400

Анонимен

преди 5 години

Добре дошли в социализма! Така беше! Сега отново крачка(и) назад, защото обществото все още не функционира. Между другото да информирам, българското образование след 90-а г. в Европа вече не е общопризнато, има приравнителни за някои фирми.

399

Реалист

преди 5 години

То за лекари, инженери и програмисти има работа и смичъл, ама всичките му там политолози, психолози и подобни тъполози работа по специалността йок, както у нас, така и в чужбина, та по-добре да отиват да берат ягодите по UK и да внасят по някое евро в страната. А най-добре приемът за тях да се намали до 5-6 човека на година и всички тунеядстващи университетски даскали да се изгонят.

398

дел

преди 5 години

Кой си ти бе Добрин Иванов, където искам там ще ида да работя.Що за такива студенти не им пратите данъчните че и в затвора да ги вкарвате.Не правим ли работите на Ердоган а? Аналколу с тая политика на грабеж и бедност която я води твоя приятел Бойко който те финансира,ей тъй като куче ще лаеш че нямало кой да работи.Така ви се пада.Границите са отворени и всеки може където поиска там да иде да живее и работи.А ти Добринчо *** и се гръмни.

397

Анонимен

преди 5 години

Ами ако българския бизнес иска да има работна рака нека започне да се конкурира с работодателите извън страната!!!!! Актуализирайте работната заплата, така че да е равна на средно европейската, осигурете социалните придобивки, които получават служителите в една европейска страна, спазвайте законите на труда, плащайте редовно трудовите възнаграждения, осигурявайте реално работниците си, а не да криете данъци. Тогава ще привлечете работната ръка!

396

Робовладелчески стро

преди 5 години

Винаги съм казвал, че най-естественият строй е робовладелческият - ако може съвсем да не закрепостим хоратам; А защо въбще да могат да избират какво да учат - робовалделците ще казват и няма хък-мък; Да върнем и държавното разпределение, а? Липсата на кадри не се оправя така - простаци!

395

Анонимен

преди 5 години

А бизнесът какво ще предложи в замяна? Като почнат да плащат образованието на отличните тогава да претендират за каквото и да е. Сега хем не плащат нищо, хем стажове няма, хем с големите претенции.

394

Анонимен

преди 5 години

До султански указ ли е?Такъв султански указ не е имало никога, атакисте!Такива укази издаваше вашата комунистическа партия, чиито идеи и лозунги вие носите в главите си и днес.

393

султански указ ли е?

преди 5 години

Учиш тук, работиш тук и да допълня...Умираш тук. Все едно сме под турско робство и така гласи султанският указ, иначе прекосиш ли пределите на страната, те чака смърт.

392

Клетниците на 21 век

преди 5 години

Образованието е толкова ,,клето",както сте написали в статията,че скоро студентите ще ги събирате от улицата и тогава думата студенти ще бъде изместена от думата ,, клетници''. Виктор Юго е писал романът ,, Клетниците" през 19 век, а ние в България ще видим неговата адаптация през 21 век,само дето ще се казва Клетниците-студенти на Окаяна България днес".

391

Анонимен

преди 5 години

Щом плащаш като данъкоплатец, парите ти отиват за образованието на ТВОЕТО дете. Не му позволявай да отива в чужбина! В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ТВОЕТО ДЕТЕ ИЛИ ТИ НЕ ХОДЕТЕ В ЧУЖБИНА! ДОРИ НА ЕКСКУРЗИЯ! А ако желаеш да определяш житието и битието на моето дете, трябва да платиш на него И на мене суми, които едва ли са ти по джоба. Така че, трай си. Ако смяташ да ми ограничаваш правата трябва да си платиш. Много, при това.

390

Анонимен

преди 5 години

Ами БГ бизнеса да прави като немския - да си внесе готови обучени кадри от където иска по света. Нали все това обясняват по телевизиите - щели да внасят украинци и т.н. Има лека подробност обаче - немския бизнес не е от "отговорни другари", назначени от Луканов за милионери, и немците плащат на образованите си кадри.

389

до Бизнесмени

преди 5 години

Бизнесмени, тя държавната поръчка НЕ е безплатна.Както предлагате излиза, че държавна поръчка, трябва да има само за някои специалности, а за другите да се води Платено обучение. НИКЪДЕ, НЕ сте написали,че ВИЕ ще плащате таксите на студентите завършили по държавна поръчка,тоест какво ще връщат на държавата студентите,ако после откажете да ги наемете? Защото накрая се уреждат хората с връзки.

388

Petrov

преди 5 години

Тази скъпоценна земя дала началото на велики българи и родове, откупена с толкова кръв и страдания, сега е безразлична за повечето, предпочитайки финансовата независимост в чужбина, която е много относително и субективно понятие.Например според някои е унижение да чистиш тоалетни тук, а в чужбина- не! ;)

387

Анонимен

преди 5 години

Доста сложно, груби нарушения на човешките права са това! Можете да духате супата г-н Иванов. Ние които сме зад граница се срамуваме от хора като вас! И да с нашото образование което дори зад граница получихме, освен да ви вземем да ни косите градините, друга работа за вас нямаме :) такаче градинарченце не се изказвай неподготвено! :)

386

Л.Л.

преди 5 години

Напълно нормално изискване. Ако плащам аз като данъкоплатец, не виждам защо парите ми трябва да отидат в чужбина като някой си е наумил да бяга като плъх. Защо трябва да плащам желанието му да ме презира. Парите на българският данъкоплатец трябва да остават в България, а не да финансират Германия, Франция или Англия. *** да се образоват на свои разноски, пък да бягат накъдето искат по света.

385

Анонимен

преди 5 години

Ами крайно време беше!!! Аман от черногледи, неблагодарни и меркантилни българи. Тази страна кой ще я спасява - останаха само мутрите, ромите и ...бежанците!!!

384

extremist

преди 5 години

Те предлагат държавата да плаща само обучението в специалности, за които има реално търсене на пазара на труда. - НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН! ЩЕ ОСТАНАТ 5-6 СПЕЦИАЛНОСТИ 4 УНИВЕРСИТЕТА И БЕЗПОЛЕЗНИ БЕЗРАБОТНИ ДАСКАЛИ ПРОДУКТ НА БКП. ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ЩЕ СЕ ЗАПАЗИ ОКОЛО 5 ГОДИНИ, И СЛЕД ТОВА ЩЕ ЛИКВИДИРАМЕ И ГОРЕОПИСАНОТО - "ЗА БЕЗ ПАРИ" РАБОТЯТ САМО БЪЛГАРСКИТЕ "БИЗНЕСМЕНИ"(КАТО ШИШИ)

383

extremist

преди 5 години

Клето образование. Учиш тук, работиш тук! Иначе връщаш парите - АМА РАЗБИРААААА СЕЕЕЕ, ПАРИ ЩЕ ВЪРНА КОГАТО НА ТИКВАТА МУ ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ

382

Я па я...!

преди 5 години

Тази тема нали я дъвкахме и вчера.

381

Отговор

преди 5 години

До Анонимен 381 Ето за това не си собственик на фабрика за самолети. Не се вписваш в картинката.