72

Анонимен

преди 5 години

Изобщо не се събират трудно вечв. Ако имаш глоба и не си я платил...Ако те спрат ти вземат книжката и слизаш от колата. Връщат е като платиш. Ако не те оцелят след определено време отива към НАП и почват лихви. Вече няма отърване и давност. Тука пишат некви охльовиии не познаващи закона.

71

Бай Ставри

преди 5 години

Може да е джигит и да кара като лудд,но по важно е ,че колата му е 1,8 и е регистрирана на баба му и догодина ще плати по малка ГО от Бай Саври където кара мерцедес 124 д 2,5д мотор и за 20 г няма нито едно нарушение на пътя ,и според държавата Бай Ставри е много по опасен шофьор от джигита защото разбираш ли когато буталото на неговия мерцедес кога ходи от горе до долу у мотора има повече обем въздух!500лв ГО за Бай Ставри!!!

70

Един

преди 5 години

До АнонименНе само КАТ слагат знаци за ограничение на скоростта. От скоро се появи един знак ограничение на скоростта 40 км/ч и знак за черна точка на бул. Гешов малко след кръстовището с Възкресение. Знака е сложен от някой си Петков, който командва организация на движението в София. А тук колите, когато няма задръстване минават с 60 км.в час, защото има отлична видимост и тази скорост е абсолютно безопасна. Много често обаче има задръствания в този участък и скоростта е близка до 0. Простотия

69

Панайот

преди 5 години

Глоба няма да платя щото след 3г фаща давност и я изтриватА ще карам без книжка щото у наше село нема милиция а и да ме фанат ши ми пишат още един акт който ще сложа при предния

68

Анонимен

преди 5 години

До 63,Не съм сигурен дали разбираш от безопасна скорост? На Цариградско шосе в София - щом има пресичане на пътища на едно ниво то 110 км.ч е много опасна скорост. Разбираш ли ме? Нали говорим за държава, която е в Европа?

67

Анонимен

преди 5 години

Глупости говорите. В Холандия при шофиране с 57 км при разрешени 50 глобата е 70 евро. И няма как да не ги платиш

66

Анонимен

преди 5 години

До 70Защото тука пишат масово селскиии сопи и пенсионери. Не виждаш ли по мисленето им. Изобщо си нямат идея от света.

65

Анонимен

преди 5 години

Не мога да разбера защо сте ми сложили три минуса на информацията за цитираните драконовски наказания при подобни ситуации в други страни? Понеже споменах, че едните осъдени (в Берлин) са били турци ли? Не виждам кого съм обидил с това, само цитирам фактите. А те са - при подобна див0тия, в страните, които приемаме за нормални провинилите се нямат възможност да подложат пак закона на изпитание. Смачква им се фасона с валяк, за назидание. Както е и редно.

64

БС

преди 5 години

Трудно се събират глобите в Булгария, затова трябва да се дава срок от закона. Например 6 месеца и след това да конфискуват колата с която е направено нарушението.Те се продават на търг и така държавата си получава парите.

63

Анонимен

преди 5 години

По постовете разбирам, че всипки трябва да караме с 150, защото смисъл от знаци нямало.Хахахахха Простолюдие. ..

62

Анонимен

преди 5 години

Разрешената скорост е ясна, но каква е безопасната скорост там? Щом този е карал така, значи безопасната скорост е над 150 км/час. За съжаление в България не се знае какво е безопасна скорост и до какво води ограничение много под безопасната скорост.

61

Анонимен

преди 5 години

Безотговорното слагане на ограничителни знаци на места, които не изискват това водят до неспазване на закона и принизяване на вниманието. В България началник от КАТ или пътното може да разпореди НЕОБОСНОВАНА заповед за поставянето на ограничителен знак.За това и хората/ за съжаление/ не ги спазват.

60

Анонимен

преди 5 години

Да сложат там ограничение до 20 км/час и после ще пишат по новините, че там шофират само джигити, шофиращи всички в пъти над разрешената скорост.

59

Анонимен

преди 5 години

Защитаващите джигита само показват правотата на думите на ББ. Лош генетичен материал :) Това е за вас.Колкото до Кат браво. Вдигнете глобите двойно , а тея дето си мислят че нямало да ги платят, ще разберат че вече живеят в илюзия. Мачкане по канчето и толкова.

58

Анонимен

преди 5 години

Цариградско шосе в София беше с разрешена максимална скорост 110 км/час, но дойдоха някакви "специалисти" и сложиха ограничение до 80 км/час, много под безопасната скорост за пътя и катастрофите се увеличиха няколко пъти. Според "специалистите" виновни били шофьорите ...

57

селтикс

преди 5 години

Единственият начин да се излекува българчето от манията за бясно шофиране е като се направи бензина и нафтата 100 кинта литъра, конфискация на таралясника и смачкването на скрап. Ддокато не му се бръкне у дупарата на българчето с боксова ръкавица и не разбере, че го касае безопасността на движение няма да миряса.

56

Анонимен

преди 5 години

Колкото повече увеличават глобите, толкова по-охолно живеят милиционерите!

55

House M.D.

преди 5 години

Колега #48, 60 на главен път е като 90 на магистрала. Законът ясно е определил максималната скорост и:1. Преди знак 60 трябва да има знак 70 или 80.2. При поставяне на това ограничение, трябва да се посочи и причината /ремонт, опасен завой и т.н./. Изключение се допуска при наближаване на кръстовище на равнозначни пътища или когато сте на път без предимство, но това е друга хипотеза и изисква отделно разглеждане.

54

Анонимен

преди 5 години

В Берлин миналата година двама турци ги осъдиха за такава простотия на по 20 или 30 години затвор ефективно, като съдът прие, че безразсъдното им каране представлява опит за убийство. Караха със 140-150 при разрешени 50. В Швейцария един "швед" (т.е. със шведски паспорт, ама от по-югоизток, да не уточнявам) го осъдиха на ефективно лежане плюс над 200 хиляди (!!) франка, понеже карал по магистралата с 230. Само у нас, в Територията - 900 кинта и книжката за три месеца.

53

Анонимен

преди 5 години

В нормалните държави ограничение до 60 км/час се слага рядко и само там, където наистина трябва да го има, а в България до 40-50-60 км/час ги слагат къде ли не, обикновено без да има нужда от тях. Това е голямият проблем.