Снимка: pexels

Наистина няма нищо по-полезно и същевременно вкусно от плодовото или зеленчуковото смути.

Така с помощта на бавна сокоизстисквачка и правилен подбор от продукти, снабдяваме тялото си с необходимите витамини и минерали.
 
По този начин не просто се предпазваме от болести или недостиг на нещо, но и подобряваме цялостния си тонус.
 
Представяме ви списък с плодовете и зеленчуците, които са най-подходящи да ги сложите в бавносмилаща сокоизстисквачка и да се насладите на прилива на енергия.
1. Авокадо
 
Авокадото е пълно с витамини като B-6, C, E и K и може да снабди тялото ви с необходимите магнезий и ниацин. Освен това то е добър източник на омега-3 мастни киселини. Добавянето на едно авокадо ще ви снабди с 64 калории, 3 грама фибри и по-малко от един грам захари.
 
2. Горски плодове
 
Всичките ягоди, боровинки, малини, къпини и киви са страхотен източник на антиоксиданти, които ви помагат в борбата със стареенето и сърдечните болести. Боровинките и ягодите съдържат най-много антиоксиданти и могат да ви помогнат да се справите с проблемите с холестерола.
3. Цитруси
 
Ананас, портокал, лимони и лайм са много освежаващи, но и добавят огромни количества от витамин C към диетата ви. Добавете някой от тези плодове към сокоизстисквачката и ще можете да се порадвате не просто на свежа напитка, но и на прилив от витамини.
4. Оранжеви зеленчуци
 
Тиква, моркови и сладки картофи са все богати на витамин А и желязо. Те добавят цвят, текстура и много сладост на едно смути, независимо от това какво друго има вътре в сокоизстисквачката.
Останалите плодове и зеленчуци, които са най-подходящи за смутита - четете в tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase