380

Анонимен

преди 5 години

Бизнесът искат наготово кадри на безценица и крадат ДДС

379

До 359 Ели

преди 5 години

"Затова Л. Живкова навремето започна чрез фондации да изпраща лекари на специализация в чужбина.умен човек."_____Фондацията на Л.Живкова изучи Дянков- пицата.Мерси... на....

378

Анонимен

преди 5 години

Ниските заплати изгониха младите от България.Алоапашите обраха бабите.Партиите се борят за " кокъла".

377

Анонимен

преди 5 години

Правилно е да се връщат парите за образование.Всъщност става въпрос за 2-3 европейски заплати, които младите специалисти ще върнат в бюджета, ама пак ще заминат.Питам се кога бизнесът ще публикува колко плаща на инженерите, защото ги осигуряват на минималната РЗ.

376

Анонимен

преди 5 години

Другари "бизнесмени", щом ви трябват квалифицирани, образовани кадри защо не си намете служители от държави, като Германия, Франция, Холандия и т.н. Там е пълтоно с високо образовани специалисти, които във ваш плюс дори владеят писмено и говоримо поне два западни езика (нещо, което изисквате в Бългаия дори за работници на поточна линия)? Ъм? Защо? Трудовият пазар в ЕС е отворен, какво ви пречи толкова?

375

Анонимен

преди 5 години

До АнонименА другата фабрика, която не дава по 300 000 лева за кадър, преди кадъра да е почнал работа, ще те съсипе с по-ниски цени ...

374

Анонимен

преди 5 години

бизнесот да не се прави на ударен а да действа , аз ако бях собственик на фабрика за самолети щях да основа гиманзия със съответните специалности от които имам нужда .учениците щях да ги стимулирам със стипендии , безплатно общежитие и безплатна храна.и най-важното , след завършването - на работа с ВИСОКА заплата .

373

Анонимен

преди 5 години

Нека си го признем. Някой хора просто са там, само за да ги ползваме :)

372

Соня

преди 5 години

Баща ми е хвърлил преди 15 години 50000 лв, за да ме образова, аз работих и накрая не можах да си намеря работа по специалността. Ще се изнасят децата!

371

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 377Ако стане твоето предложение, ще има нов вид робство - "образователно-дългово" и то няма да е дори към банка, ами към частни индивиди или компании. В САЩ вече пищят от това, зщаото започват работа на " минус три годишни заплати. При нас ще е по-лошо, зщаото сега, бъдещето ти, бквално физическото ти оцеляване, ще зависи от един шеф. Ако те уволнят - огромен дълг и никой, никога няма да те вземе на подобна работа. Хем длгове, хем 5 години загубени в учене.

370

Анонимен

преди 5 години

Тези пишманкапиталисти са същи болшевики и сталинисти. Има вариант за това, но чрез плащане на стипендия от тези болшевики на студентите и подписване на договор за работа за 5 години. Тогава могат да искат връщане на парите. През соца се плащаха стипендии от фирмите, които искаха персонал. Образованието беше без такси и таксички за всичко, наистина безплатно, до реформите на Костов през 1999 година.

369

Анонимен

преди 5 години

Същата работа, като при най-тежките моменти от "соц" управлението. Уж за доброто на хората, ама като не ни изнася, нека смачкаме хората.

368

M.I.C.

преди 5 години

Хехехе. Ето това е "най-доброто решение" :) Ако си на държавна поръчка, ставаш крепостен селянин на бизнеса, който ако иска ще ти плаща и минималната заплата, защото няма мърдане. Видиш ли милярди били загубени от това. НЕ. Милярди са загубени от това, че се укриват данъци, краде се на богато от държавни поръчки и тн от същите тези членове на "Индустриалния капитал", които го предлагат. Направо...***.

367

Анонимен

преди 5 години

Тоя бизнес не вижда ли, че няма нито една правилна стъпка, всичко му е грешно и покварено и че не може да привлича и задържа кадри в Бг? Напротив- гони кадрите. Опропастява цялостното развитие на държавата. Управляващите не виждат ли, че бизнеса тласка държавата надолу?

366

Анонимен

преди 5 години

То пък едно образование, само дето по света няма никаква стойност! И преди да кажете "не е така" си спомнете, че всички ***, ***, шантонерки и пр., които ги гледаме всеки ден в национален ефир с любезното съдействие на WC-медиите, към които впрочем се числи и тази тук, са висшистки и висшисти, а някои са с докторски степени дори, че има и хабилитирани даже. Спирам дотук, защото от възмущение и потрес вече яко ме напъна, уважаеми съфорумци. После ще празнуваме, само някой да обясни какво.

365

Анонимен

преди 5 години

От 368Аз ви обясних, как ще е, но пак не ви харесва.

364

Циник

преди 5 години

В Германия - никой няма да разреши строежа на хотел с 800 легла , като този на Милен Велчев - биволското око - шеф крадеца на мадридския алкохолик - без преди това да са построени пречиствателни станции за лaйната.По българското черноморие са хиляди хотелите, които бълват лaйна директно в морето.Това е пример - за контрола ...състоянието на държавата, и нейния бизнес!И такива бизнесмени са се загрижили за бъдещето на БАлгария!

363

Анонимен

преди 5 години

Кои пари да връщам бе братчед? Тия които с лишения съм дал за да получа образованието си ли? Значи плащам за да уча, след което ако не съм доволен от смешните заплати на смешния бизнес в Бългаия и реша да опитам реализация в чужбина, то трябва да ви дам пари ли !??? Един вид да ви платя обезщетение, че не желая да ви слугувам така ли ????? Еееехехехехе и наглеци смешени.

362

Циник

преди 5 години

В престижните университети на запад - обикалят Хедхънтъри "ловци на глави" ..."ухажват" най-добрите студенти с предложения за работа, заплати, и бъдеще в кариерата.У нас Бенчовци, Миньовци, и Ветковци трупат милионите, и се отнасят с персонала си - като с роби!Стойте при тях!Стойте! Защото много им дължите!

361

ЧастНик

преди 5 години

Ок, ще плащам образование. Но има нещо друго - Докато работите в България, вие винаги давате и на нея, без значение, дали работите за една или друга компания, или сам сте си шеф.Но ако аз вложат 100 000 в обучение, а утре вие започнете работа при конкуренцията, е като да се фшгръмна в крака.Договор, че ще работите при мен и само з мен в следващите 7 години и ще съм навит.