ТЯХ. В никакъв случай не правете тази грешка да ги пасирате, защото ГИ УНИЩОЖАВАТЕ!

2

Анонимен

преди 5 години

Най-добре е да се яде плод, а не да се правят пюренца за бебета и баби без зъби.Освен това не е добре да се смесват плодовете. Но като се измисли ново име за нещо и всички пощуряват по него.

1

Цар Киро

преди 5 години

Най-добрите плодове и зеленчуци за "смути" са ... добре ферментиралите след подходяща дестилация.